LØGBRØD FRA ALSACE
Skøn som snack til et glas vin, som suppebrød eller som natmad.
1 stk.
Ingredienser
- 1 portion grunddej
- 2 store løg
- smør
- ca. 4 spsk. piskefløde
- salt, peber og lidt stødt muskat
- 1 port.
- 3 dl lunken mælk
- 25 g gær
- 1½ tsk. salt
- 125 g durummel
- ca. 250 g mel, gerne pizzamel
- ekstra mel til formning
- Tryk den færdighævede grunddej ud på et stykke bagepapir i ca. ¾ cm’s tykkelse.
- Pil, hak og sauter løgene, mens dejen hæver ca. ½ time. Når de er bløde, tilsættes fløde og krydderier, og løgene koger videre, til fløden er tyknet. Blandingen køles lidt af.
- Bred løgblandingen ud over dejens overflade, og bag brødet ved 210 gr. i ca. 20 min., eller til det er sprødt og gennembagt.Server i snitter af passende størrelse.
- Grunddej:Rør dejen sammen med håndmikseren, så gør det ikke noget, at den stadig er lidt klæbrig, når den stilles til hævning. Lidt ekstra mel gør det nemt at forme brødene.
- Hæld mælken over den smuldrede gær, salt og durummel, og rør blandingen klumpfri. Lad den gerne hvile 5-10 min., inden du tilsætter mere mel under æltning.Dejen skal være blød, men ikke klistret, og det sidste af melet tilsættes i ganske små mængder ad gangen, bedst med en sigte. Dæk skålen med et låg, film eller folie, og lad dejen hæve ca. 45 min.