Hotel Chocolat i København

Hotel Chocolat åbner i København

Det engelske luksuschokolademærke Hotel Chocolat slog onsdag dørene op til deres nye chokoladeunivers i København. Her kan danskerne ikke bare købe chokolade, men også lære hvordan chokoladen bliver til.

Når du gør ind ad dørene til den nye butik 'Hotel Chocolat' på Strøget i København, er tanken nemlig, at det ikke skal opleves som en normal chokoladebutik men derimod som Hotel Chocolats flagskib – eller flagship store – som man kender det fra modeverdenen.

- Butikken viser alt det, vi gerne vil fortælle om os selv. Gennem årene er vi gået fra at være chocolatier (en som laver chokolade) til at være med hele vejen, siger Angus Thirlwell, adm. direktør for Hotel Chocolat, da ALT for damerne møder ham til åbningen.

- Vi dyrker selv vores bønner på Sankt Lucia, hvor vi også har en restaurant og et hotel. Vi har cocoacuine (mad med kakao eller chokolade), og vi giver kunderne en mulighed for at lære mere om kakao, tilføjer han.

I butikken finder man derfor en kakaobar, en café, et åbent chokoladekøkken samt mere chokolade end hjertet kan begære i alle slags smag og afskygninger.

Angus Thirlwell har specielt udvalgt København til at huse den nye flagship store.

- København er en kulturel storby. Indbyggerne sætter pris på gode ting, og er klar til at betale for dem. Da vi så på hvilke hovedstader, vi ville forsøge os i, var København toppen. Desuden kan vi se, at folk kender til vores chokolade, da de køber gennem hjemmesiden.


At danskerne går meget op i chokolade, er også en af grundene til valget af København.

- I butikken kan folk se hele produktionen, gennem risteren, beanbreakeren (hvor bønnerne knuses), winnover (hvor skallerne skilles fra bønnerne) til conchen (hvor bønnerne bliver slået til så små stykker, at det bliver flydende, og giver chokolade den runde smag), fortæller Angus.

Hotel Chocolat

Hotel Chocolat

Roast + Conch Shop

Østergade 13

København K

Læs mere om Hotel Chocolat her: hotelchokolat.co.uk

Så hvis du er interesseret i at vide mere om fremstillingen af chokolade, kan du med fordel slå et smut forbi Københavns nye chokoladebutik.