Sponsoreret indhold

Skab søde minder sammen med dit barn

Skab søde minder sammen med dit barn

Langt de fleste børn vil gerne med i køkkenet, for der er noget hyggeligt ved at samles over skåle, skeer og forklæder. Dét at skabe noget sammen, I bagefter kan nyde, giver en helt særlig følelse af samhørighed og skaber minder, der holder i mange år. Her får I vores opskrift på at skabe endnu flere køkkenminder med to vaskeægte Tivoli-klassikere.

Fra karruseller til Den Flyvende Kuffert og fra masser af grin til hyggelige stunder … en tur i Tivoli er fuld af gode minder, og nu kan I tage to af de sødeste af dem med hjem i køkkenet. Vi har nemlig fået hjælp af mesterbager Mathilde, som viser jer, hvordan I sammen kan lave churros og kandiserede æbler – lige som I kender dem fra Tivoli. Velbekomme.

Churros til 4 personer

Det skal du bruge:

- 3 ¾ dl vand

- 2 spsk. sukker

- ½ tsk. salt

- 4 spsk. smør

- 4 dl hvedemel

- 1 tsk. vaniljesukker

- 2 æg

- ca. 1 l neutral olie

- kanelsukker

1. I med ingredienserne

Her kan dit barn sagtens stå for at blande vand, sukker, salt og smør i en gryde. Det hele skal så varmes, og gryden tages af, når det begynder at boble. Tilsæt mel og vaniljesukker, og rør kraftigt, til dejen er glat. Find en skål frem, og kom æggene i, og tilsæt så en smule dej ad gangen.

2. Gør klar til stegning

Her skal der en voksen på banen, når olien puttes i en gryde og varmes op. Den må ikke være for varm, for så bliver jeres churros ikke færdige indeni. Når olien ryger, er den klar.

3. Dej i gryden

Så skal dejen i en sprøjtepose, så I kan lave 6-7 cm lange ’dejstænger’, der skal i olien, til de er lysebrune – ca. 1-3 min. Lad jeres churros dryppe af og afkøle på et stykke bagepapir, og lad dit barn drysse dem med kanelsukker.

MUMS!

Kandiserede æbler til 6 personer

Det skal du bruge:

- 6 æbler

- 200 g sukker

- 2 spsk. glukosesirup

- 2 tsk. citronsaft el. æblecidereddike

- 1 knsp. rød konditorfarve (kan undlades)

- ½ dl vand

1. Vask æblerne

Skyl æblerne grundigt – det er dit barn helt sikkert en haj til. Bagefter stikker I fx en ispind, et madspyd eller et sugerør i toppen af æblet – lige der, hvor stilken sidder. Så er æblerne klar!

2. Frem med gryde og termometer

Så er det sukkerkaramel-tid. Find en lille gryde frem, så du nemt kan vende æblet i massen. Lad dit barn hjælpe med at hælde sukker, glukosesirup, citronsaft/eddike og vand i gryden, men tag over, når det skal bringes i kog. Det tager lidt tid at få den varmet op, men pludselig går det stærkt, så der skal holdes øje.

3. Nu mødes æbler og karamel

Når massen er varm nok (150-155 grader), tages gryden af varmen. Få dit barn til at sige til, når alle bobler er forsvundet, for så er det tid til at holde gryden lidt på skrå og dreje ét æble ad gangen rundt i massen. Bagefter vender I æblet i kokos eller en anden lækker topping og lader dem køle af i et kvarters tid.

Så skal æblerne spises – og pas på bisserne, når I tygger!

Skab flere minder med dit barn

Tivoli bugner af dejlige oplevelser med fx Rasmus Klumps Verden, puslerum og forlystelser for de mindste.

Kort, billetter og åbningstider kan du finde her.

Læs alt om den gamle Have.