Sponsoreret indhold

Risretter med quinoa

6 lækre hverdagsretter med ris & quinoa på under 20 minutter

Hvis du ikke allerede bruger quinoa i din madlavning, er der flere gode grunde til hoppe med på den nye superfood-bølge, som er blevet spist i Sydamerika i årtusinder, men først for nyligt er kommet til Danmark.

Quinoafrøet har nemlig et højt indhold af protein (mellem 7,5 og 22 %), omega 3-fedtsyrer og kostfibre, der styrker din krop og forebygger sygdomme. Hvor det høje proteinindhold blandt andet hjælper med at genopbygge dine muskler, er indholdet af omega 3-fedtsyrer med til at booste blodets indhold af HDL kolesterol, der er den gode slags.

Ligeledes hjælper kostfibrene med at sænke den dårlige kolesterol i blodet og hjælper på fordøjelsen. Og så smager det godt!

Kvalitets ris-producenten Uncle Ben’s er også blevet klar over den stigende popularitet og de mange fordele, der er ved quinoa. Men da ren quinoa kan være et stort skridt for mange og desuden faktisk er meget dyrt, har Uncle Ben’s derfor lavet to nye ris-blandinger, der kombinerer ris og quinoa i 2 nye spændende risprodukter, som med sikkerhed vil friske dine traditionelle risretter op.

Eller hvorfor ikke lave en spændende sommersalat som erstatning for pastasalaten? Du kan vælge mellem med Fuldkornsris & Quinoa eller Alm Ris blandet med gode danske korn som Hvede og Boghvede samt Quinoa for en ekstra sprød og blød tekstur til dine risretter eller salater.

I artiklen herunder kan du finde seks lækre opskrifter på aftensmad med quinoa, der er nemme at lave, og som smager dejligt. Maden er klar til servering på bare 20 minutter og er derfor også ideel til hverdag.

Velbekomme.

Stegt kylling & grøntsager

Opskrift til 4 personer

Ingredienser

  • 500 g kyllingebryst
  • 500 g rød peberfrugt
  • 300 g bønnespirer
  • 200 g løg
  • 30 g olie til stegning
  • 60 g sojasovs
  • 35 g fiskesovs
  • 2 poser Uncle Ben’s ris med hvede, boghvede & quinoa
  • 30 g sesamfrø

Sådan gør du;

  • Skær kyllingen i mindre stykker og de røde peberfrugter i lange strimler
  • Pil løgene, og hak dem i små stykker
  • Varm olien i en pande, og steg kylling og grøntsager, indtil de er møre
  • Tilsæt soja- og fiskesovs
  • Tilsæt bønnespirerne i gryden
  • Kog Boil-in-Bag-poserne efter anvisning på pakken
  • Tilsæt risene og bland godt
  • Lad det simre i cirka 2 minutter
  • Pynt med sesamfrø

Rejer i grøn karry

Opskrift til 4 personer

Ingredienser

  • 250 g rå kongerejer
  • 400 g grønne bønner
  • 300 g bok choy
  • 200 g bambusskud
  • 20 g olie til stegning
  • 60 g grøn karrypasta
  • 400 g kokosmælk
  • 2 poser Uncle Ben’s ris med hvede, boghvede & quinoa

Sådan gør du;

  • Snit bok choy og de grønne bønner
  • Hæld væsken fra bambusskuddene
  • Varm olien i en pande, og steg rejer og grøntsager, indtil de er møre
  • Tilsæt karrypastaen
  • Tilsæt kokosmælken og bland godt
  • Lad retten simre i cirka 2 minutter
  • Kog Boil-in-Bag-poserne efter anvisning på pakken
  • Server risen med rejer i grøn karry

Lynstegt krydret oksekød

Opskrift til 4 personer

Ingredienser

  • 600 g oksekød (okseklump)
  • 500 g broccoli
  • 400 g sukkerærter
  • 50 g olie til stegning
  • 60 g sojasovs
  • 20 g ingefær
  • 40 g citrongræs
  • 2 poser Uncle Ben’s ris med hvede, boghvede & quinoa

Sådan gør du;

  • Skær oksekødet, ingefæren og citrongræsset i tynde skiver og broccolien i små buketter
  • Varm olien i en pande, og steg kødet, indtil det er mørt
  • Tilsæt ingefær, citrongræs og grøntsager, og steg indtil det er mørt
  • Tilsæt sojasovsen
  • Kog Boil-in-Bag-poserne efter anvisning på pakken
  • Tilsæt risene og bland godt
  • Lad retten simre i cirka 2 minutter

Rejer med ingefær og soja

Opskrift til 4 personer

Ingredienser

  • 250 g rå kongerejer
  • 400 g bønnespirer
  • 350 g bok choy
  • 45 g rød chilipeber
  • 60 g olie til stegning
  • 60 g sojasovs
  • 20 g ingefær
  • 2 poser Uncle Ben’s ris med hvede, boghvede & quinoa
  • 5 g frisk koriander

Sådan gør du;

  • Snit bok choy og chilipeber
  • Skær ingefæren i tynde skiver
  • Varm olien i en pande, og steg rejer og grøntsager, indtil de er møre
  • Tilsæt sojasovsen
  • Kog Boil-in-Bag-poserne efter anvisning på pakken
  • Tilsæt risene og bland godt
  • Lad retten simre i cirka 2 minutter
  • Pynt med hakket koriander 

Kylling i rød karry

Opskrift til 4 personer

Ingredienser

  • 400 g kyllingebryst
  • 400 g røde peberfrugter
  • 50 g løg
  • Et glas Uncle Ben’s Medium Curry (450g)
  • 2 poser Uncle Ben’s fuldkornsris og quinoa

Sådan gør du;

  • Skær kyllingen i små stykker
  • Skær de røde peberfrugter i små tern
  • Pil løgene, og hak dem i små stykker
  • Varm olien i en pande, og steg kylling og grøntsager, indtil de er møre
  • Tilsæt karrysovsen
  • Lad retten simre i cirka 2 minutter
  • Kog Boil-in-Bag-poserne efter anvisning på pakken
  • Server risen

Grillet kylling med grøntsager

Opskrift til 4 personer

Ingredienser

2 poser Uncle Ben’s fuldkornsris og quinoa

4 kyllingebryster

2 squash i tynde skiver

200 g sukkerærter

2 små røde chili, fint snittet.

Sådan gør du;

  • Opvarm en grill til mellemhøj varme. Pensel kyllingebrysterne med olivenolie, inden de lægges på grillen og steg dem i cirka 20 minutter, 10 minutter på hver side. (Sørg for, at kyllingen er gennemstegt.)
  • I mellemtiden dampes squashskiverne og sukkerærterne, indtil der stadig er bid i dem.
  • Kog Boil-in-Bag-poserne efter anvisning på rispakken
  • Anret risen på tallerkenen, læg den grillede kylling øverst samt squash og sukkerærter ved siden. 

Find flere opskrifter fra Uncle Ben's her.