Knuder

Knuder

Skøn hjemmebagt snack.

(ca. 60 stk)

Ingredienser

  • Arbejdstid: ca. 45 min.
  • Bagetid: ca. 45 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Opbevares tørt i tætsluttende beholder
  • Ingredienser:
  • ½ pakke gær
  • 1 ½ dl lunkent vand
  • 50 g smør (smeltet)
  • 2 tsk groft salt
  • ca. 375 g hvedemel
  • Pensling:
  • 1 æg (sammenpisket)
  • 2 tsk fennikelfrø
  • 2 tsk stødt mild paprika
  • 50 g ost (revet)
  • 2 spsk sesamfrø
  • Dip:
  • 200 g creme-fraiche 18 %
  • 1 tsk dijonsennep
  • 2-3 spsk persille (hakket)
  • 3 forårsløg (fintsnittede)
  • salt og friskkværnet peber

  1. Rør smuldret gær ud i lidt af det lunkne vand. Tilsæt resten af vandet og smør samt salt oglidt af melet. Rør gradvisthvedemel i, til dejenkan æltes. Ælt dejen glat og smidig. Lad denhæve lunt i ca. 30 min. til dobbelt størrelse.
  2. Del dejen i 3 stykker. Tilsæt fennikelfrø til en portion og paprika til en anden portion dej.Ælt alle 3 dejstykker igennem og del hver portion i 20 kugler. Tril hver kugle på et mel-drysset bord til en pind, der er tynd som en blyantog ca. 12 cm lang.
  3. Slå en knude og lægden på bagepapir. Lad knuderne efterhæve ca. 30 min. Pensl dem alle med æg. Drys de 20 knuder uden krydderi med sesamfrø, og de 20 knuder medpaprika med ost.
  4. Bag dem alle ca. 30 min.i en 175 grader varm ovn. Sluk for ovnen og lad knuderne stå ca.15 min. ved ovnens eftervarme. Afkøl på bagerist.
  5. Opbevar knuderne i en kagedåse eller anden lufttæt beholder.Rør ingredienserne til dippen sammen ogservér den til knudernesammen med en kold drink.