Flad mave-brød med pekannødder

Flad mave-brød med pekannødder

Spis maven flad med brød - det kan du altså godt! Alt det kræver er groft mel, kerner og masser af fibre.

Ingredienser

  • 28 stk.
  • 4 dl vand
  • 25 gram gær
  • 80 gram rugflager (stilles i blød i kogende vand i 30 min, hæld overskydende vand fra)
  • 1 dl hørfrø (stilles i blød i kogende vand i 30 min, hæld overskydende vand fra)
  • 100 g pekannødder
  • 20 gram olivenolie
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk vaniljepulver (f.eks. fra Urtekram, alternativ vaniljekorn)
  • 1 dl tykmælk
  • 30 g skummetmælkspulver
  • 460 g rugmel

Sådan laver du flad mave-brød:

  1. Bland vand med gær. Tilsæt de udblødte rugflager og hørfrø
  2. Hak nødderne groft. Tag 30 g fra til topping. Tilsæt de resterende ingredienser og rør grundigt i dejen.
  3. Lad den hæve natten over (dvs. 6-8 timer). Læg bagepapir på en bageplade og varm. Stil dej klatterne med to våde spiseskeer og tryk lidt på brødene, så det bliver flade.
  4. Bages i en 200 grader i ca. 15-20 min. Du må endelig ikke bage dem for længe for ellers bliver de hurtigt tørre og kedelige. De skal være lidt bløde, når du tager dem ud. Så bliver de bedst.
  5. Kcal: 100 kcal pr. stk
  6. Prøv også rugkernestykker med solsikkelåg
  7. Få mere inspiration til lækker mad på http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/

Tip:

Drys evt. med kanel inden du bager dem og top evt. med ekstra hakkede mandler i stedet for pekannødderne.