Sponsoreret indhold

Katrine Engberg og Natasha Brock om sprogets magt

Chefredaktør Rikke Dal Støttrup og journalist Caroline Heidemann er taget på bar med en af landets mest kendte forfattere og en af Danmarks sjoveste komikere og sammen finder de gæve kvinder frem til et helt nyt slagord.

Mod, handlekraft og voldsom empati 

Gæsterne i dagens podcast, forfatter Katrine Engberg og komiker Natasha Brock skåler for ugens højde- og lavpunkter i en cocktail tilberedt af bartender Vilde Thilo Halleland, som er en del af netværket Cointreau Femme.

Katrine Engberg og Natasha Brock er ord-nørder, og vi dykker ned i begreber som fx ”ponydatter” og ”omstillingskarate” … og så får ordet ”stådreng” en kort revival! Undervejs fortæller de om de ord, der ikke klarer cuttet, og til sidst opstår et slagord, der skal få os igennem denne vilde tid i verdenshistorien. Find ud af, hvad det er, ved at lyttet til dette afsnit af Skål Søster.

Cointreau Femme

Cointreau har lanceret et netværk for kvindelige bartendere i hele landet. Et netværk, der skal styrke kvinder på tværs af branchen og skabe rum for, at kvinder kan udveksle erfaringer, oplevelser og styrke deres position. Visionen er at inspirere og bane vej for endnu flere kvinder i bar- og restaurationsbranchen. Formålet er ikke politisk – det er søstersind!

Bartenderen bag drinken – Vilde Thilo Halleland

Oprindeligt var barjobbet blot et studiejob, men efter endt uddannelse kunne Vilde Thilo Halleland alligevel ikke slippe sin begejstring for cocktails forunderlige verden af smage og sammensætninger:

”Jeg er lidt af en nørd, når det kommer til produkter, råvarer og destillerier.”

I dag er hun bar manager på Lidkoeb i København, og det betyder meget at have et stærkt fællesskab af kvinder i form af netværket Cointreau Femme:

”Jeg synes, det er vigtigt, at vi kvinder tager noget plads. Vi arbejder hårdt, og derfor er vi også blevet nogle af de bedste til det, vi laver. Jeg håber, at vi med Cointreau Femme kan inspirere endnu flere kvinder til at bevæge sig ind i bar- og restaurationsbranchen.”

White Lady

Smagen af en White Lady er syrlig, citrusagtig og forfriskende. Her er der tale om en ægte klassiker, der er opfundet af den berømte bartender Harry MacElhone tilbage i 1919. Ginen giver cocktailen et strejf af enebær, Cointreau-likøren tilføjer et præg af sødme og appelsin, mens citronsaften balancerer smagene og tilføjer et syrligt element til drinken. White Lady er nem at lave hjemme og vil med garanti slå dine gæster bagover af begejstring.

Hvis du har lyst til at lave en White Lady, som er den cocktail, vi drikker i podcasten, får du opskriften her:

Ingredienser – 2 cocktails

8 cl Gin (evt. The Botanist gin)
4 cl Cointreau orangelikør
2 cl Shake-It Mixer Sugar Cane
4 cl friskpresset citronsaft
2 cl æggehvide
2 stykker citronskal
Isterninger

1. Vælg et cocktailglas
2. Fyld ingredienserne i din shaker: 
Gin, Cointreau orangelikør, Shake-It Mixer Sugar Cane, friskpresset citronsaft, æggehvide
3. Ryst i 20 sekunder, og fyld bagefter isterninger i din shaker, og ryst så igen i 15 sekunder
4. Si over et cocktailglas, og pynt med citronskal

shake-it.dk finder du masser inspiration og opskrifter på cocktails med Cointreau – alt, hvad du skal bruge til at skabe de helt rigtige rammer for en god aften i skønt selskab.

Læs også: "Hvorfor opstår der magi, når mænd og kvinder arbejder sammen?"