Hun fik sit hjerte knust på åben skærm – én særlig ting fik Mette tilbage på benene igen

Efter at have fået sit hjerte knust på åben skærm er det nu Mette Sommer, der skal dele roser ud i det nye ’Bachelorette’ – og det har været en lang og vild kærlighedsrejse. Få hendes historie her.

Hun smiler stort, men nervøsiteten er tydelig. Hun står og vifter med den lange kjole, for at give bare lidt luft til kroppen i den mexicanske varme – for sveden skal helst ikke blive tydelig i det grønne kjolestof.

Mette Sommer fik sit hjerte knust på landsdækkende tv, da hun tilbage i 2022 drog til Den Dominikanske Republik på den ultimative kærlighedsrejse, og var overbevist om, at hun ville få den sidste rose i TV 2-programmet ’Bachelor’.

Nu tilbage på skærmen – dog denne gang i Mexico og med omvendt fortegn, da det er hende, der i ’Bachelorette’ spændt står klar til møde de 16 mænd, der lige om lidt kommer ned ad den røde løber én efter én for at møde hende.

Men hvordan kommer man sig oven på et knust hjerte og finder både gejsten og energien til at prøve igen?

Venne-vibes

Det lå langt fra i kortene, at Mette Sommer skulle være et velkendt ansigt – og endda slet ikke i et datingprogram. For er der én ting, som hun aldrig har været særligt god til, så er det, ifølge hende selv, at date.

”Mine dates dengang var meget, ’vi får en øl, og så ser vi’-typen. Jeg gik ind i det med en venne-vibe, og det var derfor ofte også dét, som jeg fik igen. Det resulterede desværre i, at det ikke er blevet til ret mange dates, hvor der blevet til mere end blot et par enkelt dates – og højest et venskab.”

Kun et par enkelte mænd formåede at komme igennem dating-nåleøjet, og så hæftede hun sig fast på én af gangen, modsat nogle af veninderne, som godt kunne finde på at smådate et par forskellige fyre.

Året op til ’Bachelor’ havde hun forelsket sig så meget i en fyr, at hun var klar til at bruge resten af livet med ham. Hun troede, at han var den eneste ene. Sådan gik det dog ikke, og de slog op, da Mette Sommer var omkring 32.

Hun kunne mærke det biologiske ur tikke – og besluttede sig så for, at der skulle ske noget nyt. Noget helt nyt – og noget helt crazy.

Den (næst)sidste rose

Da muligheden for det ultimative kærlighedseventyr bød sig, idet TV 2 søgte kvinder til Danmarks anden sæson af datingprogrammet ’Bachelor’, meldte Mette Sommer sig.

Dels fordi hun længe havde haft et godt øje til den ene bachelor, dels for muligheden for et godt sammenhold blandt kvinderne – og dels for at få en kæmpe én på opleveren.

”Jeg tilmeldte mig ikke bachelor, udelukkende fordi jeg vidste, at jeg ville finde kærligheden, men hvis kærligheden så var der, så ville jeg selvfølgelig gå efter den – og det gjorde jeg.”

Mette Sommer fik undervejs store følelser for en af bachelorerne og nåede helt til finaleafsnittet i programmet. Men hun endte ikke med at få den sidste rose, som hun ellers var så overbevist om, at hun ville.

”Jeg følte, at det, som vi havde, var ægte, og det gjorde, at jeg troede, at jeg skulle have den sidste rose. Så jeg blev meget ked af det, da jeg ikke fik den – og det gjorde ondt. Rigtig ondt,” fortæller hun.

Den lange flyvetur hjem fra Den Dominikanske Republik føltes kun endnu længere med et knust hjerte, men hun landede heldigvis godt derhjemme, trods skuffelsen var stor.

For selvom Mette Sommer ikke fik den store kærlighed med sig hjem fra ’Bachelor’-eventyret, fik hun en stor gruppe veninder, som hun stadigvæk er tæt knyttet til den dag i dag – og som hjalp hende igennem den svære tid, som fulgte optagelserne.

”De kendte til hele gamet på en måde, som min familie eller andre veninder hjemmefra ikke gjorde, og vi snakkede det hele igennem, alle de gange jeg havde brug for. De fyldte alle de tomme rum, som, jeg havde brug for, blev fyldt i den tid, og med deres støtte og kærlighed kunne jeg faktisk ret hurtigt komme på benene igen,” siger hun.

”Det bedste råd, som jeg kan give, er at tale højt om kærligheden med dine veninder, både når det går godt, og når det er svært. Den gejst, energi og kærlighed, som du kan få fra dem, kan flytte bjerge.”

Følelses-deja-vu

Med venindernes støtte kom Mette Sommer hurtigt ud af mørket, lagde skuffelsen bag sig og fik modet på at finde kærligheden tilbage. Faktisk så meget mod, at hun fandt sig en ny kæreste kort efter, at hun var retur i Danmark.

Lykken var dog kort, for da programmet blev sendt og var på alles læber, blev det for meget for hende.

”Jeg kunne mærke, at jeg var ikke klar til at komme i et forhold, for jeg var alle mulige andre steder i mit hoved. Da programmet begyndte at rulle igen, begyndte det at gøre ondt på ny. Virkelig ondt,” siger hun.

”Jeg blev sat 110 procent tilbage i alt, som jeg følte dengang. Det kom tilbage med i 180 timen. Alt det følelsesmæssige, kærligheden, skuffelsen – og jeg kunne ikke lade være med at slå mig selv oven i hovedet. Så jeg kunne ikke rumme et andet menneske, fordi der var så meget andet, der fyldte, og jeg hele tiden følte, at jeg var bagud og skulle løbe efter ham, mens jeg hele tiden var en undskyldning for mig selv. Så det gik ikke.” 

Igen kom kvinderne Mette Sommer til undsætning – og greb hende i hendes tanker og følelser. De lavede alt sammen; festivaler, filmaftener, frokostaftaler. Og det var da også dem, der bakkede hende allermest op, da chancen bød sig for endnu en kærlighedsrejse - denne gang til Mexico.

Dating anno 2023

Modsat før i tiden, hvor Mette Sommer datede højest én mand ad gangen, dater hun i ’Bachelorette’ 16 fyre på samme tid. Men foruden at det for første gang i Danmark nu er kvinder, der skal uddele roser, i stedet for mænd, så er det ellers traditionelle koncept også allerede brudt på andre måder fra dét sekund årets to bachelorettes indtager deres pladser for enden af den røde løber.

For hvor Mette Sommers viften med den svedige kjole, bøvser og små, legende kommentarer tidligere ville været blevet klippet ud, har det nu fået lov til at blive – og det er hun glad for. Det er nemlig også et af de budskaber, som hun gerne vil ud med:

”Når du dater, behøver du ikke nødvendigvis komme i din fineste kjole og de højeste stiletter – det hele behøver ikke at være så perfekt. Det er ikke, fordi jeg skal opfordre til, at man skal bøvse på en date, men man må godt grine lidt, lave lidt sjov med hinanden og med sig selv,” siger Mette Sommer, som håber, at de danske kvinder kan spejle sig i hende.

”Jeg synes heldigvis, at konceptet er fulgt med tiden, for det er meget 2023-agtigt, at det ikke nødvendigvis behøver at være så opstillet og være silikonebryster, filer i læberne og Botox her og der, som man har set i mange af de udenlandske sæsoner. Det kan også bare være to helt naturlige piger, som Julie (den anden bachelorette, red) og mig.”

En ny Mette

Efter Mette Sommer havde kæmpet med Mexicos varme i sin grønne kjole på den røde løber, lavede hun en bog med alle 16 fyres ansigter. Ud fra hver, skrev hun sit førstehåndsindtryk, og hvad hun ellers kunne huske om dem.

Men nærmest idét hun var færdig med at skrive de sidste noter, tænkte hun, at det her, det blev de længste uger i hendes liv.

”Jeg følte ingenting. Jeg var helt proppet. Jeg følte ikke, at jeg så ham på den røde løber. Jeg tænkte ikke, at der var nogen af dem, som jeg ville ende med,” siger hun. 

Nej tak til hadbeskeder

I forbindelse med, at manden bag karakteren Onkel Reje, Mads Geertsen, blev sygemeldt efter hadbeskeder og hetz, tyede Mette Sommer til tasterne på sin Instagram.

Til en selfie opfordrer hun til, at man lader være med at sende ondskabsfulde beskeder – beskeder, som hun selv er nervøs for at få, når ’Bachelorette’ løber over skærmen med hende i hovedrollen. Hun fik nemlig allerede nogle under ’Bachelor’, hvor hun blot var en birolle.

”Jo tættere vi kommer på premieren, jo mere nervøs bliver jeg for, om modtager jeg hadbeskeder. Er der nogen, der synes jeg smasker, fordi det gør jeg… Er der nogen, der synes jeg skulle have beholdt ham i stedet for ham? Jeg synes, at kvinder har tendens til at svine andre kvinder til for meget små ting, og det er jeg nervøs,” siger hun.

”Jeg kan ikke ramme alle, og dét er jeg indstillet på. Jeg tænker også, at jeg nok skal gå hele vejen i det her med ret ryg. De skal fandme ikke få mig ud med nakken. Men alligevel ved jeg ikke, hvordan jeg vil reagere, hvis jeg har en dårlig dag og læser sådan en besked – og hvordan den vil få mig til at kigge på mig selv i spejlet.”

Faktisk er hun så nervøs, at hun har følt sig nødt til at lægge en særlig strategi, for når programmet kører.

”Når jeg får nogle beskedanmodninger, så giver jeg min telefon til Eva (som var med i samme sæson af ’Bachelor’ som Mette Sommer, red.), så læser hun alle beskederne, sletter alle de dårlige og lader de gode blive, til at jeg kan læse dem,” fortæller hun.

”Men hvis jeg fx sidder på arbejdet, og Eva ikke er der, når der tigger en besked ind, så tror jeg også, at jeg vil have svært ved at lade være med at læse den. Men jeg har en strategi, som jeg vil gøre mit bedste for at følge. Udelukkende for at passe på mig selv.”

”Men om morgenen sidder jeg med noterne igen og bliver enig med mig selv om, at ham her, han var sgu egentlig meget sød – og ham her kunne virkelig også noget. Jeg fik at vide, at det var én Mette, der var gået i seng, og en anden Mette, der stod op. En Mette, der igen var klar på eventyr – og derefter fløj tiden bare afsted.”

Nu glæder hun sig til at se programmerne, når i løbet af sommeren ruller over skærmen – og det bliver forhåbentligt en noget bedre oplevelse for hende, end da hun skulle genopleve skuffelsen under ’Bachelor’.

”Det skal ses sammen med alle pigerne fra ’Bachelor’, min familie – og hvem ved, måske én mere,” afslutter hun med stort, forventningsfuldt smil og et blink med øjet.

Om datingprogrammet denne gang bærer frugt for Mette Sommer, vil vi få at se i løbet af sommeren. Første afsnit af Bachelorette kan ses på TV 2 Echo og TV2 Play fra tirsdag den 23. maj.

Om Mette Sommer

  • Er 34 år og arbejder som socialpædagog.
  • Deltog i sæson to af 'The Bachelor', hvor hun nåede finalen.
  • Er den ene 'bachelorette' i sæson et af 'The Bachelorette', som bliver sendt i sommeren 2023.