Sponsoreret indhold

Hudplejeeksperten: Sådan finder du frem til hvilke anti-age ingredienser, der passer bedst til din hudtype

Det kan være udfordrende at vælge de rigtige vitaminer og ingredienssammensætninger – særligt hvis du er usikker på, hvad din hud har brug for. Men fortvivl ej, vi har allieret os med en læge og hudekspert, der kommer med gode råd til, hvordan du kan målrette din hudpleje efter hudens behov.

Huden er kroppens største organ, og det er vigtigt, at vi passer godt på den. Men hvad sker der med vores hud over tid? Og hvordan sikrer vi, at vi passer godt på en hud i forandring? Vi har spurgt læge og specialist i hud Tamara Lund til råds.

”Når vores hud er taknemmelig og ser godt ud helt af sig selv, har vi nok alle en tilbøjelighed til ikke at være så grundige med at passe den, så bare det at få eller stramme op på sin hudplejerutine kan gøre en forskel,” forklarer Tamara, der derfor appellerer til, at vi bør huske at have fokus på vores hud – også i en travl hverdag.

I bunden af artiklen kan du desuden lade dig inspirere af tre forskellige og skræddersyede anti-age hudplejerutine, som er udviklet af Avène, et fransk dermatologisk mærke, som blev skabt af en farmaceut i 1990. Støttet af mange års medicinsk forskning udvikler eksperterne hos Avène produkter til atopisk hud, uren hud, anti-age, hypersensitiv hud, reparation af huden og solbeskyttelse.

Hvad sker der med vores hud, når vi bliver ældre?

”Der sker en gradvis forandring i huden med alderen, men for kvinders vedkommende forandres huden mest i forbindelse med overgangsalderen, det vil sige omkring 45-55-årsalderen,” siger Tamara og fortsætter:

”Studier har vist, at kvinder de første 5 år af overgangsalderen mister ca. 1/3 af deres kollagen, herefter mister huden årligt ca. 2%. Det er dobbelt så hurtigt som kvinder, der ikke er gået i overgangsalderen.”

Hvad kan det betyde for vores hud?

”Symptomer på overgangsalderen skyldes, at vores krop producerer mindre af kønshormonerne østrogen og progesteron. Det gælder også de forandringer vi kan se og mærke på huden,” forklarer Tamara og tilføjer:

”Når niveauet af kønshormoner falder, bliver vores hud mere tør og mindre spændstig. Vores evne til at holde på vand i huden bliver også dårligere, hvilket også bidrager til en tør hud.”

”Andre vil opleve symptomer som akne og rødme. Det er forskelligt fra kvinde til kvinde, hvor meget hvert symptom fylder, men samlet set vil huden blive mere tør, slap og mere uensartet.”

Findes der et hudplejetrin, som alle bør følge?

”Fælles for alle må være at tilføre og undgå tab af fugt. Vi kan ikke undgå rynker, men de syner mindre når huden er velfugtet, og vi kan tilføre huden nogle af de gode byggesten, den ikke selv producerer så godt i overgangsalderen,” forklarer hun og fortsætter:

”Men hvis der er ét særligt område, man ønsker at forbedre, kan man vælge at skræddersy sin hudplejerutine med fokus på særlige ingredienser.”

Hvordan ved man, hvilke ingredienser, der passer til ens hud?

”Hvis der er et særligt område, man ønsker at fokusere på, kan man kigge specifikt efter aktive målrettede ingredienser i de produkter man køber. Hvis det for eksempel er hyperpigmentering, der fylder mest, kan man kigge efter produkter med niacinamid, retinol og C-vitamin, og samtidig være flittig med sin solbeskyttelse året rundt for at undgå forværring af de pigmentpletter man har i forvejen samt at få yderligere pigmentpletter,” fortæller hun.

”Hvis det derimod er tør hud og rynker, der fylder mest, kan man kigge efter produkter med hyaluronsyre, ceramider og peptider,” afslutter hun.

Om Avène

Avène blev skabt af en farmaceut i 1990 og har siden specialiseret sig i at udvikle produkter særligt til sensitiv hud. Fælles for alle produkterne er at de indeholder det unikke Avène termalkildevand, som blødgør, beroliger og dæmper irritation i huden. De tre anti-age serier DERMABSOLU, HYALURON ACTIV B3 og VITAMIN ACTIV Cg er udviklet til at virke direkte på cellulær aldring. Serierne har et højt indhold af naturlige ingredienser, er udviklet til at minimere risikoen for allergisk reaktion og er dermatologisk testede, hvilket gør dem særligt velegnede til at bygge personlige anti-aging hudplejerutiner til sensitiv hud.

Læs mere om anti-ageserierne og om Avène her.

3 målrettede hudplejerutiner, der beskytter huden

Her har vi samlet tre målrettede og dermatologisk testede hudplejerutiner, der kan hjælpe dig med at beskytte din hud og give den de vitaminer og ingredienssammensætninger, den har brug for. Bliv klogere på tre af de klassiske udfordringer her.

1. Få mere fylde og elasticitet

Hvis du oplever, at din hud mangler fylde og elasticitet, kan du med fordel dykke ned i det franske hudplejebrand Avènes hudplejeserie DERMABSOLU.

DERMABSOLU

DERMABSOLU er en serie til hud, som har mistet sin fylde, og hvor tyngdekraften er begyndt at sætte ind. Serien består af natcreme, dagcreme og øjencreme samt et serum, der alle virker på tre kliniske tegn på hudens aldring – nemlig struktur, tørhed og uensartet hudtone. Serien er særligt relevant omkring og efter overgangsalderen.

Læs mere om serien her

Blandt seriens produkter finder du den nye DERMABSOLU Intensive Resculpting Night Cream. Natcremen har fokus på at hjælpe med at redefinere ansigtskonturen, og den indeholder en trio af nøje udvalgte aktive ingredienser i koncentrationer, som giver målrettet effekt på hud med manglende fylde og fasthed.

Pro-ceramider tilfører essentielle fedtstoffer og stimulerer hudens lipidproduktion. Samtidig genoprettes hudens barrierefunktion. Niacinamid er kendt for sine gode antioxidante egenskaber og er uvurderlig, når man ønsker en ensartet hudtone og et boost af cellefornyelsen. Niacinamid hjælper også til at stimulere hudens produktion af lipider. Den tredje aktive ingrediens er bakuchiol, der er med til at booste hudens kollagensyntese, så hudens fylde forbedres.

Cremen har en lækker tekstur, og du kan med fordel anvende den som maske 1-3 gange om ugen og fuldende din hudplejerutine med seriens andre produkter.

Du kan finde cremen her.

2. Mindsk hudens fine linjer og synligheden af rynker

Hvis du i stedet oplever, at synligheden af fine linjer og rynker kun lige er begyndt at melde sin ankomst, så er det ofte noget andet, der skal til for at beskytte og pleje din hud.

De fleste anti-age hudplejeprodukter har haft tendens til at fokusere på at bekæmpe tegn på aldring. Som modsvar til dette har Avène udviklet hudplejeserien HYALURON ACTIV B3, der effektivt er målrettet mod selve årsagen til hudens aldring, nemlig cellulær senescens. Formålet med serien er at forlænge cellernes levetid for at bremse tempoet af hudens aldringsproces på lang sigt.

Hudplejeserien HYALURON ACTIV B3 byder derfor på en række aktive ingredienser, som effektivt kan mindske de synlige tegn på aldring ved at stramme huden op med mere fasthed og færre og mindre tydelige rynker.

Serien indeholder niacinamid i en koncentration, som effektivt forlænger cellernes levetid. En anden vigtig ingrediens er hyaluronsyre i to molekylestørrelser. Store molekyler fugter huden i overfladen og små molekyler stimulerer cellernes produktion af hyaluronsyre, så huden bliver mere spændstig. Derudover er produktet beriget med Avène Termalkildevand, der tilføjer sine beroligende og blødgørende egenskaber til alle Avène-produkter.

2 enkle steps

Blandt seriens produkter finder du det udglattende serum, der trænger hurtigt ind uden at give en fedtet fornemmelse på huden. Serummet virker opstrammende, består af 94% naturlige ingredienser og formår at efterlade huden mere fyldig, fast og elastisk.

Efter serummet kan du med fordel påføre den cellefornyende dagcreme CELL RENEWAL CREAM, der giver omgående glød til huden og er god som makeupbase.

Læs mere om resten af hudplejeserien her

3. Fokuser på pigmentpletter og manglende glød

Har du udfordringer med pigmentpletter og manglende glød? Så kan produkter med Vitamin Cg hurtigt blive en favorit. Avène har udviklet hudplejeserien VITAMIN ACTIV Cg, som er en innovativ antiaging-serie, der er baseret på en ny tilgang til hudens glød og udstråling.

VITAMIN ACTIV Cg er formuleret med en unik kombination af dermatologiske aktive ingredienser, som kan sikre, at linjer, rynker og forekomsten af pigmentpletter reduceres. Seriens antioxidante serum har til opgave at øge hudens udstråling og booste hudens glød. Det kan desuden mindske pigmentpletter og korrigere fine linjer og rynker.

Du kan bruge VITAMIN ACTIV Cg Serum både morgen og aften, efter du har renset dit ansigt. For at opnå den bedste effekt kan du afslutte med seriens RADIANCE INTENSIVE CREAM, der forstærker og fuldender virkningen af serummet og efterlader huden fuld af glød.

Du kan finde serummet her.