Sponsoreret indhold

Julie Ralund undrer sig over tabubelagt emne: ”Hvorfor taler vi ikke mere om det?”

”Det er virkelig mærkeligt, at vi ikke har den del med i vores selvudvikling,” fortæller tv-producer, forfatter og rådgiver Julie Ralund om et emne, som for mange bliver betragtet som meget tabubelagt.

”Onani fyldte mere, da jeg var yngre og havde et mere skamfuldt forhold til det. Der fyldte det mere tankemæssigt.”

Sådan fortæller Julie Ralund i i podcasten ”Tænd for mig” i et særafsnit under temaet ”Let’s talk about solosex”, som er et samarbejde med webshoppen Sinful.

Julie Ralund er forfatter til bogen ”Håndbogen”, hvor 18 kvinder fortæller åbent og detaljeret om, hvordan de har sex med sig selv. Og ligesom de modige kvinder i bogen fortæller Julie Ralund gerne om onani.

”Nu hvor jeg er et voksent menneske og har stået frem for hele Danmark og endda har skrevet en onanibog, så tænker jeg ikke så meget på det – jeg gør det bare,” fortæller hun i podcasten.

Taler ikke med veninderne om det

Inden Julie Ralund begyndte arbejdet på bogen ”Håndbogen” var formålet med projektet egentlig noget helt andet, end det endte med at blive.

”Bogen skulle egentlig have været en større onani-bibel, fordi jeg var nysgerrig på skammen og historien omkring, hvordan holdningen til onani har skiftet gennem tiden,” fortæller Julie Ralund, som hurtigt opdagede, at hun skulle i en helt anden retning med sin bog.

”Det gik op for mig, at jeg har bedste veninder, hvor der er en del af deres liv, som jeg ikke aner noget om,” siger hun og tilføjer hurtigt:

”Og det er ikke fordi, man skal fortælle mig alt, hvis man er min veninde, men det gik op for mig, at vi jo taler om alt, og vi kan godt tale om sex med vores partnere, og som samfund bruger vi utroligt meget tid på at forbedre netop vores sexliv sammen med vores partnere, og det er der ingen skam i overhovedet.”

imageprneop.png

Julie Ralund. Foto: Klaus Rudbæk 

”Men at vi har et liv med os selv, som er så privat, at vi ikke har fortalt selv vores bedste veninde om det – det synes jeg er interessant.”

”Alt handler om sex – undtagen onani”

Julie Ralund opdagede, at det var i den sårbare samtale om onani, at hendes bogprojekt skulle tage afsæt.

”At få kvinderne til at fortælle deres seksuelle historie med sig selv fra de var helt små og til i dag, og se, hvor meget det rykkede folk, som både græd og var lykkelige over at forstå sig selv bedre og forstå, hvorfor de havde bestemte præferencer. Det var virkelig stort, fortæller Julie Ralund og fortsætter:

”Og der gik det virkelig op for mig, at det er virkelig mærkeligt, at vi ikke har den del med i vores selvrealisering og selvudviklingssnak, som ellers er så stort i den vestlige verden. Den her del, som er så stor, og som vi tænker så meget på – hvorfor taler vi ikke mere om den?.”

Men ifølge Julie Ralund er problematikken endnu større og handler om mere end bare en mangel på samtaler og åbenhed om solosex.

”Der er også en anden del, jeg opdagede, som er utrolig vigtig. Det handler om, at der sker en fejlkobling i samfundet, der siger, at onani er sex. Men der plejer jeg at sige, at alt handler om sex, undtagen onani – det handler om nydelse.”

”Og det starter allerede, når vi er små børn. Der handler det jo ikke om sex. Du aner ikke, hvad du har gang i, når du er lillebitte. Du ved bare, at du er kommet hjem fra børnehave, det har været en hård dag, du lægger dig ind og ser noget hyggeligt i tv, og så har du det godt og spænder måske dine lår mod hinanden eller rokker mod en pude. Og ind kommer mor eller far og siger, at det må man ikke gøre. Og det, personen gør, er jo ikke at dyrke sex med sig selv. De laver en tryghedsboble, hvor man ligger og har det rart, og hvorfor må man ikke det? Hvorfor er det skamfuldt?,” fortæller Julie Ralund, som ser en udfordring i samfundet med at acceptere nydelsen i sig selv.

”Nydelse i sig selv er noget, vi ikke kan finde ud af som moderne, vestlige mennesker. Der skal være et formål – vi skal gå på arbejde, vi skal vækste og blive større. Og det med bare at ligge og have det rart synes jeg tapper ind i en masse dagsordener om ”the mental load” og om ”orgasmekløften”, og alt muligt andet og jeg opdagede, at der er mere i fortællingen om at lære at nyde end som så.”

Lige her hos Sinful kan du læse mere om en række produkter, som kan være dig til gavn i dit sexliv – både solo og med en partner: sinful.dk/ALT.

Lige nu kan du få 15 % på ikke nedsatte varer på sinful.dk ved brug af koden ONANIJATAK.

Du kan også følge Sinful på Instagram her og få tips og inspiration til et mere legende sexliv.