Stikkelsbærgelé med hyldeblomst

Stikkelsbærgelé med hyldeblomst

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 20 min.
  • Kogetid: 16 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • (ca. 4 dl)
  • 1/2 kg stikkelsbær
  • 1 håndfuld friske hyldeblomster (eller 1 spsk tørrede)
  • 1 dl vand
  • ca. 2 dl Gelésukker Multi

  1. Kog de rensede stikkelsbær, de skyllede hyldeblomster og vand under låg i ca. 15 minutter og si saften.
  2. Lad saften dryppe gennem et kaffefilter over i et målebæger. Beregn samme mængde gelésukker, som der er saft.
  3. Bland saft og gelésukker i en gryde og lad det koge 1 min. under omrøring.
  4. Fjern evt. skum og hæld geléen i små nyskoldede glas.
  5. Lad dem stivne under et rent viskestykke og læg låg på, når de er helt afkølede.
  6. Server geléen som tilbehør til stegt lyst kød eller hvid fisk.