2 sommerfavoritter med fisk
Det er nemt, det smager vidunderligt, og så er det mad for både børn og voksne.
GRILLSPYD MED PASTA I CITRONFLØDE
Tid: ca. 30 min. (4 pers.)
Spyd:
300 g laksefilet uden skind og ben
300 g torskefilet uden skind og ben
2 tsk. citronpeber
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt laurbærblade
8 træspyd
Pasta i citronfløde:
1 lille spidskål
200 g ærter
400 g pasta, f.eks. fuldkorns-fettuccine
2 dl bouillon
2 dl fløde
saft af 1 citron
salt og peber
1 bundt purløg
evt. ærteskud til pynt
1. Skær laks og torsk ud i stykker på ca. 3 x 3 cm. Bland olien med citronpeber og salt i en dyb tallerken. Vend fisken i olien, og lad den marinere i 15 min. Læg træspyddene i vand imens.
2. Træk fisken på spyd, skiftevis med laurbærblade, så der sidder både torsk og laks på hvert spyd. Læg fiskespyddene på en bageplade med bagepapir. Tænd grillen i ovnen til høj varme, og steg fiskespyddene under grillen i ca. 4 min.
3. Fjern de yderste blade og stokken af spidskålen. Snit kålen fint.
4. Kog pastaen som angivet på emballagen. De sidste 2 min. koges spidskål og ærter med. Hæld pasta og grønt til afdrypning i en sigte.
5. Kom bouillon, fløde og citronsaft i en gryde, og kog op. Smag saucen til med salt og peber, og tilsæt klippet purløg. Vend saucen med pasta og grønt, og server til grillspydene. Drys evt. med friske ærteskud.
SHRIMP & FISH 'N' CHIPSTid: ca. 40 min.
(4 pers.)
Fritter:
4 bagekartofler
5 dl majs- eller vindruekerneolie til dyb-
stegning
salt
Fisk:
12 tigerrejer
400 g fisk i fileter (eller blæksprutter skåret i ringe)
50 g hvedemel
2 æg
100 g grov rasp (sælges også som ‘pankorasp’)
1 citron
Sauce tatar:
1½ dl cremefraiche 18 %
3 spsk. mayonnaise
2 tsk. grovkornet sennep
1 håndfuld krydderurter, f.eks. kørvel, persille, dild, basilikum
2 spsk. kapers
salt og peber
LÆS OGSÅKylling med ingefær og grillede nye grøntsager