Canapeer med spegeskinke og urte-æggestand

Canapeer med spegeskinke og urte-æggestand

(8 stk.)

Ingredienser

  • smør
  • 8 ristede brødcirkler, 5-6 cm i diameter
  • 8 tynde skiver spegeskinke, gerne Skagenskinke el. Aalbæks parmaskinke
  • Urte-æggestand:
  • 2 æg
  • ½ dl vand
  • ½ tsk. salt
  • peber
  • 1 spsk. hakket persille
  • 1 spsk. hakket purløg
  • Pynt:
  • purløg og persille

  1. Pisk æggene let sammen med vand. rør salt, peber og krydderurter i. smør en form (f.eks. en lille aluform til leverpostej). Kom æggemassen i, formen må kun være fyldt to tredjedele op. dæk formen med alufolie. Læg en gryderist i bunden af en gryde (eller et par stykker køkkenrulle). stil æggemassen herpå. fyld kogende vand i gryden, så det når ca. halvt op på formens sider. Læg låg over. Lad æggemassen stivne ca. ½ time. Vandet skal være lige omkring kogepunktet, men må ikke koge. Køl æggestanden helt af, og skær den i skiver.
  2. Smør brødene med smør, og fordel skinken over. Pynt med æggestand og friske krydderurter.