Sponsoreret indhold

Nemme kalorielette risfrikadeller

Nemme kalorielette risfrikadeller

Jeg har lavet denne lækre og nemme ret på risfrikadeller med en lun blomkålssalat. Det er en sund og kaloriefattig ret på under 500 kalorier. Opskriften er lavet i samarbejde med Uncle Ben’s, som I måske kender for deres færdiglavede saucer. Men Uncle Ben’s laver også ris, og derfor har jeg lavet en lækker risret. De fleste af deres ris kan tilberedes på 10 minutter og desuden kommer risene i nogle ret smarte poser (Boil in Bag), som gør det overflødigt at måle vand og ris af, så jeg vil mene at alle burde kunne koge ris uden at brænde dem på, koge dem ud eller lignende. Uncle Ben’s har netop lanceret to nye risvarianter i deres sortiment. Uncle Ben’s Fuldkornsris & Quinoa og Uncle Ben’s Ris, Boghvede, Hvede & Quinoa. Til denne opskrift har jeg brugt deres nye fuldkornsris & Quinoa, som indeholder flere proteiner og fibre end almindelige hvide ris og hjælper dermed til at holde din mave i gang.

Risfrikadeller til 3-4 personer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • Risfrikadeller
  • 1 pose Uncle Ben’s nye Fuldkornsris & Quinoa
  • 1 løg
  • 1 stor gulerod
  • 1 æg
  • 2 spsk rasp
  • 2 spsk havregryn
  • Salt og peber
  • Smør eller olie til stegning
  • Lun blomkålssalat med æble
  • 1 blomkål
  • Lidt olie til stegning
  • 1 stort æble
  • 1 håndfuld mandler
  • 1/2 spsk honning
  • 1/2 spsk olie
  • 1 spsk hvidvinseddike 

Sådan laver du risfrikadeller

  1. Risfrikadeller
  2. 1. Kog risene efter anvisningen på pakken. (kan evt. gøres dagen før)
  3. 2. Imens risen koger gør du resten klar til risfrikadellerne.
'
  4. 3. Fjern skallen fra løget og riv det fint.

  5. 4. Skræl guleroden og riv den fint.
  6. 5. Bland revet løg, revet gulerod, æg, rasp, havregryn,salt/peber sammen med de kogte ris (de må gerne køle lidt af først). Brug gerne en elpisker til det er samlet fars.
  7. 
6. Form frikadeller af farsen og steg dem på en pande i smør eller olie.
  8. 
7. Vend dem en del undervejs og fortsæt til de er fine gyldne og ser færdige ud.
  9. Lun blomkålssalat med æble 
  10. 1. Del blomkålen i mindre buketter – eller skær det i mindre stykker.

  11. 2. Opvarm lidt olie på en pande og rist blomkålen til den har taget lidt farve over det hele.

  12. 3. Hak mandlerne og rist dem på en tør pande.

  13. 4. Bland honning, olivenolie og hvidvinseddike sammen til en dressing.

  14. 5. Skær æblet i tern.

  15. 6. Bland blomkål, æble og mandler sammen med dressingen. Server den lune blomkålssalat til risfrikadellerne. 

OM LOUISES MADBLOG

Jeg hedder Louise, er 29 år. Jeg startede Louises madblog i sommeren 2010, og bloggen var til en start mest ment som et online opskriftsarkiv til mig selv og mine nærmeste. Men der skete heldigvis ret hurtigt en udvikling i bloggen, og der strømmede flere søde læsere til.

Læs med på www.louisesmadblog.dk