Sund sommermad med friske krydderurter
Lige nu er det sæson for krydderurter, der både smager godt og er sunde. Vi har været i køkkenet og laver de skønneste nye retter med persille, basilikum, koriander og timian. Find din favorit.
Klik på linkene og få masser af inspiration til din næste hverdagsret:
Kold tomatsuppe med basilikumolie
Røgede rejer & salat med quinoa
Kend dine krydderurter
1. Mynte
Delikat og forfriskende smag.
God til: laks, lam og grønne grønsager samt jordbær, melon og mango.
2. Grøn og rød basilikum
Skarp, men alligevel rund og meget aromatisk smag. Brug den helst rå og sprød.
God til: Middelhavsgrønsager, tomater samt friske oste.
3. Koriander
Meget karakteristisk og let parfumeret smag. Bedst rå eller ganske lidt kogt eller stegt.
God til: salsaer, chili con carne, supper og asiatiske retter.
4. Rosmarin
Nåleformede blade med kraftig aroma.
God til: kartofler, hvidløg, lam, flæskekød og and, ris, sværdfisk og ovnbagte rodfrugter.
5. Salvie og Oregano
Salvie: Tykke blade med kraftig smag. Bladene er allerbedst kogt eller stegt.
God til: kalv, kylling, og fed fisk.
Oregano: Aromatisk med let røget smag.
God til: salat, tomater, kød, fisk, pasta og pizza.
6. Dild, purløg & persille
Hverdagens allroundkrydderurter. Brug både blade og stilke.
God til: De fleste råvarer i det danske køkken.
7. Estragon & kørvel
Klassiske krydderurter, som begge har en sofistikeret let krydret smag af anis.
God til: fisk, kylling, saucer, svampe, tomater og vineddiker.
8. Timian
Let træagtig aroma.
God til: okse- og flæskekød, kylling, svampe, saucer, fisk og løg.