Thai-style kyllingekødboller i spicy nudelsuppe

Skøn varmende og spicy suppe med sprød grønt, saftige kødboller og nudler.

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 400 g hakket kyllingekød, (skinkekød kan også bruges)
  • 2 fed hvidløg, fintrevet
  • ca. 3 cm citrongræs, finthakket
  • 2 cm frisk ingefær, fintrevet
  • 2 spsk sorte sesamfrø
  • 1 fintskåret forårsløg
  • evt. 1 spsk finthakket thaibasilikum
  • 1 spsk sød soja, kan udelades
  • neutral olie til at stege i
  • Suppe:
  • 1 liter god hønsebouillon
  • frisk ingefær efter smag, skåret i tynde skiver
  • frisk chili efter smag, skåret i tynde skiver
  • 1 stængel citrongræs
  • 1 stor gulerod skåret i tynde stave
  • 1 bakke bønnespirer
  • forårsløg i skiver
  • evt. fintsnittet spidskål, sukkerærter, gul peber, porrer eller andre grøntsager, skåret i tynde stave eller skiver
  • 400 g nudler
  • salt

Sådan gør du:

  1. Bland kyllingekød med resten af ingredienserne til kødbollerne. Form dem til små kugler med en teske som dyppes i vand. Steg kødbollerne ved middelvarme i olie til de er gyldne på alle sider. Lad dem stå, mens suppen laves.
  2. Kog hønsebouillonen op med chili, citrongræs og ingefær og smag den til med salt. Kog nudlerne separat som anvist på pakken, og fordel dem i skåle. Tilsæt grøntsagerne og kødbollerne til suppen, og lad den koge op. Hæld med det samme over nudlerne, server straks.
  3. Prøv også kødpie med svampe og løg
  4. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/