Sponsoreret indhold

14 kulturelle oplevelser du kan berige din efterårsferie med

Holder du af den helt særlige atmosfære, kunstmuseer byder på? Eller vil du gerne tage børnene under armen og give dem en på opleveren? På listen her finder du inspiration til kulturelle oplevelser for enhver smag – og flere af stederne har særlige aktiviteter på programmet i efterårsferien.

Uanset om du vil tage familien, din gode veninde eller kæresten med på udflugt, er der et væld af spændende muligheder spredt ud over hele landet. Du kan også tage ud at opleve noget selv, så du kan få rig mulighed for at fordybe dig og nyde roen. Her får du inspiration til 14 forskellige kulturelle aktiviteter, så du kan opleve noget nyt.

Dansk kunst i verdensklasse

Den Hirschsprungske Samling

Den Hirschsprungske Samling ligger ved det smukke Østre Anlæg i København. Samlingen rummer hovedværker af bl.a. C.W. Eckersberg, Anna Ancher, P.S. Krøyer og Vilhelm Hammershøi. Frem til den 12. januar 2025 kan du opleve udstillingen 'Kvindernes moderne gennembrud. Dansk kunst 1880-1910'. Hen over efterårsferien kan du komme med på familieomvisninger på museet.

Oplev en verden af design på Designmuseum Danmark

Designmuseet Danmark

Designmuseum Danmark kan du opleve en perlerække af spændende udstillinger – fra fortidens klunkehjem og samlermanier, over samtidens nye designere og tendenser til fremtidens kreative løsninger på globale problemstillinger. Her finder du den stolte danske designtradition i museets samling af danske og internationale designikoner, som netop i 2024 er blevet foldet ud på spektakulær vis i den nye, store permanente udstilling DANISH MODERN. Udstillingen inviterer dig med på en forunderlig designrejse fra møbelprofessoren Kaare Klints ’Værelse til en Dame’, over Finn Juhls organiske og elegante møbler til Verner Pantons og Nanna Ditzels farvestrålende og legesyge popdesigns.

Poetisk og prisvindende fotokunst

Den Sorte Diamant

Besøg Den Sorte Diamants nye, rørende fotoudstilling ’Ukrainian Diary’ med den banebrydende ukrainske fotograf Boris Mikhailov, som i mere end et halvt århundrede har skildret livet i sit hjemland.

Udstillingen præsenterer Mikhailovs imponerende livsværk, der spænder over vidt forskellige kunstneriske metoder og æstetiske udtryk. Med både humor og tragedie udfordrer Mikhailov ikke kun den dokumentariske form, han udfordrer også vores virkelighedsopfattelse, når han skaber rørende fortællinger om Ukraines historie gennem knap 60 år.

Resultatet er over 500 poetiske, barske og prisvindende kunstværker, der giver et nådesløst blik ind i Ukraines tumultariske og gribende historie. Læs mere her.

Leg med ler på Glyptoteket

Glyptoteket

I Glyptotekets populære lerværksted ’Mønstre og Monstre’ kan børn og deres voksne lave tryk i ler og udstille deres værker i en stor fælles udstilling. Det handler om at dekorere og pynte helt efter egen smag. 

Find inspiration i Glyptotekets lofter, på gulve og vægge, som er spækket med de smukkeste mønstre og de mærkeligste væsner! Opdag de mange spændende historier på små inspirationsture med Glyptotekets børneværter.

Lerværkstedet holder åbent hver lørdag og søndag kl. 11-15 og torsdage kl. 16-20 – i efterårsferien har det åbent kl. 11-15.

Husk også at besøge caféen, Picnic, i Vinterhaven, der byder på lækkerier for store og små under palmerne!

Efterårsferie med børn: Dét her kunstmusem skal du besøge, hvis du holder ferie i Nordjylland

Kunsten Museum of Modern Art

Danmarks måske smukkeste kunstmuseum ligger i Aalborg, og hvis du holder efterårsferie i Nordjylland, så er Kunsten Museum of Modern Art et absolut must på to do-listen – særligt hvis du holder ferie med børn.

Udover udstillinger i verdensklasse er efterårsferien på Kunsten fyldt med kreative workshops, eksperimenter med portrætkunst, skattejagt rundt på museet og god mad for hele familien.

De fleste aktiviteter er gratis, når entréen til museet er betalt – og det fede er, at børn og unge under 18 år har fri entré.

Se Kunstens skønne guide til ti ting, du skal opleve på museet i efterårsferien her.

Oplevelser på fem etager midt i Odense

Kunstmuseum Brandts

Se den helt nye udstilling Nål & tråd med vilde, originale værker i stof, garn og tråd sammen med klassiske portrætter af strikkende og syende kvinder. Alt sammen i rammerne af den 155 år gamle Brandts Klædefabrik i Odense.

Tag også dit barn med til den traditionsrige sanseudstilling med kunstoplevelser i børnehøjde – og snyd ikke jer selv for et besøg i museets hyggelige kunstcafé.

M/S Museet for Søfart i Helsingør

M/S Museet for Søfart

Fra lørdag den 14. oktober til og med søndag den 22. oktober 2024 kan du opleve ’Mytemytteri på M/S’ – en sjov og lærerig efterårsferieaktivitet, der sætter gang i fantasien og giver mulighed for at udforske fortællinger fra de syv have.

Gå på skattejagt: Hjælp med at finde de glemte skatte, som museets glemsomme sørøvere har efterladt. I lærer at skelne mellem myter og fakta om de berygtede pirater.

Deltag i kreativ workshop: Byg dit eget drømmeskib eller lav en flot efterårslanterne i det kreative værksted.

Smag på sørøvermaden: Er du modig nok til at smage på den (u)lækre sørøverdelikatesser?

Kreative workshops i sportens tegn

Tekstilmuseum

Tag familien med til kreative workshops i efterårsferien i forbindelse med den nye udstilling ’We are the Champions’ på Tekstilmuseet.

Lav din egen mini-fodbold i filt, medalje i stof eller hvad med en lille tørresnor fyldt med sportstøj til at hænge op på værelset som pynt.

Hele familien kan gå på opdagelse i udstillingen, som fortæller 70 års sportshistorie med modetøj, stjernetrøjer og fankultur.

I kan også få sved på panden – træd i pedalerne og pust den gule trøje op, tag et slag bordhåndbold eller lav flotte mønstre på Stadium Styleren.

De kreative workshops finder sted mandag til fredag kl. 11-15. 

Gratis entré for børn og unge under 18 år. 

Bliv Glaspuster På Holmegaard Værk

Holmegaard Værk

Efterårsferien på Holmegaard Værk byder på massevis af spændende aktiviteter og arrangementer for hele familien.

Få støbt din hånd eller pust din egen kugle i glas, tag på spændende skattejagt, oplev glaspusterne blæse græskar, design og sandblæs dine egne glas i efterårstema, jagt tidsrejsende stenalderdyr i Holmegaard Mose og meget mere. Eller hvad med at på (u)hyggelig glasworkshop, hvor du kan lave din egen lanterne?

Børn under 18 år har GRATIS adgang til Holmegaard Værk hele efterårsferien.

For de voksne er det desuden sidste chance for at opleve Jan Elhøj & Morten Kirckhoffs anmelderroste særudstilling FORLADT.

Monsterfedt efterår på Kronborg

Kronborg Slot

Der er gratis adgang for børn på Kronborg Slot, så tag familien med og oplev Shane Brox' fascinerende genbrugsmonstre i slottets mørke kasematter – nå det inden, det bliver for sent, for udstillingen lukker 3. november. Besøg udstillingen i efterårsferien, og deltag i den prisvindende historiejagt, hvor slottets beboere guider jer rundt for at finde ud af, om der har været monstre på spil. 

Kronborg Slot har åbent kl. 10-17, og historiejagten kan opleves 12.-20. oktober.

Efterårsferie på Observatoriet

Observatoriet

Tag på jagt efter kosmisk støv, og led efter mikrometeoritter i efterårsferien på Observatoriet.

Oplev Danmarks største teleskop, gå en tur på Planetstien og prøv kræfter som mikrometeorit-jæger. Der er spændende og underholdende aktiviteter hver dag i efterårsferien kl. 11-17.

Vil du opleve Observatoriet om aftenen? Der er åbent alle aftener fra d. 12.-19. oktober kl. 19-22, hvor du kan blive klogere på nattehimlen. Kom forbi og hør stjernefortællinger, spot gaskæmperne eller zoom ind på Månen. Se Observatoriets aftenarrangementer her.  

GENSKABT af Louise Hindsgavl

Ribe Kunstmuseum

I udstillingen Genskabt viser den internationalt anerkendte kunstner Louise Hindsgavl nye værker, der tager udgangspunkt i den dramatiske historie bag Ribe Kunstmuseum. I vanlig stil drejer hun det hele i overraskende og sanselige retninger. I udstillingen har Hindsgavl genskabt historien om rigmandsfamilien, som byggede Ribe Kunstmuseums bygning som byens største og dyreste pragtvilla. Gennem sine personlige og fantasifulde fortolkninger af familiens medlemmer i farverige keramiske skulpturer og rekonstruerede arkitektoniske elementer fra husets storhedstid fremmaner hun fortællingen familiens liv fra storhedstid over tragiske dødsfald til fallit. Genskabt er en fantasifuld og spektakulær udstilling med udstillingsscenografi af den Reumert-præmierede scenograf Christian Albrechtsen.

Efterårsferie i Rundetaarn: Science og stjernestunder

Rundetårn

Efterårsferien står i nysgerrighedens tegn i Christian IV’s historiske observationstårn!

Her kan videnskabsinteresserede børn og deres voksne tage Universet i egne hænder i kreative planetværksteder, udforske science-udstillingen ’Fra forsker til folk’ i Bibliotekssalen eller opleve magien ved selv at se stjerner og planeter gennem Observatoriets teleskop på tårnets top.

Tårnets mindste gæster kan tage med sangerinde og musikunderviser Malene Kjærgård på en jazzet jordomrejse til familiekoncerten ’Jorden Rundt’. Her kan I udforske Malenes morfars gamle rejsekuffert, der er fuld af historier, souvenirs og spændende fund fra hele verden og blive nysgerrige på, hvordan børn lever i andre lande.

De første Konger

Kulturmuseet i Vejle

Det første, glemte kapitel i Danmarks historie. Kulturmuseet i Vejle fortæller historien om de første danske vikingekonger, der kæmpede om magten i Danmark århundreder før Gorm den Gamle og Harald Blåtand. Historien fortælles med illustrationer af den berømte tegneserietegner Thierry Capezzone og tager udgangspunkt i de nyeste forskningsresultater fra kongehallen ved Erritsø. Udstillingen sætter fascinerende arkæologiske genstande fra både Tyskland, Sverige og Danmark i spil på helt nye måder. Glæd dig til en spændende museumsoplevelse for hele familien – og så er der gratis adgang.

Find mere info og åbningstider her.