2 sommerfavoritter med fisk

2 sommerfavoritter med fisk

Det er nemt, det smager vidunderligt, og så er det mad for både børn og voksne.

GRILLSPYD MED PASTA I CITRONFLØDE

Tid: ca. 30 min. (4 pers.)

Spyd:

300 g laksefilet uden skind og ben

300 g torskefilet uden skind og ben

2 tsk. citronpeber

1 spsk. olivenolie

1 tsk. salt laurbærblade

8 træspyd

Pasta i citronfløde:

1 lille spidskål

200 g ærter

400 g pasta, f.eks. fuldkorns-fettuccine

2 dl bouillon

2 dl fløde

saft af 1 citron

salt og peber

1 bundt purløg

evt. ærteskud til pynt

1. Skær laks og torsk ud i stykker på ca. 3 x 3 cm. Bland olien med citronpeber og salt i en dyb tallerken. Vend fisken i olien, og lad den marinere i 15 min. Læg træspyddene i vand imens.

2. Træk fisken på spyd, skiftevis med laurbærblade, så der sidder både torsk og laks på hvert spyd. Læg fiskespyddene på en bageplade med bagepapir. Tænd grillen i ovnen til høj varme, og steg fiskespyddene under grillen i ca. 4 min.

3. Fjern de yderste blade og stokken af spidskålen. Snit kålen fint.

4. Kog pastaen som angivet på emballagen. De sidste 2 min. koges spidskål og ærter med. Hæld pasta og grønt til afdrypning i en sigte.

5. Kom bouillon, fløde og citronsaft i en gryde, og kog op. Smag saucen til med salt og peber, og tilsæt klippet purløg. Vend saucen med pasta og grønt, og server til grillspydene. Drys evt. med friske ærteskud.

SHRIMP & FISH 'N' CHIPS

Tid: ca. 40 min.   

(4 pers.)

Fritter:

4 bagekartofler

5 dl majs- eller vindruekerneolie til dyb-

stegning

salt

Fisk:

12 tigerrejer

400 g fisk i fileter (eller blæksprutter skåret i ringe)

50 g hvedemel

2 æg

100 g grov rasp (sælges også som ‘pankorasp’)

1 citron

Sauce tatar:

1½ dl cremefraiche 18 %

3 spsk. mayonnaise

2 tsk. grovkornet sennep

1 håndfuld krydderurter, f.eks. kørvel, persille, dild, basilikum

2 spsk. kapers

salt og peber

LÆS OGSÅKylling med ingefær og grillede nye grøntsager