6 lækre hverdagsretter med ris & quinoa på under 20 minutter
Hvis du ikke allerede bruger quinoa i din madlavning, er der flere gode grunde til hoppe med på den nye superfood-bølge, som er blevet spist i Sydamerika i årtusinder, men først for nyligt er kommet til Danmark.
Quinoafrøet har nemlig et højt indhold af protein (mellem 7,5 og 22 %), omega 3-fedtsyrer og kostfibre, der styrker din krop og forebygger sygdomme. Hvor det høje proteinindhold blandt andet hjælper med at genopbygge dine muskler, er indholdet af omega 3-fedtsyrer med til at booste blodets indhold af HDL kolesterol, der er den gode slags.
Ligeledes hjælper kostfibrene med at sænke den dårlige kolesterol i blodet og hjælper på fordøjelsen. Og så smager det godt!
Kvalitets ris-producenten Uncle Ben’s er også blevet klar over den stigende popularitet og de mange fordele, der er ved quinoa. Men da ren quinoa kan være et stort skridt for mange og desuden faktisk er meget dyrt, har Uncle Ben’s derfor lavet to nye ris-blandinger, der kombinerer ris og quinoa i 2 nye spændende risprodukter, som med sikkerhed vil friske dine traditionelle risretter op.
Eller hvorfor ikke lave en spændende sommersalat som erstatning for pastasalaten? Du kan vælge mellem med Fuldkornsris & Quinoa eller Alm Ris blandet med gode danske korn som Hvede og Boghvede samt Quinoa for en ekstra sprød og blød tekstur til dine risretter eller salater.
I artiklen herunder kan du finde seks lækre opskrifter på aftensmad med quinoa, der er nemme at lave, og som smager dejligt. Maden er klar til servering på bare 20 minutter og er derfor også ideel til hverdag.
Velbekomme.
Stegt kylling & grøntsager
Opskrift til 4 personer
Ingredienser
500 g kyllingebryst
500 g rød peberfrugt
300 g bønnespirer
200 g løg
30 g olie til stegning
60 g sojasovs
35 g fiskesovs
2 poser Uncle Ben’s ris med hvede, boghvede & quinoa
30 g sesamfrø
Sådan gør du;
Skær kyllingen i mindre stykker og de røde peberfrugter i lange strimler
Pil løgene, og hak dem i små stykker
Varm olien i en pande, og steg kylling og grøntsager, indtil de er møre
Tilsæt soja- og fiskesovs
Tilsæt bønnespirerne i gryden
Kog Boil-in-Bag-poserne efter anvisning på pakken
Tilsæt risene og bland godt
Lad det simre i cirka 2 minutter
Pynt med sesamfrø
Annonse
Annonse
Rejer i grøn karry
Opskrift til 4 personer
Ingredienser
250 g rå kongerejer
400 g grønne bønner
300 g bok choy
200 g bambusskud
20 g olie til stegning
60 g grøn karrypasta
400 g kokosmælk
2 poser Uncle Ben’s ris med hvede, boghvede & quinoa
Sådan gør du;
Snit bok choy og de grønne bønner
Hæld væsken fra bambusskuddene
Varm olien i en pande, og steg rejer og grøntsager, indtil de er møre
Tilsæt karrypastaen
Tilsæt kokosmælken og bland godt
Lad retten simre i cirka 2 minutter
Kog Boil-in-Bag-poserne efter anvisning på pakken
Server risen med rejer i grøn karry
Lynstegt krydret oksekød
Opskrift til 4 personer
Ingredienser
600 g oksekød (okseklump)
500 g broccoli
400 g sukkerærter
50 g olie til stegning
60 g sojasovs
20 g ingefær
40 g citrongræs
2 poser Uncle Ben’s ris med hvede, boghvede & quinoa
Sådan gør du;
Skær oksekødet, ingefæren og citrongræsset i tynde skiver og broccolien i små buketter
Varm olien i en pande, og steg kødet, indtil det er mørt
Tilsæt ingefær, citrongræs og grøntsager, og steg indtil det er mørt
Tilsæt sojasovsen
Kog Boil-in-Bag-poserne efter anvisning på pakken
Tilsæt risene og bland godt
Lad retten simre i cirka 2 minutter
Rejer med ingefær og soja
Opskrift til 4 personer
Ingredienser
250 g rå kongerejer
400 g bønnespirer
350 g bok choy
45 g rød chilipeber
60 g olie til stegning
60 g sojasovs
20 g ingefær
2 poser Uncle Ben’s ris med hvede, boghvede & quinoa
5 g frisk koriander
Sådan gør du;
Snit bok choy og chilipeber
Skær ingefæren i tynde skiver
Varm olien i en pande, og steg rejer og grøntsager, indtil de er møre
Tilsæt sojasovsen
Kog Boil-in-Bag-poserne efter anvisning på pakken
Tilsæt risene og bland godt
Lad retten simre i cirka 2 minutter
Pynt med hakket koriander
Kylling i rød karry
Opskrift til 4 personer
Ingredienser
400 g kyllingebryst
400 g røde peberfrugter
50 g løg
Et glas Uncle Ben’s Medium Curry (450g)
2 poser Uncle Ben’s fuldkornsris og quinoa
Sådan gør du;
Skær kyllingen i små stykker
Skær de røde peberfrugter i små tern
Pil løgene, og hak dem i små stykker
Varm olien i en pande, og steg kylling og grøntsager, indtil de er møre
Tilsæt karrysovsen
Lad retten simre i cirka 2 minutter
Kog Boil-in-Bag-poserne efter anvisning på pakken
Server risen
Grillet kylling med grøntsager
Opskrift til 4 personer
Ingredienser
2 poser Uncle Ben’s fuldkornsris og quinoa
4 kyllingebryster
2 squash i tynde skiver
200 g sukkerærter
2 små røde chili, fint snittet.
Sådan gør du;
Opvarm en grill til mellemhøj varme. Pensel kyllingebrysterne med olivenolie, inden de lægges på grillen og steg dem i cirka 20 minutter, 10 minutter på hver side. (Sørg for, at kyllingen er gennemstegt.)
I mellemtiden dampes squashskiverne og sukkerærterne, indtil der stadig er bid i dem.
Kog Boil-in-Bag-poserne efter anvisning på rispakken
Anret risen på tallerkenen, læg den grillede kylling øverst samt squash og sukkerærter ved siden.