Spicy kyllingelår med edamamebønner og broccoli

Airfry: Spicy kyllingelår med edamamebønner og broccoli

Det har aldrig været nemmere at lave gyldne og sprøde kyllingelår. Med Michelle Kristensens kogebog får du en hel masse lækre opskrifter, som du kan tilberede i din airfryer. Her er en opskrift på at tilberede kylling i airfryer.

2

Total:40 minutter

Arbeidstid:15 minutter

Ingredienser

Kyllingelår

  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk salt
  • ½-1 tsk stødt chili (kan udelades)
  • ½ tsk hvidløgspulver
  • 1 drys peber
  • 4 kyllingelår
  • ½ spsk sesamfrø

Tilbehør

  • 100 g frosne, pillede edamamebønner
  • 1 broccoli (400 g)
  • 1½ spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk salt
  • Peber

Sådan gør du

  1. Når du skal lave kyllingelår i airfryer, skal du lægge ud med at tænde airfryeren på en temperatur på 160 grader. 
  2. Rør olie sammen med krydderier: Paprika, salt, chili, hvidløgspulver og friskkværnet peber og pensl kyllingelårene med din marinade. Drys de marinerede kyllingelår med sesamfrø.
  3. Læg kyllingelårene i airfryerkurven og tilbered din kylling med marinade i airfryeren i 25-28 minutter, til de er gyldne og med sprødt skind. Vend dine kyllingelår halvvejs under tilberedningen. Måske skal de have lidt længere eller kortere tilberedningstid, så du må holde øje undervejs, til dine kyllingelår når den sprødhed, du ønsker.
  4. Mens du har dine kyllingelår i airfryer, kan du forberede grøntsagerne. Kom de frosne edamamebønner op i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem trække i 5 minutter og hæld så vandet fra. Skær broccolien ud i mundrette buketter. Kom lidt olie i en skål og rør knust hvidløg og saltet i. Vend så broccoli og edamamebønnerne i marinaden.
  5. Når der er cirka 15 minutter tilbage af kyllingelårenes tilberedningstid, lægger du grøntsagsblandingen på airfryer-risten og sætter den ind over kyllingelårene i din airfryer-ovn. Tilbered grøntsagerne i 10-15 minutter. Rør rundt i dem 1-2 gange undervejs. 
  6. Spis lårene fra kyllingen sammen med grøntsagsblandingen.

Beskrivelse af kogebogen

Denne opskrift kommer fra Michelle Kristensens kogebog ’Sundt og sprødt med airfryer’ udgivet af Politikens Forlag i december 2023.

Michelle Kristensen er sundhedsekspert, iværksætter og forfatter – og omdrejningspunktet i appen MK Universet. Hun har hjulpet over 100.000 danskere med at tabe sig og blive sundere og har tidligere forfattet 13 bøger om sundhed og vægttab, bl.a. ’Sund hverdag’ og ’Ny krop på 4 uger’.

airfryer-michelle-kristensen.jpg
 

Kylling - sundt, nemt og lækkert

Det er næsten svært at finde en kødspisende person, der ikke er glad for kylling - og i særdeleshed kyllingelårene, der er elsket af store og små. Den alsidige form for kødtype kan fås i mange forskellige udskæringer og kan tilberedes på så mange måder, at det i de fleste selskaber er nemt at finde en variant, der tager kegler.

Derudover er kylling anbefalet af Fødevarestyrelsen som et af de kødprodukter, der er et sundere og mere klimavenligt alternativ til for eksempel lam og oksekød.

Sundhed.dk beskriver kylling som mere sundt, fordi det indeholder mindre mættet fedt end for eksempel okse og lam. Samtidig er kylling en god kilde til protein, mens det indeholder et lavere antal kalorier end andre typer af kød. For eksempel indeholder kylling mellem cirka 145 og 155 kalorier alt efter, om der er skind på, eller om der for eksempel er tale om kyllingelår, kyllingeoverlår eller kyllingebryst.

Kyllingelår og kylling generelt er desuden dejlig at have på frost, da det smager lækkert, selvom det er optøet. Du kan altså også sagtens benytte frosne kyllingelår, når du skal tilberede kyllingelår i airfryer - du skal som sagt bare sørge for, at kødet er tøet ordentligt op, inden du går i gang med at tilberede kyllingelår - ligesom du skal, hvis du tilbereder det i en almindelig ovn.

Fødevarestyrelsens officielle kostråd

Som nævnt bliver kylling fremhævet som et rigtig fint alternativ til røde kødvarianter i de officielle kostråd fra Fødevarestyrelsen.

Generelt anbefaler styrelsen, at man - hvis man er kødspiser - holder sig til 350 gram kød om ugen og supplerer op med masser af grøntsager og varieret kost i det hele taget. Og her er det altså især godt, hvis man spiser mere kylling end rødt kød som okse eller lam, lyder det.

De officielle råd lyder som følger:

  • Spis varieret og planterigt - og ikke for meget
  • Spis flere grøntsager og frugter
  • Spis mindre af kødet og vælg bælgfrugter og fisk til
  • Vælg mad med fuldkorn
  • Spis magre mejeriprodukter og planteolier
  • Spis mindre sødt, salt og fedt
  • Drik vand, når du er tørstig

Lækkert tilbehør til kyllingelår i airfryer

alt.dk har vi et meget stort opskrift-univers, og vi har masser af lækre bud på, hvad der går godt til kyllingelår generelt og kyllingelårene i airfryer.

Se bare disse opskrifter på tilbehør, der kan serveres til dine saftige kyllingelår i airfryer:

Vi har samlet en stor oversigt over lækre måder at tilberede ris på. Husk at enten lægge risene i blød i god tid eller vaske dem grundigt inden tilberedning. Ris i forskellige variationer passer glimrende til de gennemstegte kyllingelår - klik her for opskrift.

Tzatziki er en frisk og lækker græsk agurke-sauce, som kan give ekstra smag og krydderi til dine sprøde kyllingelår - klik her for opskrift.

En dejlig salat med bagt peberfrugt går også godt til kyllingelår i airfryer - klik her for opskrift. Steg eventuelt peberfrugterne på grillen om sommeren.

Vi elsker kartofler - også til kyllingelår i airfryer. Her er en stor oversigt på utallige måder at lave kartofler på - klik her for opskrift til lårene.

Vi kan også godt lide at servere en grøn salat til vores måltid med kyllingelår i airfryer. Vi har fundet et lækkert bud, du hurtigt kan bikse sammen i køkkenet - klik her.

Brunet smør med rosmarin er også super lækkert til dine sprøde kyllingelår i airfryer. Vi har samlet et stort overblik over skøn smør-sauce her.

Andre salte airfryer-opskrifter

Skulle du få lyst til at lave andet en kyllingelår i airfryer, har vi samlet andre muligheder her:

  • Laks med sprødt skind og salsa verde - klik her
  • Flæskesteg med sprød svær i airfryer - klik her
  • Lækker og saftig ribbensteg - klik her
  • Stegte svinekoteletter i airfryer - klik her
  • Indbagt laks med bagte tomater -klik her

Du kan også finde hele oversigten over vores airfryeropskrifter lige her. Siden bliver opdateret jævnligt.

Dessert i airfryer-ovn

Mange forbinder en airfryer-ovn med salte retter, men faktisk kan du sagtens tilberede din dessert eller kage i en airfryer - ligesom du er vant til fra en almindelig ovn, hvor mange bager kager, der ofte indeholder meget fedt.

Vi har samlet to søde retter, som du eventuelt kan servere efter lidt salt aftensmad nedenfor. De skal alle tilberedes i din airfryer-ovn.

  • Dessert: Saftig rombanan i airfryer - klik her for opskriften
  • Snack: Nemme oreo-fristelser i airfryer - klik her for opskriften

Pssst...

Er du vild med vores opskrift på kyllingelår i airfryer? Og vil du have vores bedste opskrifter direkte i din mailindbakke?

Indsend din e-mailadresse og se en oversigt over alle vores gode nyhedsbreve her.

God fornøjelse med at tilberede kyllingelår i airfryer!