Sponsoreret indhold

Guide: Sådan beskytter du din hund mod flåter

Foråret har for alvor ramt os – og det samme har flåtsæsonen. Her er 3 gode tips til, hvordan du kan beskytte din hund bedst muligt.

I takt med at temperaturerne stiger, melder flåterne gradvist sin ankomst – og det kan gå hårdt ud over familiens pelsede medlemmer. For selvom flåterne er små, skal man ikke undervurdere deres evne til at gøre skade.

Flåten kan leve op til 3 år og suger typisk blod i flere stadier af sin udvikling – der er derfor stor risiko for, at den kan overføre smitte fra et værtsdyr til et andet. Det gør flåten til verdens næstværste smittespreder, kun overgået af malariamyggen.

Som hundeejer har du heldigvis flere muligheder for at beskytte din hund mod flåter og flåtbid. Vi har samlet tre af dem her.

1. Hold græsset kort i haven

Flåtsæsonen varer typisk fra marts til oktober men kan starte tidligere og slutte senere, hvis vinteren er mild. Som tommelfingerregel begynder flåterne at være aktive, så snart temperaturen kommer over fem grader. Det er derfor nu, du med fordel kan begynde at være særligt opmærksom på din have.

Flåter gemmer sig nemlig typisk i højt græs, og da hunde ofte færdes i naturen og elsker at snuse rundt i græsset, kan det være en god idé at sørge for, at din græsplæne er klippet helt kort. På den måde kan du mindske muligheden for, at flåterne har det perfekte gemmested i din have.

Som et ekstra tip kan det også være en god idé at undgå at lade din hund løbe rundt i områder med tæt bevoksning.

2. Tjek din hund dagligt – og gerne efter hver tur

Der er ikke noget hyggeligere end en gåtur i det fri – men for at få bugt med flåterne er det vigtigt, at du husker at tjekke din hund dagligt, og gerne hver gang I har været ude at gå tur. Jo tidligere du opdager dem, jo lettere er det nemlig at fjerne dem.

Når flåterne bider sig fast, suger de blod og kan hurtigt overføre sygdomme som borreliose og anaplasmose – sygdomme, der kan ramme din hund.

Tip! Flåter er ofte usynlige og kan sidde fast på din hund i en til to uger, mens de suger blod. Flåterne sidder ofte tæt på ørerne, nakken og omkring maven. Vær derfor gerne særligt opmærksom på de områder, når du tjekker din hund for flåter.

Hvis du umiddelbart ikke kan se nogle flåter, men er i tvivl om, hvorvidt din hund er blevet udsat for et flåtbid – kan det være en god idé at være ekstra opmærksom på din hunds adfærd.

Hold øje med om din hund begynder at klø sig voldsomt eller viser tegn på hævelser eller sår. Hvis din hund derimod virker træt, har feber eller har smerter, kan det være et tegn på, at den er blevet smittet med fx anaplasmose.

3. Brug et effektivt flåtmiddel

En af de bedste måder at beskytte din hund mod flåter er at bruge et effektivt flåtmiddel. Et produkt som FRONTPRO kan give din hund beskyttelse i op til 30 dage. Som et ekstra plus er midlet nemt at anvende, da det gives som en tyggetablet.

Sådan anvender du flåtmidlet fra FRONTPRO

Er du nysgerrig på, hvordan du anvender FRONTPRO? Så kan du følge guiden herunder:

Dosering: Vælg den rette tabletstørrelse baseret på din hunds vægt. FRONTPRO fås i fire forskellige styrker, der er med til at sikre korrekt dosering.

Anvendelse: Giv din hund en tablet hver 30. dag. Tabletten kan gives som en godbid eller sammen med mad.

Beskyttelse: For optimal beskyttelse kan du med fordel give FRONTPRO månedligt gennem hele flåt- og loppesæsonen.

Om FRONTPRO

Tyggetabletten fra FRONTPRO er en velsmagende tablet, som de fleste hunde kan lide. Den kan bruges til alle hunderacer og til hunde over 8 uger og 2 kg. Tabletten kan enten gives som godbid eller i foderet. Produktet virker indefra og ud – og du kan derfor roligt lege og kæle med din hund med det samme. Du kan læse mere om Frontpro her.

FRONTPRO er desuden også tilgængelig i håndkøb på apoteket – og er derfor nemt at få fat på, når du har brug for det. Find din nærmeste forhandler her.