Sponsoreret indhold
Har du taget et bæredygtigt valg?
Kaffe er en stor del af vores hverdag – både hjemme, på arbejdet og i vores sociale liv – derfor bør vi også værne om den. Bæredygtig kaffe er mere end økologi og certificeringer - det er også et målrettet arbejde for at sikre en holdbar fremtid for produktionen, naturen og menneskerne, der lever af den.
Klimaforandringer udgør en reel trussel – også mod din kaffe. Temperaturstigninger og tørke i kaffebæltet gør det sværere at dyrke kaffe. Det påvirker både kaffehøsten og kaffeplanten. Undersøgelser viser, at områderne for kaffeproduktion forventes halveret i 2050 pga. klimaændringer. Den bæredygtige tilgang handler ikke kun om afgrøderne, men også om at forbedre udviklingen og vilkårene for kaffebønderne.
Omtanke for din kaffe
Lavazza har i mange år arbejdet for at fremme bæredygtigt kaffelandbrug rundt i verden. Det har resulteret i Lavazza iTierra! – en serie af kvalitetskaffe, hvor fremragende smag og bæredygtighed går hånd i hånd. Med Lavazza iTierra!, kan du ikke alene nyde en enestående kop kaffe – du hjælper også med at passe på naturen og de kaffebønder, som lever af den. Kaffen kommer fra hvert sit område med hvert sit fokus på klimaet og kaffelandbruget samt hver sin smagsoplevelse. Fælles for dem alle er, at de er økologisk dyrkede, håndplukkede og certificeret af Rainforest Allliance.
Klimakampen i kaffebæltet
Lavazza iTierra! FOR PLANET er mild og frugtig kaffe bestående af 100% økologiske Arabica-bønner fra Afrika, Central- og Sydamerika. Kaffebønnerne kommer fra de områder, hvor Lavazza Foundation arbejder sammen med den enkelte kaffebonde om at klimasikre kaffeproduktionen. Lavazza underviser i nye landbrugsteknikker, således at kaffedyrkningen tilpasses i takt med de ændrede vejrforhold. Indtil videre har 84.667 små kaffeproducenter været igennem undervisningsforløbet og mere end 800 er uddannet til at blive lokale undervisere.
Næste generation af kaffebønder
Lavazza iTierra! FOR AFRICA er en fyldig, intens og smagfuld kaffe bestående af økologiske håndplukkede Arabica- og Robusta-bønner fra Østafrika. I disse områder har Lavazza Foundation sat fokus på den næste generation af kaffebønder gennem uddannelse i iværksætteri og ledelse. Lavazza Foundation arbejder med at fremtidssikre kaffeproduktionen, som erhverv ved at få de unge kaffebønder til at tænke i bæredygtige løsninger. Projektet giver de unge muligheder og støtte til udvikling af nye værktøjer, der kan fremme den enkeltes forretning. Det kan fx være gødning bestående af biokul eller biobriketter af restprodukter fra produktionen.
Genplantning af regnskoven
Med Lavazza iTierra! FOR AMAZONIA får du en harmonisk kaffe, der er bevidst om skovenes vigtige rolle i klimakampen. Den har en aromatisk og afbalanceret smag og består af håndplukkede økologiske Arabica-bønner fra Peru i Sydamerika. I Peru er Lavazza Foundation med til at beskytte Amazonas miljøarv og arbejder løbende med genplantning af ny regnskov. Indtil videre har det resulteret i genplantning af over 75 hektar skov i udpinte og ryddede regnskovsområder. De nye træer skal bidrage til optagelsen af CO2 i området, og i løbet af de næste fem år forventes det, at de nye træer kan optage yderligere 1.200 tons CO2. Ambitionen er at udvide indsatsen med 36.000 hektar.
Læs mere om Lavazzas engagement i bæredygtig udvikling i lokale kaffesamfund og den nye serie på www.lavazza.dk