Ugens madplan byder både på rygende varm kylling i karry, lækker laks i ovnen og en nem porretærte til en travl dag.
Som altid får du alle opskrifterne og en indkøbsliste her på siden, så du kan købe ind til alle dagene på en og samme tid. På den måde undgår du madspild og at købe ind flere gang i løbet af ugen.
Vi skyder ugen i gang med en rygende varm karrygryde med kylling, savoykål og æble, og tirsdag skal vi have en børnefamilie-klassiker, nemlig spaghetti bolognaise i en lidt anderledes udgave med citronspidskål.
Onsdag byder madplanen på en nem porretærte, og torsdag skal vi have gode gammeldags krebinetter med nyt og spændende tilbehør.
Fredag står menuen på lækker laks med mandler og spinat – og skulle du få lyst til at bage lidt lækkert til familien eller kollegerne, får du også opskriften på de lækreste fastelavnsboller med marcipan.
Som altid finder du alle opskrifter og en indkøbsliste lige her på siden. God fornøjelse med ugens madplan – og velbekomme!
INDKØBSLISTE TIL UGE 7:
KØD/FISK
500 g kyllingebryst
50 g bacon el. røget skinke i små tern
400 g hakket oksekød, maks. 10 % fedt
500 g hakket skinkekød
500-600 g laksefilet i et helt stykke
FRUGT/GRØNT 1 kg pastinakker
5-600 g rensede porrer i skiver (gerne dybfrost)
½ savoykål
300 g spidskål
200 g spæd spinat
5-6 forårsløg
4 æbler
2 stængler bladselleri
2 løg
Hvidløg
1 stilk bladselleri
1 gulerod
Et stor bundt frisk timian.
Frisk timian
Friskhakket basilikum el. persille
MEJERI
4 æg 50 g revet parmesan
ca 1 dl creme fraiche, 18/38 %
100 g fetaost
KOLONIAL/DIVERSE
1 dåse kikærter
1 dåse kokosmælk
1 dåse flåede, hakkede tomater
300 g pasta, f.eks. spaghetti
2 dl bouillon
2 plader butterdej
4 spsk. koncentreret tomatpure
1 tsk dijonsennep
3 spsk. citronsaft
50 mandelsplitter
Tilbehør: Basmati ris til karrygryden mandag, friskrevet parmesan og kvarte cherrytomater til spaghetti bolognaise tirsdag, evt. flutes til porretærten onsdag, citronbåde, sprøde ovnkartofler og tomatsalat til laksen fredag.
Vil du også bage fastelavnsbollerne, skal du bruge: 3 ½ mælk, 25 g gær, 2 æg, 150 g smør, 600 g hvedemel, 100 g marcipan, 100 g sukker 100 g blødt smør, 200 g flormelis + evt. piskefløde og syltetøj eller æblemos som fyld.
Madplanen er lavet ud fra følgende kriterier:
- Med denne madplan får du hver lækre opskrifter på nem aftensmad og en indkøbsliste, så du kan købe ind til det hele på én gang.
- Maden skal være nem og til at lave på mellem 20 og 45 minutter på hverdage.
- Alle opskrifter er til fire personer, med mindre andet er angivet.
- Der er som regel fisk på menuen en gang om ugen.
- En af ugens dage er kødfri – eller næsten kødfri.
- Indkøbssedlen forudsætter, at du har et basislager i dit køkken bestående af salt, peber, diverse krydderier, olie, eddike, soja, rasp, sukker og honning.
- Og vigtigst af alt – der er en kage eller en dessert i hver uges madplan. Så har du en lækker opskrift ved hånden, hvis der er anledning til lidt ekstra guf i løbet af ugen.
Her er opskrifterne til ugens madplan