Chefredaktør Rikke Dal Støttrup og journalist Caroline Heidemann møder musiker Fallulah og skuespiller May Lifschitz til en samtale om at lette humøret, digital detox og meget, meget mere.
Sponsoreret af:Cointreau
Nærvær i en vild verden
Skål Søster er rykket fra podcaststudiet ud
på Bar Deco og får i dag serveret lækre Margaritas af Cointreau Femme-bartender Bibi
Kock. Sanger og sangskriver Fallulah og skuespiller May Lifschitz er gæster i
baren og deler deres bedste tips til at holde humøret højt, selvom verden p.t.
kan virke grum og uretfærdig. Fallulah øver sig i at lægge telefonen fra sig og
læse bøger, mens May finder ro ved at være fysisk og er i gang med en
uddannelse som personlig træner.
Cointreau Femme
Cointreau har lanceret et netværk for kvindelige bartendere i hele
landet. Et netværk, der skal styrke kvinder på tværs af branchen og skabe rum
for, at kvinder kan udveksle erfaringer, oplevelser og styrke deres position. Visionen
er at inspirere og bane vej for endnu flere kvinder i bar- og
restaurationsbranchen. Formålet er ikke politisk – det
er søstersind!
Bartenderen bag cocktailen – Bibi Kock
Mere eller mindre tilfældigt faldt Bibi Kock over en annonce
for European Bartender School; og tænkte, hvorfor ikke? På sin uddannelse mødte
hun flere inspirerende undervisere, og en af dem sagde: ”Hvis du nogensinde
kommer til København, har jeg et job til dig,” og i dag har Bibi Kock arbejdet
på Bar Deco i København i halvandet år.
At være en del af netværket Cointreau Femme har med Bibi
Kocks egne ord været afgørende:
”Jeg er både ung og kvinde, og det at få mulighed for at
indgå i et netværk med nogle af landets dygtigste kvindelige bartendere har
både givet mig øget selvtillid, masser af inspiration og nogle professionelle relationer,
jeg ikke vil være foruden.”
Margarita
Intet slår den originale Margarita: Elegant, simpel og helt
igennem lækker. Den ikoniske cocktail er opfundet af jetsetter Margaret Sames i
1948. Efter sigende var det vennerne Nick Hilton, filmstjernen John Wayne og
Joseph Drown, ejer af Hotel Bel-Air i Los Angles, som spredte budskabet om den
hæderkronede drink. Siden 1948 har Margarita’en været en udbredt favorit blandt
cocktails, og i dag findes der utallige varianter af den eksotiske drink, der
kan nydes året rundt. Intet under, at cocktailen igen i år er blandt de bedst
sælgende cocktails i verden.
Hvis du har lyst til at lave en Margarita, som er den cocktail, vi
drikker i podcasten, får du opskriften her:
1. Vælg
et afkølet cocktailglas 2. Kom
alle ingredienserne i en shaker med isterninger: Tequila, Cointreau
orangelikør, Shake-It Mixer
Sugar Cane,
friskpresset limesaft (Har du ingen shaker, kan du bruge et stort
syltetøjsglas) 3. Ryst i ca. 10 sekunder 4. Gnid
limesaft på kanten af cocktailglasset, og dyp derefter kanten i salt 5. Si
over glasset, og pynt med lime
På shake-it.dk finder
du masser inspiration og opskrifter på cocktails med Cointreau – alt, hvad du skal bruge til
at skabe de helt rigtige rammer for en god aften i skønt selskab.