Banankage med kokos

Banankage med kokos

1 kage/ca. 10 stykker

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 300 g sukker
  • 4 æg
  • 3 modne bananer
  • 1 spsk. lime- eller citronsaft
  • 2 dl kokosmel
  • 1½ tsk. vaniljepulver
  • 340 g hvedemel
  • 1 spsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 1½ dl kærnemælk
  • Pynt:
  • 100 g mørk chokolade
  • 25 g smør
  • 1 dl kokosmel el. kokosflager

  1. Rør smør og sukker cremet,og tilsæt et æg ad gangen,pisk grundigt mellemhvert æg med håndpisker.Hak bananerne, og tilsætdem sammen med limesaft,kokosmel og vaniljepulver.
  2. Sigt mel og bagepulvergennem en si ned i smørblandingen.Tilsæt salt ogkærnemælk.
  3. Hæld dejen i en storspringform beklædt medbagepapir.
  4. Bag kagen ved 180 gr. ica. 45 min., eller til den ergennembagt. Stik f.eks. enstrikkepind midt i kagen, ogse, om der er dej på. Ellertryk let midt på kagen, ogfornem, om den er gennembagt.Lad kagen køle helt af.
  5. Hak chokoladen groft,og kom den i en skål overvandbad. Tilsæt smør, ogsmelt det sammen underomrøring. Fjern gryden fravarmen. Fordel chokoladecremenover kagen, og drysmed kokos.