Flad mave-brød med pekannødder
Spis maven flad med brød - det kan du altså godt! Alt det kræver er groft mel, kerner og masser af fibre.
Ingredienser
- 28 stk.
- 4 dl vand
- 25 gram gær
- 80 gram rugflager (stilles i blød i kogende vand i 30 min, hæld overskydende vand fra)
- 1 dl hørfrø (stilles i blød i kogende vand i 30 min, hæld overskydende vand fra)
- 100 g pekannødder
- 20 gram olivenolie
- 1 tsk salt
- ½ tsk kanel
- ½ tsk vaniljepulver (f.eks. fra Urtekram, alternativ vaniljekorn)
- 1 dl tykmælk
- 30 g skummetmælkspulver
- 460 g rugmel
Sådan laver du flad mave-brød:
- Bland vand med gær. Tilsæt de udblødte rugflager og hørfrø
- Hak nødderne groft. Tag 30 g fra til topping. Tilsæt de resterende ingredienser og rør grundigt i dejen.
- Lad den hæve natten over (dvs. 6-8 timer). Læg bagepapir på en bageplade og varm. Stil dej klatterne med to våde spiseskeer og tryk lidt på brødene, så det bliver flade.
- Bages i en 200 grader i ca. 15-20 min. Du må endelig ikke bage dem for længe for ellers bliver de hurtigt tørre og kedelige. De skal være lidt bløde, når du tager dem ud. Så bliver de bedst.
- Kcal: 100 kcal pr. stk
- Prøv også rugkernestykker med solsikkelåg
- Få mere inspiration til lækker mad på http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/