LØGBRØD FRA ALSACE

LØGBRØD FRA ALSACE

Skøn som snack til et glas vin, som suppebrød eller som natmad.

1 stk.

Ingredienser

  • 1 portion grunddej
  • 2 store løg
  • smør
  • ca. 4 spsk. piskefløde
  • salt, peber og lidt stødt muskat
  • 1 port.
  • 3 dl lunken mælk
  • 25 g gær
  • 1½ tsk. salt
  • 125 g durummel
  • ca. 250 g mel, gerne pizzamel
  • ekstra mel til formning

  1. Tryk den færdighævede grunddej ud på et stykke bagepapir i ca. ¾ cm’s tykkelse.
  2. Pil, hak og sauter løgene, mens dejen hæver ca. ½ time. Når de er bløde, tilsættes fløde og krydderier, og løgene koger videre, til fløden er tyknet. Blandingen køles lidt af.
  3. Bred løgblandingen ud over dejens overflade, og bag brødet ved 210 gr. i ca. 20 min., eller til det er sprødt og gennembagt.Server i snitter af passende størrelse.
  4. Grunddej:Rør dejen sammen med håndmikseren, så gør det ikke noget, at den stadig er lidt klæbrig, når den stilles til hævning. Lidt ekstra mel gør det nemt at forme brødene.
  5. Hæld mælken over den smuldrede gær, salt og durummel, og rør blandingen klumpfri. Lad den gerne hvile 5-10 min., inden du tilsætter mere mel under æltning.Dejen skal være blød, men ikke klistret, og det sidste af melet tilsættes i ganske små mængder ad gangen, bedst med en sigte. Dæk skålen med et låg, film eller folie, og lad dejen hæve ca. 45 min.