Banankage med kokos
1 kage/ca. 10 stykker
Ingredienser
- 200 g smør
- 300 g sukker
- 4 æg
- 3 modne bananer
- 1 spsk. lime- eller citronsaft
- 2 dl kokosmel
- 1½ tsk. vaniljepulver
- 340 g hvedemel
- 1 spsk. bagepulver
- ½ tsk. salt
- 1½ dl kærnemælk
- Pynt:
- 100 g mørk chokolade
- 25 g smør
- 1 dl kokosmel el. kokosflager
- Rør smør og sukker cremet,og tilsæt et æg ad gangen,pisk grundigt mellemhvert æg med håndpisker.Hak bananerne, og tilsætdem sammen med limesaft,kokosmel og vaniljepulver.
- Sigt mel og bagepulvergennem en si ned i smørblandingen.Tilsæt salt ogkærnemælk.
- Hæld dejen i en storspringform beklædt medbagepapir.
- Bag kagen ved 180 gr. ica. 45 min., eller til den ergennembagt. Stik f.eks. enstrikkepind midt i kagen, ogse, om der er dej på. Ellertryk let midt på kagen, ogfornem, om den er gennembagt.Lad kagen køle helt af.
- Hak chokoladen groft,og kom den i en skål overvandbad. Tilsæt smør, ogsmelt det sammen underomrøring. Fjern gryden fravarmen. Fordel chokoladecremenover kagen, og drysmed kokos.