Skab din egen jul

Skab din egen jul

"Jamen, så holder vi bare julen," sagde jeg uden helt at have gennemtænkt scenariet. Jeg tænkte, at det var sådan noget, man gjorde, når man nu var blevet mor.

"Jamen, så holder vi bare julen," sagde jeg uden helt at have gennemtænkt scenariet. Jeg tænkte, at det var sådan noget, man gjorde, når man nu var blevet mor. Og hvor svært kunne det lige være at stege den and og skabe lidt stemning som i barndomshjemmet?

Ret svært, fandt jeg ud af, da indkøbssedlen blev til flere A4-ark, og to-do-listen voksede til et

mindre pensum. Resultatet blev, at min mand og jeg var mere end almindeligt underskudsramte

forældre, da julefreden endelig sænkede sig.

Det er nu fire år siden, jeg gjorde mine første erfaringer med at holde jul. Og i år kaster jeg mig ud i det igen. Med forældre og svigerforældre. Og jeg er slet ikke bange. For ligesom alting bare går nemmere med barn nummer to (jeg er blevet mor igen), så er jeg sikker på, at jul nummer to også bliver meget mindre stressende. Fordi vi i mellemtiden har fundet ud af, at det er os selv, der skaber julen og beslutter, hvad den skal indeholde. Især hvilke traditioner, der skal føres videre og hvilke nye, der skal komme til. Og ikke mindst, at det er smart at uddelegere opgaverne.

Derfor er min svigerfar nu sat i gang med at lave confit de canard, min svigermor bager honningkage, mens min mor kommer med alle de nordjyske specialiteter. Jeg står selv for at lave den italienske konfektkage panforte, som jeg vil servere til et godt glas portvin om eftermiddagen d. 24.

Maden bliver helt sikkert centrum for vores jul. Og hvis den også skal være en stor del af din jul, kan du glæde dig til denne uges ALT for damerne, hvor du får et helt magasin fyldt med lækre opskrifter på JULEMAD, hvor du både finder de velkendte klassikere og nye varianter af and, steg og rødkål.

"I denne uge får du i ALT for damerne også de lækreste opskrifter på hurtig konfekt og tip til en sund julefrokost. Så kan du skabe den jul, der virker for dig. Med eller uden brunede kartofler."

Se også sidste uges intro:

Ramt af julestemning.