Æble/makronstang
6 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Koge/bagetid: 30 min.
- Ikke fryse-egnet
- 2 plader butterdej, 160 g
- 2 madæbler
- 1⁄2 dl vand
- 1⁄2 dl sukker
- 1 æggehvide
- 150 g flormelis
- 10 makroner, 50 g
- Tænd ovnen på 220 grader. Skræl æblerne, udkern demog skær dem i små stykker. Kog dem til grød med vand ogsukker og hæld den i en skål til afkøling.
- Rul dejen ud i entynd aflang plade 15 x 45 cm. Prik den med en gaffel, lægden på en bageplade med bagepapir og bag den midt iovnen ca. 15 min. Tag pladen ud og skru ned til 200 grader.
- Fordel æblegrøden på stangen. Rør æggehviden sammenmed flormelis og knuste makroner. Bred det over æblegrødenog sæt pladen i ovnen ca. 15 min. – til overfladen ergylden. Lad stangen afkøle på en rist.