Liflige linser til kaffen

Liflige linser til kaffen

En linse er en sprød tørkage med creme. Vi har kendt den herhjemme i mere end 100 år, og linsen har været fast deltager på finere kaffeborde. Her får du Hanne Blochs gode, velafprøvede opskrift.

Ca. 16 linser

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Hviletid, dej: 30 min.
  • Bagetid: ca. 15 min.
  • Fryse-egnede
  • 250 g (4 dl) mel
  • 185 g smør
  • 75 g (godt 1 dl) flormelis
  • 1 æg
  • Creme:
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk sukker
  • 1 stang vanilje
  • 1 spsk majsstivelse
  • 2½ dl fløde

  1. Findel smørret i melet og bland flormelisseni. Tilsæt det sammenpiskede æg og ælt hurtigt dejen sammen.Sæt dejen koldt en halv times tid.
  2. Creme:
  3. Pisk æggeblommerog sukker godt sammen. Skrab kornenefri fra den flækkede vaniljestang og kom også dem i æggemassen.Pisk majsstivelsen i.
  4. Bring fløden i kog med den flækkede vaniljestang.Hæld den koghedefløde i æggemassen,mens der piskes. Hæld tilbage i gryden og bring cremen i nærhedenaf kogepunktet – den må ikke koge. Hæld cremen i en skål og lad den blive kold.
  5. Rul godt halvdelen af dejen ud til en tynd plade.Udstik runde pladersom passer til smurte linseforme. Beklædformene med dejen oglæg en god teskefuld creme i hver. Rul resten af dejen ud, udstik tilrunde plader og lægdem over som låg. Klem kanterne godt sammen, ellers løfter låget sigunder bagningen. Bag linserne ved 200 grader i ca. et kvarter.
  6. Luksuslinser
  7. Tilbered dejen som herunder,men erstat cremenmed 100 g fintrevet marcipan, blandet med 100 g blød nougat,der er delt i små stykker. Drys hakkede mandler eller nødderi, før dejlåget læggesover (beregn ca. 25 g nødder til hele portionen).Bag linserne sombeskrevet.