Sponsoreret indhold

Dansk design og kunst i verdensklasse

Dansk design og kunst i verdensklasse

Kunst handler om at sanse og give os mulighed for at komme i kontakt med følelser, vi måske ikke mærker, når hamsterhjulet kører fra mandag til fredag.

Det kan derfor være vigtigt at give sig selv tid og mulighed for at stoppe op og træde et skridt tilbage og opleve både den moderne og traditionelle kunst, som kan give os perspektiv på vores eget liv.

Vi har samlet en række spændende kunst- og designoplevelser i København, som er et besøg værd.

100 års dansk kunst midt i København

hirschsprungske.jpg

Den Hirschsprungske Samling ligger ved det smukke Østre Anlæg midt i København. Museet, der er grundlagt af tobaksfabrikanten og kunstsamleren Heinrich Hirschsprung og hans hustru Pauline, åbnede i 1911. 

Samlingen huser mere end 100 års dansk kunst fra det 19. og starten af det 20. århundrede - fra den danske guldalder til Skagensmalerne og symbolisterne. Museet rummer hovedværker af bl.a. C.W. Eckersberg, Anna Ancher, P.S. Krøyer og Vilhelm Hammershøi. 

Den Hirschsprungske Samling er indrettet med møbler og mange malerier på væggene, som giver en intim og hjemlig atmosfære. 

Henover sommeren kan museets gæster opleve sommerudstillingen 'P.S. Krøyer og kunstnerkolonien i Hornbæk'.

Oplev Danmarks rige designskat

designmuseumdk23562.jpg

Designmuseum Danmark er bannerfører for en lang, dansk tradition for design. En tradition, der, med et demokratisk blik for det enkelte menneskes behov for at omgive sig med godt design og smukt håndværk har fulgt Danmark gennem århundreder.

Den danske designtradition har forsynet Designmuseum Danmark med en rig designskat, en omfattende samling og en vidensbank, som danner rammerne for en moderne museumsoplevelse.

Altid med samme demokratiske mål for øje: DESIGN SKAL DELES! 

Nye talenter og etablerede kunstnere på Kbh Kunst

galleriKBHkunst.jpg

Besøg Kbh kunst, så byder de helt sikkert på en kop kaffe, mens du går på opdagelse i de over 300 værker fra over 25 forskellige kunstnere. 

Galleriet har åbent onsdag 11-17, torsdag 11-19, fredag og lørdag 11-15 (Sommerferie lukket i juli).

Kbh Kunst byder velkommen på Øster Søgade 34, KBH K.

Antikke møbler og originale kunstværker på Sundmolen

greensquare.jpg

I det yderste pakhus på spidsen af Sundmolen ligger Green Square – et showroom for kunst, design og antik. 

Her finder du et eksklusivt udvalg af malerier, skulpturer og spændende unika kunstværker til din bolig. 

De 850 m2 er indrettet med et miks af antikke møbler og originale kunstværker, der præsenterer mange forskellige stilarter - så der er noget for alle.

Leder du efter originale olie- og akrylmalerier af anerkendte kunstnere som CoBrA kunstneren Carl-Henning Pedersen, Lars Dan eller charmerende Scherfig, er Green Square altid et besøg værd.

Oplev kunst og kultur fra Nordatlanten

Nordatlantens.jpg

Nordatlantens Brygge ligger smukt for enden af Inderhavnsbroen på Christianshavn, og i det gamle pakhus kan du se skiftende udstillinger med kunst af tidens fremmeste kunstnere fra Færøerne, Grønland og Island. 

Desuden tilbyder kulturhuset et varieret program med alt fra en årlig strikkefestival og filmfestival til fascinerende foredrag, litteraturaftener, workshops og meget mere. 

Nyd også en forfriskning i den hyggelige café, når du besøger huset, og se det fine udvalg af design og gaveartikler i husets butik. Og glem ikke at besøge spejlinstallationen Kosmisk Rum, der ligger på kajen ved huset og er en oplevelse i sig selv. 

Kunst og kultur i særklasse

glyptoteket_vinterhaven_foto.jpg

Fordyb dig i museets imponerede samling af fransk og dansk maler- og skulpturkunst i særklasse, der bl.a. indeholder en af de vigtigste samlinger af Rodin-skulpturer uden for Frankrig.

Med skiftende særudstillinger bliver Glyptotekets samlinger sat i spil med lån fra ind- og udland og bliver samtidig sat i et nutidigt og relevant perspektiv. Du kan også få dig et velfortjent hvil blandt tropiske planter og palmer i den smukke Vinterhave. 

Moderne fotokunst for alle

thewallmarket.jpg

I hjertet af Vesterbro finder du The Wall Market, der er Skandinaviens største udbyder af fotokunst.

Det farverige galleri er grundlagt af venindeparret Botan Christensen og Panya Andersen. Sammen har de skabt The Wall Market med målet om at give plads til både nye og etablerede fotografer, der alle har en stærk kunstnerisk vision.

Kunst bør være for alle, og i The Wall Market er alle værker nøje udvalgt i håbet om at gøre fotokunst tilgængeligt og prismæssigt overkommeligt for enhver.