Sponsoreret indhold
Lækker æbletærte med tyndt skårne æbler
Denne æbletærte efterlader dig med en god smag i munden – og det er der flere årsager til.
Kan det blive meget bedre end en saftig æbletærte, der er udviklet af en michelin-kok? Det kan det faktisk godt.
Denne æbletærte er nemlig udviklet af michelin-kokken Simone Zanoni, og som prikken over i’et er den lavet med æbler fra Pink Lady®. Æblerne efterlader dig med en god smag i munden – ikke bare på grund af den høje kvalitet og saftige smag, men også fordi Pink Lady® arbejder på en mere ansvarlig produktion.
Opskriften her bliver til 2 tærter, så alle ingredienser bliver udnyttet bedst muligt, og der ikke går noget til spilde. Velbekomme!
Ingredienser
50 cl mælk
5 æggeblommer
1 stang vanilje
100 g vaniljesukker (100 g sukker mikset i blenderen med den allerede tømte vaniljestang)
50 g maizena
½ økologisk citron
60 g smeltet smør
10-12 plader filodej
4 Pink Lady® æbler
4 spsk. Abrikosmarmelade
Flormelis
2 tærteringe med en diameter på 22 cm
Sådan laver du æbletærte
- Opvarm mælken ved lavt blus i en gryde. Pisk æggeblommerne sammen med vaniljesukkeret. Tilføj maizenamelet, og pisk igen. Hæld mælken i blandingen med æggeblomme, og pisk igen. Hæld blandingen tilbage i gryden, og lad den koge ved lavt blus, mens du pisker, indtil der opnås en lind kagecreme. Tilføj citronskal og -saft, og pisk igen.
- Bland vaniljekornene sammen med det smeltede smør. Begynd samlingen af filopladerne ved at smøre hver enkelt plade med vaniljesmør. Anbring tærteringen på en ovnfast plade, og læg filodejspladerne heri oven på hinanden.
- Dæk tærtebunden med et tyndt lag af kagecreme. Skær æblerne i tynde skiver ved hjælp af et mandolinjern, og anbring dem harmoniøst i en cirkel oven på kagecremen. Pensl tærtens overflade med abrikosmarmelade, og strø flormelis over.
- Skær tærtens kanter til. Brug den overskydende filodej til tilberedelsen af bunden til tærte nr. 2, og læg den i den anden ring. Tilsæt kagecreme i bunden af den anden tærte. Dæk cremen med resten af æblerne, der blot skal skæres i tern. Pensl tærtens overflade med abrikosmarmelade, og strø flormelis over.
- Sæt de to tærter i ovnen, og lad dem bage i ca. 25-30 minutter ved 180°C.