Thai-style kyllingekødboller i spicy nudelsuppe
Skøn varmende og spicy suppe med sprød grønt, saftige kødboller og nudler.
Total:30 minutter
Ingredienser
- 400 g hakket kyllingekød, (skinkekød kan også bruges)
- 2 fed hvidløg, fintrevet
- ca. 3 cm citrongræs, finthakket
- 2 cm frisk ingefær, fintrevet
- 2 spsk sorte sesamfrø
- 1 fintskåret forårsløg
- evt. 1 spsk finthakket thaibasilikum
- 1 spsk sød soja, kan udelades
- neutral olie til at stege i
- Suppe:
- 1 liter god hønsebouillon
- frisk ingefær efter smag, skåret i tynde skiver
- frisk chili efter smag, skåret i tynde skiver
- 1 stængel citrongræs
- 1 stor gulerod skåret i tynde stave
- 1 bakke bønnespirer
- forårsløg i skiver
- evt. fintsnittet spidskål, sukkerærter, gul peber, porrer eller andre grøntsager, skåret i tynde stave eller skiver
- 400 g nudler
- salt
Sådan gør du:
- Bland kyllingekød med resten af ingredienserne til kødbollerne. Form dem til små kugler med en teske som dyppes i vand. Steg kødbollerne ved middelvarme i olie til de er gyldne på alle sider. Lad dem stå, mens suppen laves.
- Kog hønsebouillonen op med chili, citrongræs og ingefær og smag den til med salt. Kog nudlerne separat som anvist på pakken, og fordel dem i skåle. Tilsæt grøntsagerne og kødbollerne til suppen, og lad den koge op. Hæld med det samme over nudlerne, server straks.
- Prøv også kødpie med svampe og løg
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/