Rugkernestykker med solsikkelåg
Her får du masser af kerner, rug og hvid hvede, der er en meltype med ekstra mange vitaminer, mineraler og fibre.
Ingredienser
- Ca. 28 stk.
- 4 dl vand
- 10 g gær
- 70 g rugkerner
- 50 g hørfrø
- 60 g solsikkekerner
- 20 g olie
- 1 æg
- 1 tsk salt
- 300 g rugmel
- 100 g hvid hvede (hvid hvede er et fuldkornsmel, malet af hele kornet. Det indeholder alle kornets fibre, vitaminer og mineraler, og er dermed sundere end almindeligt hvedemel. Amo og Finax producerer hvid hvede)
- Topping: 100 g solsikkekerner eller græskarkerner
- 28 silikone muffinsforme
Sådan laver du rugkernestykker:
- Bland vand og gær sammen. Tilsæt resterende de ingredienser og rør dejen i 2-3 min. Stil dejen til hævning natten over (dvs. 6-8 timer).
- Fordel dejen i 28 muffinsforme, og tryk dejen godt ned i formen. Lad dem efterhæve ca. 30 min. Top med solsikkefrø. Bag rugkerne stykkerne midt i ovnen ved 180 grader, varmluft, i 20-30 min.
- 100 kcal pr. stk.
- Få mere inspiration til lækker mad på http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/