Mormors krydderkage fra Hjemmet

Mormors krydderkage

Mange kager er for mit vedkommende fyldt med minder. Min salige mormors krydderkage er én af dem. Hun kunne altid lige finde ingredienserne i skabet og bage den, når jeg kom på besøg − dén slags husker man!

Min mormor var meget begejstret for kaffe, så hun havde altid en fyldt termokande stående på køkkenbordet, som hun tappede fra i løbet af dagen. Og når hun bagte krydderkagen, røg der en ordentlig kop i dejen.

Underligt nok smager kagen slet ikke af kaffe – den gør blot kagen ekstra blød og saftig.

Nogle vil måske mene, at den er lidt til den julede side, men jeg spiser den altså året rundt og sender samtidig min mormor en kærlig tanke.

6 personer

260 g sukker

50 g smør

3 dl stærk kaffe

200 g mel

1 tsk. kanel

½ tsk. nelliker

½ tsk. salt

2 tsk. vanilje

1 tsk. natron

Drys: flormelis

1. Pisk sukker og smør godt sammen til cremet konsistens.

2. Bland mel, kanel, nelliker, salt, vanilje og natron og sigt det i sukker/smørblandingen.

3. Tilsæt kaffe og bland til ensartet konsistens.

4. Hæld dejen i en fin og smurt randform (evt. drysset med lidt mel) på ca. 1 liter og bag kagen ved 200 grader i ca. 45. min.

5. Lad kagen køle af i formen i mindst 10 minutter. Vend den ud på en rist. Drys med flormelis ved servering.