Sponsoreret indhold
Vi må ikke glemme hyggen, men… “Vold mod kvinder og børn er stadig et tabu i Danmark”
LOKK og The Body Shop sætter fokus på alle dem, der ikke kan glæde sig til jul. For i et år, hvor vi i højere grad end nogensinde er tvunget til at indskrænke vores sociale cirkler og skabe julehyggen i hjemmet er voldsramte kvinder og og deres børn særligt udsatte. Den gode nyhed er, at vi alle kan gøre en forskel - og glæde andre, mens vi gør det.
Når vi hører ordet jul, tænker vi oftest på mere tid med dem, som vi elsker. I hjemmet. Og vi minder os selv om, at julen ikke handler om, hvor dyre gaver vi køber eller hvor mange slags småkager, vi kan nå at bage, men om nærvær, intimitet og fokus på julens budskab om at være åbne, rummelige og gavmilde overfor hinanden.
Men hvad hvis du bor i et hjem, hvor julefreden ikke sænker sig? Hvor det der fylder i december ikke er, at glæde dig med dine børn over pakkekalenderens overraskelser, men derimod tankerne om, hvordan du skærmer dem for oplevelsen af far der slår mor? Hvad hvis juleaften ikke handler om, hvor mange timer der skal gå, før andestegen er klar og lysene kan tændes, men om fejringen overhovedet kan gennemføres uden tårer og kaos?
Bryd tabuet
Der er masser af juletabuer, vi nødigt vil tale om. Men faktum er, at de særlige omstændigheder i 2020 med lockdown, restriktioner og et øget generelt stressniveau i samfundet, har ramt en gruppe særligt hårdt: udsatte kvinder og deres børn.
Hos Landsorganisation af Kvindekrisecentre, LOKK, arbejder man målrettet for at hjælpe de kvinder, der lever med en daglig trussel om vold - psykisk såvel som fysisk. “Kønsbaseret vold bør aldrig være den enkelte kvindes problem eller hemmelighed,” siger direktør for LOKK Kamilla Bjørn Drøidal. “Vold mod kvinder og børn er et strukturelt samfundsproblem. Det kræver en solid og koordineret indsats, og ikke mindst at vi fjerner tabuet og udbreder viden om vold; både overfor den enkelte kvinde, hendes familie og omgangskreds, på arbejdspladsen, overfor fagpersoner, på politisk niveau og i samfundet som helhed. Kønsbaseret vold har mange ansigter, og vi skal turde være endnu mere tydelige omkring hvad vold er, og hvad vold betyder for kvinden og hendes børn specifikt og vores samfund generelt, hvis vi skal gøre en reel forskel.”
De store kan hjælpe de små
The Body Shop har en lang historie udi velgørende og bæredygtigt arbejde. Længe inden ord som transparens og værdibaseret forbrug blev en trend, har The Body Shops grundlægger, Anita Roddick, haft den filosofi, at en virksomhed kan skabe positive forandringer i verden. The Body Shop blev grundlagt i 1976 i Brighton, og virksomheden har siden insisteret på at producere etisk funderede, naturlige skønhedsprodukter.
“Et samarbejde med The Body Shop er ekstremt værdifuldt for os, for det betyder, at der kommer fornyet fokus på den ofte hemmelige vold i hjemmene. Samtidig giver det de danske forbrugere en nem mulighed for at støtte kvinder og børn på krisecentre, så de efterfølgende kan bære oplevelsen der med sig, som en tid der skabte en positiv forandring for dem. Og også som en tid med lyspunkter, tryghed og omsorg.”
Vil du også gøre en god gerning, når du køber dine julegaver i år? Så besøg en af The Body Shops mange butikker, eller se mere på thebodyshop.com