mad opskrifter

Sund sommermad med friske krydderurter

Lige nu er det sæson for krydderurter, der både smager godt og er sunde. Vi har været i køkkenet og laver de skønneste nye retter med persille, basilikum, koriander og timian. Find din favorit.

Klik på linkene og få masser af inspiration til din næste hverdagsret:

Bagt lakseside med urter

Byens bedste kylling

Meatballs, slaw & wraps

Pasta alla Norma

Bøf & ratatouille

Kold tomatsuppe med basilikumolie

Røgede rejer & salat med quinoa

Sprød madtærte

Kend dine krydderurter

1. Mynte

Delikat og forfriskende smag.

God til: laks, lam og grønne grønsager samt jordbær, melon og mango.

2. Grøn og rød basilikum

Skarp, men alligevel rund og meget aromatisk smag. Brug den helst rå og sprød.

God til: Middelhavsgrønsager, tomater samt friske oste.

3. Koriander

Meget karakteristisk og let parfumeret smag. Bedst rå eller ganske lidt kogt eller stegt.

God til: salsaer, chili con carne, supper og asiatiske retter.

4. Rosmarin

Nåleformede blade med kraftig aroma.

God til: kartofler, hvidløg, lam, flæskekød og and, ris, sværdfisk og ovnbagte rodfrugter.

5. Salvie og Oregano

Salvie: Tykke blade med kraftig smag. Bladene er allerbedst kogt eller stegt.

God til: kalv, kylling, og fed fisk.

Oregano: Aromatisk med let røget smag.

God til: salat, tomater, kød, fisk, pasta og pizza.

6. Dild, purløg & persille

Hverdagens allroundkrydderurter. Brug både blade og stilke.

God til: De fleste råvarer i det danske køkken.

7. Estragon & kørvel

Klassiske krydderurter, som begge har en sofistikeret let krydret smag af anis.

God til: fisk, kylling, saucer, svampe, tomater og vineddiker.

8. Timian

Let træagtig aroma.

God til: okse- og flæskekød, kylling, svampe, saucer, fisk og løg.