Græskarpuré med bagt fisk og grønt på toppen

Græskarpuré med bagt fisk og grønt på toppen

En lækker kombination – ikke mindst på grund af farverne.

Total:35 minutter

Ingredienser

  • Ca. 1 kg græskar
  • 50 g smør
  • salt og peber
  • Ca. 2 spsk . æblededdike
  • 400 g fisk, f.eks. torsk
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 bakke karse
  • 1 håndfuld rucola
  • 2 spsk olivenolie.

Sådan gør du:

  1. Skær græskarrene i grove stykker, fjern kun skallen, hvis den er meget tyk, og kom dem op i en gryde. Dæk med vand og kog i ca. 15 min. Mos de kogte græskar sammen med smør og lidt af kogevandet. Smag til med salt, peber og eddike.
  2. Læg fisken på en bageplade med bagepapir på, krydr med salt og peber og bag i ovnen ca. 8 min. ved 200 grader.
  3. Skær bladselleri i tynde skiver og vend med karse og rucola. Kom det grønne på toppen af den bagte fisk, dryp olivenolie over og servér sammen med græskarpuréen.
  4. Prøv også græskarsuppe
  5. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/