frikadeller i airfryer

Britt Andersens frikadeller i airfryer

Med airfryeren kan du lave de lækreste frikadeller uden stegeos og fedtstænk ud over komfuret. Og du kan ovenikøbet stege frikadellerne næsten uden fedtstof. Få Britt Andersens opskrift fra hendes populære bog ’Airfryer-grundbogen’ her.

4

Total:30 minutter

Arbeidstid:15 minutter

Ingredienser

  • 500 g hakket svinekød og kalvekød
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 finthakket løg
  • ½-1 dl rasp
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. basilikum
  • Peber
  • Fedtstof på spray til airfryeren

Sådan gør du

  1. Rør det hakkede kød med salt, tilsæt løg, æg og resten af ingredienserne, og rør farsen godt sammen. Du kan med fordel bruge en røremaskine. Stil farsen i køleskabet i ca. en halv time.
  2. Spray airfryerens kurv eller bundplade med fedtstof. Fyld et glas eller en kop med varmt vand, og dyp en spiseske i vandet. Brug spiseskeen til at tage farsen og forme frikadellerne, og læg dem direkte i airfryeren. Dyp skeen igen efter hver frikadelle.
  3. Indstil airfryeren på 180 grader, og giv frikadellerne 9 minutter. Vend dem, og giv dem de sidste 6 minutter.
  4. Nu kan du nyde dine frikadeller i airfryer.

’Airfryer-grundbogen’ af Britt Andersen

AirFryer-grundbogen.jpg

Britt Andersen er bestsellerforfatter til flere kogebøger. Hun driver bloggen Airfryeropskrifter.dk samt Facebookgruppen Airfryer Opskrifter Tips og Tricks med mere end 130.000 følgere. Airfryer-grundbogen fra 2023 (Politikens Forlag) er udgivet i september 2023 og indeholder mere end 100 nye og klassiske opskrifter - blandt andet opskriften på frikadeller i airfryer.

 

Fedtfattige frikadeller i airfryer

Når man vil stege frikadeller i airfryer, foregår det indledende arbejde egentlig næsten, som når du har lyst til at lave klassiske frikadeller på en pande. Opskrifterne minder nemlig på mange måder om hinanden.

Forskellen er dog, at du med frikadeller i airfryer får de klassiske, danske kødboller, men med væsentligt mindre fedt, end de fleste af os er vant til fra pande-frikadellerne. De fleste af os er nemlig rundhåndede med smøret, når vi former frikadellerne til panden, fordi vi ønsker en saftig og sprød overflade.

Du behøver dog på ingen måde at bade dine frikadeller i smeltet smør, når vil lave airfryer-frikadeller. I en airfryer cirkulerer varmen nemlig på en langt mere intens måde end i en almindelig ovn, og det skaber en effekt, der gør dine lækre frikadeller i airfryer dejligt sprøde. I hvert fald så længe du følger den airfryer-opskrift på frikadeller, der er her i artiklen.

Frikadeller i airfryer uanset typen af fars

Frikadellerne i opskriften ovenfor er baseret på noget, der minder om meget klassiske frikadeller med hakket svinekød og hakket kalvekød.

Du kan dog sagtens variere typen af hakket kød - eller en portion vegetarisk fars - du bruger i dine frikadeller. Dermed kan du også nemt lave kyllingefrikadeller med udgangspunkt i opskriften om frikadeller i airfryer.

Frikadellefarsen skal som oftest behandles, som når du laver almindelige frikadeller, hvor du skal bruge mælk, krydderier, salt, løg, peber, hvedemel og alle de andre gode ingredienser fra opskriften, selvom du har udskiftet de klassiske fars-ingredienser med din egen yndlingskombination. Du sørger blot for at følge resten af opskriften, og farsen formes også som beskrevet ovenfor.

Alle vores frikadelle-opskrifter

På alt.dk har vi selvfølgelig ikke kun én opskrift på frikadeller. Her kan du få et overblik over mange flere lækre kødboller, som du for eksempel kan spise til aftensmad.

Flere frikadeller:

Her kan du finde en anden airfryer-opskrift

Uanset om du er interesseret i opskrifter om generel aftensmad, hovedretter, snacks, frokoster eller desserter, kan du finde dem i alt.dk's store opskrift-univers - også andre retter end airfryer-frikadeller.

Vi har nemlig ikke kun skrevet om de bedste frikadeller i airfryer, og derfor har vi flere opskrifter til airfryer. Blandt andet helstegt kylling, flæskesteg med sprød svær, laks med sprødt skind eller for eksempel den lækre dessert med bananer og rom.

Se dem her:

  • Laks med sprødt skind og salsa verde - klik her
  • Flæskesteg med sprød svær i airfryer - klik her
  • Opskrift på spicy kyllingelår med edamamebønner - klik her
  • Lækker og saftig ribbensteg - klik her
  • Stegte svinekoteletter i airfryer - klik her
  • Indbagt laks med bagte tomater -klik her
  • Dessert: Saftig rombanan i airfryer -klik her
  • Snack: Nemme oreo-fristelser i airfryer - klik her

Du kan også finde hele oversigten over vores airfryer-opskrifter lige her. Siden bliver opdateret jævnligt.

Ting, du bør have i dit køkken, når du skal lave airfryer-mad

Der er en lille håndfuld grej og ingredienser, der altid er gode at have i skabet, når du ejer en airfryer og gerne vil bruge den jævnligt. Og det gælder altså ikke kun, hvis du vil lave frikadeller i airfryer.

Selvom man kun bruger en smule olie, når du bruger din airfryer, er det alligevel væsentligt, at du har lidt olie eller måske lidt smør eller anden fedtstof på lager i køleskabet.

Mange forer også deres skuffe i airfryeren med bagepapir, og derfor kan det være væsentligt at have det liggende i dit køkken også.

Flere anskaffer sig også en metalrist til deres airfryer-ovn, hvis maskinen ikke er kommet med en som udgangspunkt. Risten kan give kødet striber som på panden, hvis man vil have grill-lignende effekt. Samtidig kan risten sørge for, at den smule olie, du har puttet på for eksempel dine airfryer-frikadeller, drybber ned i bunden af skuffen.

Og ellers er det bare at give den gas med din airfryer!

God fornøjelse!

Pssst...

Vil du have opskrifter direkte i din mailindbakke? Indsend din e-mailadresse og se en oversigt over alle vores gode nyhedsbreve her.