3 opskrifter: Spis din mave flad

3 opskrifter: Spis din mave flad

Clubsandwich

2 personer

Indgredienser:

20 g hasselnødder

300 g kyllingefilet

2 spsk. olivenolie

salt og peber

lidt icebergsalat

2 tomater

40 g lufttørret skinke eller røget filet

3 skiver rugbrød

4 tsk. pesto

evt. lidt persille til at drysse på toppen

Karrydressing:

20 g mayonnaise

1 spsk. rapsolie eller

olivenolie med citron

100 g skyr eller fromage frais

1 tsk. karry

1 spsk. grovkornet fransk sennep

salt og peber

3-5 dråber flydende sødemiddel

(kan udelades)

Sådan gør du:

Rist hasselnødderne på en tør pande.

Steg kyllingefileterne i fedtstof, krydr

med salt og peber. Når de er færdige,

skæres de i skiver. Skyl salatbladene

og skær tomaterne i skiver. Steg skinken

på en tør pande på begge sider, til det

bliver gyldent i farven. Rør karrydressingen.

Rist rugbrødet og smør det med

pesto.

Dæk to af rugbrødsskriverne med salatblade,

kyllingeskiver, tomat og karrydressing.

Del det sidste stykke rugbrød

og læg det på toppen eller siden af hver

sandwich. Hak de ristede hasselnødder

og drys dem og evt. hakket persille på

toppen.

450 kcal pr. person

TIP Spis f.eks. gulerodsstave til. Du kan også

tilsætte lidt avocadoskiver, det smager skønt.

Spaghetti med grønne bønner og pesto

4 personer

Ingredienser:

600 g friske grønne bønner

100 g rug- eller fuldkornsspaghetti

60 g pesto

saften fra 2 limefrugter

salt og peber

Sådan gør du:

Skyl bønnerne og nip enderne af. Kog

dem let. Kog spaghettien, til den er al dente.

Hæld vandet fra, vend pesto i og tilsæt

bønner, limesaft og salt og peber.

200 kcal pr. person

TIP Kan fint serveres med et stykke kød

(ca. 150-200 g pr. person). Steg f.eks.

kødet på panden, skær det i skiver og

drys evt. en smule revet Primadonna Light over retten.

Kokostoppe

20 stk.

Ingredienser:

50 g mandler

5 æggehvider

150 g Sukrin

200 g kokosmel

1 tsk. vaniljepulver

100 g mørk sukkerfri chokolade

Sådan gør du:

Blend mandlerne til mel. Pisk æggehviderne

stive. Vend forsigtigt kokosmel,

Sukrin, vaniljepulver og mandelmel i.

Dæk en bageplade med bagepapir. Form

kokostoppene med hænderne, eller brug

to skeer, og sæt dem på pladen. Bag ved

150 grader midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Smelt chokoladen over et vandbad.

Afkøl kagerne og dyp toppen i smeltet

chokolade.

100 kcal pr. stk.

TIP Kagerne bliver små i størrelsen – hvis

du laver 10 store i stedet, koster de 200

kcal pr. stk.

Om bogen

Diætist Charlotte Hartvig og ernærings- og motionsekspert Majbritt L. Engell ved, hvordan man får flad mave. De rådgiver hver dag klienter i Kostklinikken Immanuel og står bag bogen „Spis maven flad“ og nu opfølgeren „Hold maven flad“.

Du kan læse mere på Kost-klinikken-immanuel.dk.