Rabarberfragilité
Nyd en lækker dessert – og med god samvittighed.Desserten behøver ikke at være en kaloriebombe for at være lækker. Her får du en, hvor fløden er skiftet ud med letmælk.
10 pers.
Ingredienser
- 100 g hasselnødder
- lidt smeltet smør
- 4 æggehvider
- 200 g flormelis
- Creme:
- 2½ dl letmælk
- 4 æggeblommer
- 100 g flormelis
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. majsstivelse
- 3 blade husblas
- Desuden:
- 250 g rabarber i skiver
- 3 spsk. vand
- Pynt:
- sigtet flormelis og evt. frisk mynte
- Tilbehør:
- evt. græsk yoghurt 2 %
- Kom nødderne i en bradepande, og rist dem 10 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe. Kom nødderne i et rent klæde, og gnid skallerne af så godt som muligt. Hak nødderne gennem en persillekværn eller i en foodprocessor, de skal ikke males helt til pulver.
- Smør et stykke bagepapir med smør på et område på 25 x 35 cm.
- Pisk æggehviderne stive. Pisk halvdelen af flormelis i. Vend resten af flormelis og nødder i. Fordel dejen på det smurte stykke af bagepapiret. Bag ved 150 gr. på midterste ovnribbe i ca. 45 min. Afkøl og skær forsigtigt kagebunden over i 2 ens stykker. For en form på størrelse med en halv kagebund med plasthusholdningsfilm. Læg en kagebund i.
- Læg husblassen i blød i 5 min. i koldt vand. Pisk mælk, æggeblommer, flormelis og vaniljesukker sammen. Udrør majsstivelsen heri. Varm op til kogepunktet under omrøring. Kog ca. 1 min. under omrøring. Tag gryden af varmen. Tag husblassen op af vandet, og knug den lidt. Smelt husblassen i den varme creme. Kom cremen over i en skål.
- Kog rabarberne op i vand i ca. 5 min., til de er bløde. Afdryp dem i en sigte. Vend rabarberne i cremen, og fordel den lune creme over kagebunden. Læg den anden bund over. Læg plastfilm over. Stil dessertkagen i køleskabet 4-6 timer eller natten over. Skær kagen i tern, og pynt med sigtet flormelis og evt. frisk mynte. Server evt. med græsk yoghurt til.