På hat med Napoleon
Fine konditorkager i mini-format
Jeg elsker at lege konditor i køkkenet, og at lave napoleonshatte er en skøn udfordring. Det handler om at få mørdejen rullet jævnt ud, så den ikke bliver bagt sort i den side, mens den anden er helt bleg.
Kransekagemassen skal have den rette konsistens, så den ikke er stenhård, men heller ikke så blød, at den flyder ud under bagningen.
Øvelse gør mester, og selv om de ikke alle kagerne bliver lige kønne, smager de stadig fantastisk! Så fat kagerullen og udstikkeren og find din indre konditor frem.
Ca. 35 mini-napoleonshatte
Dej:
250 g mel
50 g flormelis
1 vaniljestang
120 g smør
2 æggeblommer
Fyld:
300 g marcipan
50 g sukker
1 æggehvide
Pynt:
100 g mørk chokolade
50 g usaltede pistaciekerner
Dej:
1. Flæk vaniljestangen og bland kornene med lidt af flormelissen.
2. Bland mel med flormelis og vaniljekorn. Hak blødt smørret i små tern ned i blandingen. Saml dejen med æggeblommer.
3. Sæt dejen på køl i 1 times tid.
Fyld:
4. Bland marcipan med sukker og æggehvide til en blød masse.
5. Rul dejen ud i ca. 3 mm tykkelse. Udstik dejen i ca. 35 cirkler på ca. 5 cm i diameter (brug en udstikker eller et glas).
6. Tril kransekagemassen til lige så mange kugler, som der er dejstykker og læg en kugle på hvert stykke. Tryk dejen op omkring marcipankuglerne med tre fingre, så kagen ligner en trekantet hat.
7. Drys med lidt hakkede pistaciekerner (tryk dem evt. lidt ned i marcipanen, så de ikke falder af).
8. Sæt napoleonshattene på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 7 min. ved 225 grader, til de er lysebrune på ”hatteskyggen”.
9. Lad kagerne køle helt af og dyp bundene i smeltet chokolade. Lad dem tørre på siden på et stykke bagepapir.