Æble/makronstang

Æble/makronstang

6 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Koge/bagetid: 30 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 2 plader butterdej, 160 g
  • 2 madæbler
  • 1⁄2 dl vand
  • 1⁄2 dl sukker
  • 1 æggehvide
  • 150 g flormelis
  • 10 makroner, 50 g

  1. Tænd ovnen på 220 grader. Skræl æblerne, udkern demog skær dem i små stykker. Kog dem til grød med vand ogsukker og hæld den i en skål til afkøling.
  2. Rul dejen ud i entynd aflang plade 15 x 45 cm. Prik den med en gaffel, lægden på en bageplade med bagepapir og bag den midt iovnen ca. 15 min. Tag pladen ud og skru ned til 200 grader.
  3. Fordel æblegrøden på stangen. Rør æggehviden sammenmed flormelis og knuste makroner. Bred det over æblegrødenog sæt pladen i ovnen ca. 15 min. – til overfladen ergylden. Lad stangen afkøle på en rist.