Rullesteg med svesker

Rullesteg med svesker

En populær grydesteg, som vækkerminder om gode søndagsmiddagehos mormor.

6 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Stegetid: Ca. 1½ time.
  • Fryse-egnet
  • 1 svineslag på 1½ kg
  • salt og peber
  • 20 svesker (uden sten)
  • 2 æbler (skrællede og skåret i smalle både)
  • 3 spsk smør
  • 3 dl bouillon eller vand
  • 2½ dl piskefløde
  • jævning og evt. kulør
  • Mormorsalat:
  • 1-2 grønne salathoveder
  • Flødedressing:
  • 1 dl piskefløde
  • ca. 2 tsk citronsaft
  • ca. 2 tsk sukker
  • salt og evt. peber

  1. Puds slaget af for lidt af fedtet og drys kødet med salt og peber.Fordel svesker og æblebådepå. Rul slagetfast sammen om fyldetog bind omkring medkødsnor.
  2. Lad smørret blive gyldenti en tykbundetgryde. Vend kødrullen i fedtstoffet, så den bliver ensartet gylden på alle sider. Hæld bouilloneller vand ved og tilsæt halvdelen af fløden.Lad kødet snurre under låg i 1½ time,vend rullen jævnligt, så den bliver ensartet stegt.
  3. Tag rullestegen op af gryden og fjern snoren. Hæld resten af fløden i og jævn skyen til sovs. Farv evt. med kulør og smag til. Skær rullestegeni pæne skiver før servering og servér kogte kartofler og mormorsalattil.
  4. Mormorsalat:
  5. Skylsalatbladene og slyngdem helt tørre. Del dem i lidt mindre stykker. Pisk flødedressingen sammen og vend den i salaten lige inden servering.
  6. Det er ikke altid, der er et svineslag parat hos slagter og i supermarked. Brug så i stedet svine- eller nakkekam uden svær. Flæk stykket på langs i 2 eller 3 dele, det skal stadig kunne holdes sammen i ét stykke. Bank det let, så kødstykket bliver lidt fladere, før fyldet kommes på.