Se de vilde lister, der vil få dit indre ordensmenneske til at juble
Elsker du at lave lister om mere eller mindre alt? Så læs med her og få masser af inspiration fra danske brugere af det populære kalender- og listesystem 'bullet journal'.
En kalender er ikke bare en kalender. Og en liste er ikke bare en liste.
Det ved brugerne af det populære bullet journal-system, hvor de personlige lister fungerer som et redskab til at få styr på en travl hverdag - og udvikle dig selv som menneske.
Som beskrevet i vores 'trin for trin'-guide til en bullet journal er der nemlig her rig mulighed for at forme og personliggøre siderne i din bog med de områder i dit liv, som du gerne vil give ekstra fokus.
Men er du nybegynder inden for "bujo"-feltet, kan det måske virke lidt uoverskueligt, hvordan du skal lave dine 'lister', 'trackers' eller 'collections'? Eller måske laver du altid de samme slags og savner input til nye, kreative versioner?
Derfor får du her en inspirationsguide med bud fra danske bullet journal-brugere, som har vist os deres mest brugbare og sjove lister – til inspiration for alle ALT.dks læsere:
1. Zone-rengøring
Kristine Koch: Jeg har inddelt min lejlighed i zoner (køkken, bad, gang, værelse, stue og genbrug), hver med sin farve i loggen og med tilhørende oprydnings- og rengøringsopgaver i kassen under hver zone. De farvede kasser med tal er ugenumre. Og så er det ellers bare med at skravere, hvornår jeg laver hvilken rengøringsaktivitet.
2. Til rengøring – og andet praktisk
Johanne Vorre: Jeg har denne rengøringsplan.
3. Habit tracker
Lone Stendal: Holder du styr på dine gode vaner? Fordelen er at synliggøre, hvilke vaner du rent faktisk har, og hvilke du prioriterer højest. Det er ikke alle vaner, der er vigtige nok, når man pludselig sætter dem i skema. Der er måske også nogen, der skal sættes ind som "jeg arbejder på sagen" - og så kan du ændre én vane ad gangen.
4. Habit tracker - overblik over én uge
Kristine Koch: Det her er en habit tracker opstillet lidt anderledes end "normalt". Den er til en uge (ikke en måned) og inddelt i områder som: rutine, passion, praktisk, sociale medier og arbejde/budget. Så er det ellers bare med at krydse af, hvornår de enkelte aktiviteter bliver gjort. Gør status, når ugen er slut, og se, hvor alt går som ønsket, og hvor der er plads til forbedring.
5. Habit tracker – i lommestørrelse
Isabella Alberte Hedeager: Jeg bruger en bullet journal i en lille passport size - men den kan alligevel rumme alt det, jeg har brug for (og samtidig komme med mig overalt i min skuldertaske). Og sådan her kan en mini-tracker se ud.
6. Styr på studie og lektier
Sofie Bech Slyngborg: Jeg bruger denne liste til at danne mig et månedligt overblik over, hvornår jeg har timer på mit studie (lilla), og hvornår jeg skal lave lektier (pink). Denne er for oktober og ikke helt færdig endnu.
7. Tv-serier og film
Anne Vogel: Jeg har en del 'collections' i min bullet journal. Collections er samlinger af ting, som man gerne vil holde styr på. Jeg har en liste over de film, der udkommer i år, som jeg gerne vil se. Her krydser jeg af, når jeg har set filmen og tilføjer stjerner. Jeg har også et system, som viser de serier, jeg ser, hvor mange sæsoner der er, og hvilke sæsoner jeg har set.
8. Bogreol - tegnet på papir
Britt Bøgesvang: Jeg er glad for min 'bogreol' (som udfyldes med bøger, der bliver læst i løbet af året, red.)
9. "40 før 40"-bucketliste
Britt Bøgesvang: Min meget personlige "40 før 40"-bucketliste. Det spredte sig som ringe i vandet, da jeg fortalte folk om den. Det har været SÅ sjovt at få folk til at sætte ord på forskellige mål og drømme.
10. Hjælp til vægttab
Charlothe Wulch: Bruger denne til at tracke vægttabet og holde motivationen ved lige.
11. Velvære-diagram
Sheila Camilla Nielsen: Jeg er ret glad for mit Velvære-diagram. Det fik mig overbevist om, at natarbejde ikke er godt for mig mere.
12. "Kasse" til ros og søde ord
Britt Bøgesvang: Min yndlingskasse på min monthly spread: 'alle' søde ord/ros mv., som jeg får på en måned, skriver jeg ned. Totalt egoistisk og ikke særligt 'dansk' at gøre, jantelov og alting. Men med kroniske smerter (efter en hjernerystelse, red.) kan sådanne ord - og at huske dem - gøre en dag bedre.
13. Dagens gode minde
Tine Kjølby: Jeg har den her, hvor jeg hver dag skriver et godt minde ned fra dagen.
14. Humøroversigt – som kaktusser
Laura Borge Rosenkilde: Her har jeg en humøroversigt for september, hvor jeg farver en del af kaktussen hver dag alt efter, hvilket humør jeg har været i/ hvordan min dag er gået.
15. Katte-listen
Tilde Kirchoff Gyldenlykke: Jeg har en liste over, hvad min kat fanger - sjovt for mine børn og mig, så vi har noget sjovt at snakke om og holde styr på.
16. Strik og hækle-arbejdet
Ditte Damm Hermansen: Mine sider med log over mine (alt for mange) hobbyprojekter.
17. Familiens aftensmad
Lise Lundin: Min måltidsliste, der kan hjælpe med at gøre madplanen hurtig og nem at gå til i en travl hverdag.
18. "Farv dit forbrug" og få styr på dine penge
Britt Bøgesvang: Min penge-tracker, hvor jeg sparer, fordi jeg ved, at månedens start beslutter, hvad der er ok (at bruge penge på, red.).
19. Opsparing til motorcykel
Karin Marianne Jeppesen: Min opsparingsside til en motorcykel. Siden er lavet på computeren, da jeg hellere vil bruge tiden på at udfylde og dekorere min bullet journal - frem for at sidde og strege op.
20. Ferieminder
Lone Stendal: Sådan har jeg foreviget vores sommerminder fra de første to ugers ferie.
21. Budget og bucket-liste - for en højtid
Fie Marie Bjerregaard: Foreløbig planlægning til jul.
22. Kalendergaver
Anita Langholz Hansen: Her er en, jeg bruger til kalendergaver til mine børn.
23. "Nytårslisten" – til dine venner
Lone Stendal: Jeg udfordrede mine venner på Facebook til at komme med forslag til at ses ud fra sætningen: "I 2017 skal vi ..... sammen!"