Små croissanter med marcipan

Små croissanter med marcipan

Lækre små croissanter med marcipan til te- og kaffebordet.

16 stk.

Ingredienser

  • 15 g gær
  • 1¼ dl vand
  • 250 g hvedemel
  • 100 g smør
  • ¼ tsk. salt
  • ½ tsk. sukker
  • 50 g smør til udrulning
  • 30-40 g ren rå marcipan
  • evt. 1-2 tsk. fintrevet usprøjtet appelsinskal
  • 1 æg til pensling
  • Pynt:
  • flormelis

  1. Udrør gæren i lunkent vand. Kom melet i en anden skål, og smuldr de 100 g smør heri. Tilsæt salt og sukker og gærblandingen. Ælt dejen sammen, og stil den til hævning 1 time, dog ikke et for varmt sted.
  2. Rul dejen ud til et rektangel, 10 x 20 cm. Skær smørret i tynde skiver, og læg dem på halvdelen af dejen. Fold den anden halvdel over. Udrul den til et rektangel, ca. 12 x 48 cm. Skær dejen igennem på tværs, så der dannes 4 ens firkanter, og skær dem nu i 4 trekanter hver, så der i alt er 16 trekanter. Pensl med sammenpisket æg. Kom en klat marcipan, evt. æltet med appelsinskal, på hver, og rul sammen fra den brede ende. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Lad dem efterhæve 15 min., og pensl med sammenpisket æg. Bag croissanterne ved 225 gr. i ca. 18 min. Pynt dem med sigtet flormelis, og server dem med hjemmelavet jordbærsyltetøj.