Sponsoreret indhold

Lækker æbletærte med tyndt skårne æbler

Lækker æbletærte med tyndt skårne æbler

Denne æbletærte efterlader dig med en god smag i munden – og det er der flere årsager til.

Kan det blive meget bedre end en saftig æbletærte, der er udviklet af en michelin-kok? Det kan det faktisk godt.

Denne æbletærte er nemlig udviklet af michelin-kokken Simone Zanoni, og som prikken over i’et er den lavet med æbler fra Pink Lady®. Æblerne efterlader dig med en god smag i munden – ikke bare på grund af den høje kvalitet og saftige smag, men også fordi Pink Lady® arbejder på en mere ansvarlig produktion.

Opskriften her bliver til 2 tærter, så alle ingredienser bliver udnyttet bedst muligt, og der ikke går noget til spilde. Velbekomme!

2.jpg

Ingredienser

50 cl mælk

5 æggeblommer

1 stang vanilje

100 g vaniljesukker (100 g sukker mikset i blenderen med den allerede tømte vaniljestang)

50 g maizena

½ økologisk citron

60 g smeltet smør

10-12 plader filodej

4 Pink Lady® æbler

4 spsk. Abrikosmarmelade

Flormelis

2 tærteringe med en diameter på 22 cm

Sådan laver du æbletærte

  1. Opvarm mælken ved lavt blus i en gryde. Pisk æggeblommerne sammen med vaniljesukkeret. Tilføj maizenamelet, og pisk igen. Hæld mælken i blandingen med æggeblomme, og pisk igen. Hæld blandingen tilbage i gryden, og lad den koge ved lavt blus, mens du pisker, indtil der opnås en lind kagecreme. Tilføj citronskal og -saft, og pisk igen.
  2. Bland vaniljekornene sammen med det smeltede smør. Begynd samlingen af filopladerne ved at smøre hver enkelt plade med vaniljesmør. Anbring tærteringen på en ovnfast plade, og læg filodejspladerne heri oven på hinanden.
  3. Dæk tærtebunden med et tyndt lag af kagecreme. Skær æblerne i tynde skiver ved hjælp af et mandolinjern, og anbring dem harmoniøst i en cirkel oven på kagecremen. Pensl tærtens overflade med abrikosmarmelade, og strø flormelis over.
  4. Skær tærtens kanter til. Brug den overskydende filodej til tilberedelsen af bunden til tærte nr. 2, og læg den i den anden ring. Tilsæt kagecreme i bunden af den anden tærte. Dæk cremen med resten af æblerne, der blot skal skæres i tern. Pensl tærtens overflade med abrikosmarmelade, og strø flormelis over.
  5. Sæt de to tærter i ovnen, og lad dem bage i ca. 25-30 minutter ved 180°C.

Hvorfor vælge Pink Lady® æbler?

Pink Lady® er et friskt og saftigt æble, dyrket ansvarligt i Frankrig, Italien og Spanien. Med syv måneder på træet har Pink Lady® en længere vækstcyklus end andre æbler, hvilket sammen med en masse arbejde og opmærksomhed på miljøbevarelse hos de passionerede avlere hjælper med at sikre den gode kvalitet. De æbler, der ikke lever op til kvalitetskriterierne, bruges til madlavning, juice, kompot, dyr eller genbrug. Derudover kommer Pink Lady® i 100 % papemballage.

Find flere oplysninger her.

3.jpg