Frisk stenbiderrogn med rygeostcreme & krydderurter
En raffineret forret som dine gæster vil sætte stor pris på.
6
Ingredienser
- 500 g renset stenbiderrogn fra fiskehandleren
- 1 spsk havsalt
- 1 tsk citronsaft
- 1 spsk olivenolie
- Rygeostcreme
- 175 g rygeost
- 2 ½ dl fløde
- Krydderurtesalat
- 1 lille bundt purløg
- 1 lille bundt kørvel
- 1 lille bundt dild
- 6 skiver tyndskåret rugbrød
Sådan gør du:
- Kom stenbiderrognen i en skål, og drys havsalt over sammen citronsaft og olivenolie. Rør sammen, og lad det trække på køl en halv times tid.
- Rør rygeosten cremet med fløden, og stil til side.
- Hak purløg i stykker på ca. 1 cm. Nip bladene af kørvelen og dilden fra kvistene. Bland alle krydderurterne sammen.
- Sæt en lille rund udstiksform på en tallerken, og fyld den op med stenbiderrogn. Fjern forsigtigt udstiksformen. Form et lille "æg" af rygeostcremen med to teskeer, og læg det forsigtigt ovenpå. Drys med krydderurterne, og slut af med at kværne peber over. Rist rugbrødet, og servér det til.
- Prøv også ristede brødhapsere med torskerogn og sauce tatare
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/