Sponsoreret indhold

Inspiration til nem og lækker glutenfri mad

Inspiration til nem og lækker glutenfri mad

Vil du gerne undgå gluten og stadig have mulighed for at nyde god mad og søde sager? Så får du her inspiration til, hvordan du lever glutenfrit uden at gå på kompromis med kvalitet og smag.

De glutenfri alternativer i supermarkeder og på restauranter bliver flere og flere. Der er rigeligt at gå på opdagelse i af smagfulde eventyr, og her får du både inspiration til glutenfri lækkerier, du kan spise hjemme og ude – og du finder også opskrifter, så du selv kan gå i køkkenet.

Glutenfri brød, kager og pandekager med god samvittighed

Bladt.jpg

I Bladt Glutenfri Bageri er missionen at bage naturlig glutenfri og mælkefri brød, kager og pandekager, hvor de ikke går på kompromis med hverken smagen, konsistensen eller råvarerne i produkterne. Derfor er alle deres produkter også økologiske, og alle brød og pandekager er uden tilsætning af kunstige smagsforstærkere og konserveringsmidler. Samtidig er mange af produkterne uden tilsat sukker og veganske.

Alle brød og kager er håndlavede og alle produkterne bages i deres eget bageri i Øster Doense udenfor Hobro.

Målgruppen for Bladt Glutenfri Bageri omfatter ikke kun personer med cøliaki, laktoseallergi eller glutenintolerance, men også bevidste virksomheder og forbrugere, der ønsker ægte økologisk mad uden kemi.

Langt størstedelen af produkterne bliver solgt til hoteller, kantiner, restauranter og andre professionelle via grossisterne Dagrofa Foodservice, Hørkram samt AB og BC Catering. Det er dog også muligt at finde produkterne i MENY i Aalborg, Hjørring, Hobro, Århus, Viborg og Nærum, og der kommer løbende nye supermarkeder til. Disse bliver lagt op på deres facebook og instagram i takt med at de nye butikker får det i sortimentet.

Glutenfri økologi fra Aurion i Vendsyssel – rene råvarer, godt håndværk  

Aurion.jpg

Hos Aurion finder du et meget stort økologisk glutenfrit sortiment. De har bl.a. en produktserie med glutenfrie blandinger, som gør det nemt for dig at bage surdejsboller, hindbærmuffins, chokoladekage, pizzabunde m.m. I sortimentet finder du bl.a. også amarant, boghvede og ikke mindst de glutenfri havregryn, som er meget populære.

Det økologiske mølleri i Vendsyssel var blandt de første til at introducere økologiske glutenfrie produkter på det danske marked. Kvaliteten er i top og i tråd med deres motto: Vi springer over, hvor kornet er højest!

Hos Aurion anvender de ingen tilsætningsstoffer, ingen stivelse – de kunne ikke drømme om det. Kun rene råvarer og alt det, der er godt for dig.

Hjælp til dig, der er nødt til at leve glutenfrit

Dansk-C.jpg

Hos Dansk Cøliaki Forening kan du altid finde de mest populære bagebøger til dig, der lever glutenfrit. I webshoppen finder du alt fra bagebøger og bøger om cøliaki til glutenfri flag og sprogkort, som gør rejsen nemmere.

I Dansk Cøliaki Forening støtter og hjælper de mennesker, som er nødt til at leve glutenfrit. I Danmark lever op mod 55.000 med cøliaki, men kun en fjerdedel har fået diagnosen. Foreningen er en fælles stemme for alle med cøliaki og arbejder målrettet for at gøre det lettere at leve glutenfrit.

Du kan altid kontakte Cøliakirådgivningen, hvor de gratis rådgiver om alt fra symptomer og diagnosticering til følgesygdomme, behandling, glutenfri kost og håndtering af cøliaki i hverdagen.

Løvegårdens glutenfri webshop og gårdbutik

415396879465547130_glutenfri-brd-og-kage.jpg

No Gluten Bakery var den første producent af glutenfri specialvarer hos Løvegården, da dørene til gårdbutikken åbnede i august 2022.

Løvegården begyndte med en glutenfri gårdbutik, men har nu også en webshop, hvor alle varer er uden gluten. Det er både specialvarer som glutenfri brød, kage, øl og mel, men også andre delikatesser som olier, krydderier, marmelader, vin m.m.

Hos No Gluten Bakery produceres der et væld af brød og kager, der kan købes på frost hos Løvegården. Det er produkter som glutenfri butterdej, så du selv kan bage med butterdej, ’rug’brød, tarteletskaller, makroner, kammerjunkere og lagkagebunde.

Nordic Gluten Free Bakery produkter - Bagt uden, gluten, hvede, laktose, mælk og æg*

Nordic-Gluten.jpg

Nordic Gluten Free Bakery præsenterer en ny produktserie på frost, der er bagt uden gluten, hvede, laktose, mælk og æg* - velegnede for veganere.

En del af serien forhandles i dag hos udvalgte Meny- og ABC Lavpris-forretninger. Forhør dig hos din lokale Spar, Løvbjerg og MinKøbmand, da flere har mulighed for at bestille dele af serien hjem.

Hos Nordic Gluten Free Bakery bager vi altid med stor fokus på velsmag og går aldrig på kompromis med kvaliteten. Bagt med råvarer af høj kvalitet, der er naturligt fri for gluten og hvede.

Dansk produceret og bagt på glutenfrit bageri. Lækkert sortiment der passer til et hvert måltid. Perfekt på morgen- og frokostbordet, i madpakken og som tilbehør til varme retter.

Se flere produkter og andre serier på vores Facebook og Instagram.

*Kanelsnegle indeholder æg.

Oplev PALÆO – din destination for gluten- og laktosefrie delikatesser

palæo copy.jpg

Søger du efter et favoritsted i København, hvor du altid kan nyde glutenfri mad i verdensklasse? Så bør du sætte PALÆO øverst på din liste. Deres retter er ikke kun glutenfrie, men også fyldt med næring og fantastisk smag. Nyd en hjemmelavet juice eller smoothie med en snert af ingefær for at styrke dit immunforsvar. PALÆO er det ultimative sted for en velsmagende og sund madoplevelse.

Bestil via palaeo.dk eller hent deres app

Glutenfri brødblandinger fra Skærtoft Mølle

838159516538318166_alt_online_artikel_640x450px_12-2023.jpg

Glutenfri brødblandinger fra Skærtoft Mølle er til dig, som gerne vil have et groft brød eller grovboller uden gluten, men med masser af saft og kraft.

Skærtoft Mølle tilbyder tre blandinger: Lyst brød, grovbrød og mørkt brød.

Grovbrødsblandingen indeholder kerner, der giver dejen en lækker struktur og gør det færdige brød yderst velsmagende. Blandingen til mørkt brød indeholder Teff-mel, som har en nøddeagtig smag. Du kan også bage kage med den lyse blanding.

Simon Weisdorf med bloggen CookingClub.dk har lavet tre lækre kageopskrifter med den lyse glutenfri blanding fra Skærtoft Mølle.

Klik her for at se opskrifterne på:

- Glutenfri cookies med chokolade

- Glutenfri chokolademuffins

- Glutenfri gulerodskage med vaniljecreme