Sponsoreret indhold

Nem rissalat

Rissalat med avocado

Ris er generelt mere nærende end pasta, og ris benyttes ofte som tilbehør til maden. Men det er faktisk lidt overset at man også kan lave mange super lækre og mættende rissalater, som f.eks. passer rigtig godt til grillsæsonen, som vi jo så småt er trådt ind i. Her har jeg lavet en rissalat med en masse lækre grøntsager og de smukke kerner fra et granatæble. Den smagte virkelig godt og kan både spises som tilbehør til den lækre grillmad, eller den kan spises uden noget til f.eks. til frokost.

Rissalat til 4 personer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 1,5-2 poser Uncle Ben’s Ris, Boghvede, Hvede & Quinoa
  • 2 gulerødder

  • 1 stor avokado

  • 1 peberfrugt
  • 1 bundt persille

  • 1 lille dåse majs
  • 100 g frosne ærter
  • 1 granatæble

  • 2 spsk olivenolie
  • Saften fra 1 lime
  • Salt

  1. Opskriften er lavet i samarbejde med Uncle Ben’s, som I måske kender for deres færdiglavede saucer. Men Uncle Ben’s laver også ris, og derfor har jeg lavet denne lækre rissalat.
  2. De fleste af deres ris kan tilberedes på 10 minutter og desuden kommer risene i nogle ret smarte poser (Boil in Bag), som gør det overflødigt at måle vand og ris af, så jeg vil mene at alle burde kunne koge ris uden at brænde dem på, koge dem ud eller lignende.
  3. Uncle Ben’s har netop lanceret to nye risvarianter i deres sortiment. Uncle Ben’s Fuldkornsris & Quinoa og Uncle Ben’s Ris, Boghvede, Hvede & Quinoa. Til denne opskrift har jeg brugt deres nye Boghvede, Hvede & Quinoa, som giver et frisk pust til de klassiske risretter.
  4. Quinoa giver ekstra bid og smag, mens bløde boghvedegryn og hvedegryn giver en ekstra lækker kontrast til det klassiske hvide ris. 
  5. 1. Kog 2 poser Uncle Ben’s Ris, Boghvede, Hvede & Quinoa.

  6. 2. Lad risene afkøle – du kan sagtens koge dem dagen før og bare opbevare poserne med ris i køleskabet.
  7. 3. Skræl gulerødderne og skærm dem i mindre tern.

  8. 4. Skær avokado og peberfrugt i tern.

  9. 5. Optø ærterne og åbn dåsen med majs og hæld væsken fra.
  10. 
6. Hak persillen.

  11. 7. Fjern kernerne fra granatæblet.
  12. 
8. Bland de afkølede ris (1,5-2 poser) med alle grøntsager og frugt.

  13. 9. Fordel 2 spsk olivenolie og saften fra en lime over salaten – bland det hele godt sammen.

  14. 10. Krydr lidt med salt, smag til undervejs. 

OM LOUISES MADBLOG

Jeg hedder Louise, er 29 år. Jeg startede Louises madblog i sommeren 2010, og bloggen var til en start mest ment som et online opskriftsarkiv til mig selv og mine nærmeste. Men der skete heldigvis ret hurtigt en udvikling i bloggen, og der strømmede flere søde læsere til.

Læs med på www.louisesmadblog.dk