Gæstekok: Sandra Pugliese laver overdådige sandwich
Opskrift på: Kyllingesandwich
Ingredienser
ristede rugbrødskiver
1-2 spsk god grøn pesto (pr. sandwich)
ekstra jomfruolivenolie
courgetter
fennikel
små tomater
kyllingekød (ovnstegt, grillstegt eller kylling i rødvin)
hjerte- eller romainesalat
rucola
kapersbær
Sådan gør du
Start med at røre lidt af pestoen op med olivenolie, og pynt tallerkenen rundt langt kanten med pestoen som vist på billedet.
Høvl courgetterne i tynde skiver på langs med et mandolin-jern eller med en tyndskræller. Skær fennikel i tynde skiver, hvilket også gøres nemmest på et mandolin-jern. Skær tomater-ne i halve.
Anret med ristet rugbrød, salat, kyllingekød, fennikel, tomater og courgettestrimler – og pynt tallerkenen med kapers.
Se også Sandra Puglieses opskrift på »Slankende morgenmad.
Få mere inspriation til lækker mad på »altfordamerne.dk.
Nøgleord til denne opskrift: sandwich, kylling, kyllingesandwich, laks, laksesandwich, opskrift
.
Opskrift på: Laksesandwich
Ingredienser
ristede rugbrødskiver
1-2 spsk god, rød pesto af soltørrede tomater eller grillet peberfrugt
ekstra jomfruolivenolie
gulerødder, høvlet i tynde strimler med en kartoffelskræller/tyndskræller
lidt citronsaft- og skal
courgetter
fennikel
hjerte- eller romainesalat
rucola
laks (frisk, grillet, ovnstegt eller røget laks)
kapersbær
Sådan gør du
Start med at røre lidt af pestoen op med olivenolie, og pynt tallerkenen rundt langt kanten med pestoen som på billedet.
Bland de høvlede gulerodsskiver med lidt citronsaft- og skal, og lad dem trække lidt. Høvl courgetterne i tynde skiver på langs enten på et mandolin-jern eller med en tyndskræller. Skær fennikel i tynde skiver, hvilket også gøres nemmest på et mandolin-jern.
Anret med ristet rugbrød, salat, laks, fennikel, courgettestrimler og gulerodskiver og pynt tallerkenen med kapersbær.
TIP:
Lav en stor portion af de høvlede gulerodsskiver med citronsaft og gem resterne i køle-skabet til senere eller næste dag – det smager skønt i salat eller som snack.
Opskrift på:Kylling i rødvin – til 2 store sandwiches
Ingredienser
2 store kyllingelår, både under- og overlår i ét
Salt, peber og evt. lidt peperoncini (piri piri)
4 hele fed hvidløg
3 kviste rosmarin
1 spsk olivenolie
2-3 glas god, kraftig rødvin
Sådan gør du
Krydr kyllingelårene med salt og peber, og brun dem sammen med de hele hvidløgsfed og rosmarin på begge sider i olivenolien – hvis ikke du har en støbejernsgryde, så gør det i en tykbundet gryde med låg til.
Tilsæt rødvinen, og lad den koge et par minutter, så alkoholen fordamper. Læg låg på, og lad det hele småsimre ved lav varme 35-40 minutter, til kyllingen er mør. Det er vigtigt at lade det koge et par minutter, inden du lægger låg på. Første gang jeg lavede denne ret, gjorde jeg det ikke, og der stod simpelthen flammer ud mellem gryde og låg, så jeg nær havde sat ild til hele mit køkken.