Sponsoreret indhold

Foto: Getty Images

Her kan du få en underholdende dag med børnene i efterårsferien

Vil du få dine børns ansigter til at lyse op i ferien, er det oplagt at lægge skærme og hverdag på hylden og tage på udflugter, der giver jer gode oplevelser sammen som familie. På listen her finder du forskellige ideer til, hvilke steder I kan besøge – og mange af dem har helt særlige arrangementer på programmet i efterårsferien.

Skal efterårsferien stå i børnenes (og de barnlige sjæles) tegn? Så er der heldigvis et overflødighedshorn af muligheder rundt omkring i landet, og mange steder har i anledning af Halloween skræmmende hyggelige aktiviteter på programmet. I kan også finde oplevelser, hvor både børn og voksne får et skud viden på en sjov måde, så I får noget at snakke om længe efter. Find inspiration på listen her, der er spækket med underholdning skræddersyet til at få hele familien i hopla – og flere af stederne har endda gratis adgang for børn.

Monsterfedt efterår på Kronborg

Kronborg Slot

Der er gratis adgang for børn på Kronborg Slot, så tag familien med og oplev Shane Brox' fascinerende genbrugsmonstre i slottets mørke kasematter – for sidste gang, da udstillingen lukker 3. november. Besøg udstillingen i efterårsferien, og deltag i den prisvindende historiejagt, hvor slottets beboere guider jer rundt for at finde ud af, om der har været monstre på spil.

Kronborg Slot har åbent kl. 10-17, og historiejagten kan opleves 12.-20. oktober.

Køb entrébilletten her.

Hylende hyggelig Halloween

Birkegårdens Haver

I skolernes efterårsferie fejrer Birkegårdens Haver Halloween for hele familien, hvor I kan opleve over 100 hyggelige og uhyggelige græskarfigurer. I møder bl.a. spøgelser, skeletter, hekse, kæmpe edderkopper og mange eventyrfigurer på jeres vej rundt i alle efterårshaverne. I kan også skære græskar, gå på familieskattejagt, køre på ATV og hvis I tør – gå gennem den scary spøgelseslabyrint. Børnene kan finde edderkopper og kobbermønter, blive ansigtsmalet, ride på æsel og være med til at fodre alle Birkegårdens søde dyr.

Tjek hele børneaktivitetsprogrammet her.

Der er åbent fra 12. oktober til 20. oktober fra kl. 11-17 og lørdag 19. oktober fra kl. 11-19 – hvor der er Mosterburger-aften!

Knogler & kranier i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA

GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA

Knoglerne kommer til at rasle i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA i efterårsferien, hvor I kan komme helt ind under huden på dyrene. Prøv at samle et skelet, se den seje knogleudstilling, udfordr hinanden i sjove quizzer, udforsk uglegylp og andre lærerige aktiviteter for både store og små. I kan selvfølgelig også køre på safari blandt de vilde løver, næsehorn og giraffer eller gå på opdagelse til fods blandt pingviner, aber og brillebjørne. Glæd jer til at opleve parken i smukke efterårsfarver – og pyntet i vaskeægte halloweenstil, når der er lagt op til (u)hyggelige oplevelser i zoo for hele familien!

Læs mere og køb billet her.

Sjove aktiviteter i efterårsferien

Cirkusmuseet

I efterårsferien kan hele familien få sig en oplevelsesrig dag på Cirkusmuseet.

Den 14.-18. oktober kl. 11 kan I komme til show med bugtaleren Peter Nørgaard, den frække hund Charlie og dragen Dennis. Kl. 12.30-14.30 står museets artist klar i salen, hvor alle, der har lyst, kan afprøve deres talent i bl.a. trapezen, på linen eller med jongleringskeglerne. I den farverige cirkusudstilling er der opgavejagt, og på det kreative værksted kan store som små lave cirkushatte og hygge med cirkusbørnebøger. Der bliver gode grin og sjove succesoplevelser at tage med hjem, uanset hvilke aktiviteter I kaster jer over.

Lad hele familien udfordre tyngdekraften

Copenhagen Air Experience

Besøg Copenhagen Air Experience i efterårsferien, hvor I kan udfordre tyngdekraften og prøve noget så vildt som Indoor Skydiving inde i en vindtunnel.

Her kan I i trygge rammer sammen med en uddannet instruktør få fornemmelsen af det frie fald, som faldskærmsspringere oplever, når de kaster sig ud af et fly.

En ad gangen træder I ind i flyvekammeret med instruktøren, læner jer ind i luftstrømmen, breder armene ud og flyver! Det giver et kæmpe sus, der kan mærkes i hele kroppen længe efter!

Man skal være 7 år for at prøve, så det er en fantastisk oplevelse for både de yngste, teenageren og de andre vovehalse i familien!

Efterårsferien byder på oplevelser for hele familien

Jernbanemuseet

Fra den 12. til 20. oktober byder Jernbanemuseet i Odense på sjove oplevelser for både store og små.

Oplev skuespil med Koblingerne, syng og dans med på Busses Rap, og tag en tur med veteranbus eller minitoget. Slip kreativiteten løs i kreaværkstedet, byg med Duplo, eller udforsk Mollys drømmevogn. Der er masser af leg og hygge på Børnebanegården, og der er også en udendørs legeplads. 

Jernbanemuseet har åbent dagligt fra kl. 9-16, og børn (0-17 år) har altid gratis adgang.

Uhyggelig hyggelig Halloween i Aalborg Zoo

Aalborg Zoo

Fra den 5.-27. oktober skruer Aalborg Zoo igen helt op for (u)hyggen, og Nordjyllands største halloweenfest bliver i år endnu vildere med en overflod af gysende dekorationer! Der er nemlig to uhyggeligt spændende nyheder i år.

Tør du mon gå ind i Den hjemsøgte fjord og blive mødt af en masse spøgelsesnet? Og i den mørke Flagermusgrotte kan du blive klog på, om alle flagermus suger blod og bliver til Dracula om natten – og hvad flagermus er for nogle fantastiske skabninger!

Besøg også De Uddødes Kirkegård, Foderfabrikken, halmlabyrinterne, og nyd den smukke have, der er pyntet med hundredvis af orange græskar.

Vandet efterårsferie i DAC! 

Dansk Arkitektur Center

I efterårsferien byder Dansk Arkitektur Center på sjove og kreative oplevelser for hele familien. Dyk ned i fremtidens vandfyldte verden med den nye udstilling Vandet kommer, og bliv inspireret til at bygge flydende huse af LEGO®-klodser, designe farverige fiskehoteller i familieværkstedet og klæde jer ud som fisk! Alle aktiviteter er inspireret af udstillingen.

Aktiviteterne finder sted hver dag fra kl. 11-17 i perioden 12.-20. oktober 2024.

Der er gratis adgang for børn ifølge med en voksen.

Læs hele programmet her.

Løs gådespil på Esrum Kloster

Esrum Kloster

Elsker dine børn mysterier, gåder og gode fortællinger?

I efterårsferien 12.-20. oktober kan I prøve gådespillet 'Munkenes hemmelighed' på Esrum Kloster & Møllegård. I skal som en ægte detektiv-familie på en eventyrlig rejse, hvor I som medlemmer af De Hvide Munkes Loge skal finde en kiste, der indeholder en 800 år gammel hemmelighed.

Lav også jeres egen magiske eliksir, som I kan varme over bålet, og besøg kreaværkstedet, hvor I kan skrive kodesprog med blæk. I kan også høre utrolige fortællinger inde på klosteret eller hygge jer på naturlegepladsen. Gådespillet er designet til børn fra 8 år og op. Billetter købes i butikken ved ankomst.

Garderhøjfortet

Garderhøjfortet

Gådejagt og escape rooms for hele familien i efterårsferien

Kom til efterårsferie på Garderhøjfortet og få brændt lidt krudt af, samtidig med at familien får en hyggelig og lærerig dag!

Efterårsferien på Garderhøjfortet står i gådernes tegn. Tag hele familien med, og se om I kan klare missionen i et af de tre escape rooms, eller prøv gådejagten ’Jagten på Gardas skat’ rundt i hele fortet. For at klare udfordringerne skal I tænke logisk, være nysgerrige, bruge matematik, udvise mod og ikke mindst være gode til at samarbejde.

Der er noget for enhver smag og alder, så glæd dig til et brag af en oplevelse på Garderhøjfortet.

Bliv glaspuster på Holmegaard Værk

Holmegaard Værk

Efterårsferien på Holmegaard Værk byder på massevis af spændende aktiviteter og arrangementer for hele familien.

Få støbt din hånd eller pust din egen kugle i glas, tag på spændende skattejagt, oplev glaspusterne blæse græskar, design og sandblæs dine egne glas i efterårstema, jagt tidsrejsende stenalderdyr i Holmegaard Mose og meget mere. Eller hvad med at tage på (u)hyggelig glasworkshop, hvor du kan lave din egen lanterne?

Børn under 18 år har gratis adgang til Holmegaard Værk hele efterårsferien.

For de voksne er det desuden sidste chance for at opleve Jan Elhøj & Morten Kirckhoffs anmelderroste særudstilling FORLADT.

Blæk og ballade i efterårsferien på Nordeuropas største akvarium i Hirtshals

Nordsøen Oceanarium

I efterårsferien kan hele familien blive klogere på de finurlige blæksprutter, der faktisk er mindst 10 arter af i de danske farvande. Hvorfor har blæksprutten for eksempel tre hjerter og endnu flere hjerner, og hvad gør den så god til lynhurtigt at kamuflere sig for omgivelserne? Gå på blækspruttejagt i mørket med mulighed for at vinde en gigantisk blækspruttebamse. Du kan tage en selfie med en kæmpeblæksprutte, lave din egen blæksprutte af garn i det kreative hjørne eller se tegnefilmen Blæksprutten Brian i biografen.

Køb billetter online og spar penge.

Halloween på Vadehavscentret

Vadehavscentret

Mens solen synker ned i Vadehavet i oktober, kan du tage på nattevandring gennem marsken og skoven i Vester Vedsted og høre spændende, men også uhyggelige historier om spøgelser og begivenheder, der engang fandt sted i den lille landsby ved Vadehavet.

Om det var viking, soldat, bonde, fisker, digebygger, præst eller en uheldig sjæl – Vester Vedsted har set meget gennem århundrederne. Tag med på en nattevandring gennem tiden, og find ud af mere om de fortællinger og sagn, der omgiver Vadehavscentret – hvis du tør!

Nattevandringen starter og slutter ved Vadehavscentret, hvor der vil blive lavet bål med snacks og varme drikke. Undervejs vil en af stedets naturvejledere fortælle om uhyggelige og spændende historier og sagn, der omgiver landsbyen. Måske møder I også et spøgelse fra dengang!

Alle deltagere skal kunne gå mindst 4 kilometer og skal være opmærksomme på, at nattevandringen kan være lidt skræmmende og overraskende. Børn i kostume får en sød overraskelse ved indgangen.