Nem porretærte, karrygryde med kylling & kål + skøn laks med spinat og mandler: Nem aftensmad til hele ugen
I denne uge holder mange vinterferie, men derfor skal der jo aftensmad på bordet alligevel. Det hjælper vi dig som altid med - lige her:
Ugens madplan byder både på rygende varm kylling i karry, lækker laks i ovnen og en nem porretærte til en travl dag.
Som altid får du alle opskrifterne og en indkøbsliste her på siden, så du kan købe ind til alle dagene på en og samme tid. På den måde undgår du madspild og at købe ind flere gang i løbet af ugen.
Vi skyder ugen i gang med en rygende varm karrygryde med kylling, savoykål og æble, og tirsdag skal vi have en børnefamilie-klassiker, nemlig spaghetti bolognaise i en lidt anderledes udgave med citronspidskål.
Onsdag byder madplanen på en nem porretærte, og torsdag skal vi have gode gammeldags krebinetter med nyt og spændende tilbehør.
Fredag står menuen på lækker laks med mandler og spinat – og skulle du få lyst til at bage lidt lækkert til familien eller kollegerne, får du også opskriften på de lækreste fastelavnsboller med marcipan.
Som altid finder du alle opskrifter og en indkøbsliste lige her på siden. God fornøjelse med ugens madplan – og velbekomme!
INDKØBSLISTE TIL UGE 7:
KØD/FISK
500 g kyllingebryst
50 g bacon el. røget skinke i små tern
400 g hakket oksekød, maks. 10 % fedt
500 g hakket skinkekød
500-600 g laksefilet i et helt stykke
FRUGT/GRØNT 1 kg pastinakker
5-600 g rensede porrer i skiver (gerne dybfrost)
½ savoykål
300 g spidskål
200 g spæd spinat
5-6 forårsløg
4 æbler
2 stængler bladselleri
2 løg
Hvidløg
1 stilk bladselleri
1 gulerod
Et stor bundt frisk timian.
Frisk timian
Friskhakket basilikum el. persille
MEJERI
4 æg 50 g revet parmesan
ca 1 dl creme fraiche, 18/38 %
100 g fetaost
KOLONIAL/DIVERSE
1 dåse kikærter
1 dåse kokosmælk
1 dåse flåede, hakkede tomater
300 g pasta, f.eks. spaghetti
2 dl bouillon
2 plader butterdej
4 spsk. koncentreret tomatpure
1 tsk dijonsennep
3 spsk. citronsaft
50 mandelsplitter
Tilbehør: Basmati ris til karrygryden mandag, friskrevet parmesan og kvarte cherrytomater til spaghetti bolognaise tirsdag, evt. flutes til porretærten onsdag, citronbåde, sprøde ovnkartofler og tomatsalat til laksen fredag.
Vil du også bage fastelavnsbollerne, skal du bruge: 3 ½ mælk, 25 g gær, 2 æg, 150 g smør, 600 g hvedemel, 100 g marcipan, 100 g sukker 100 g blødt smør, 200 g flormelis + evt. piskefløde og syltetøj eller æblemos som fyld.