Sponsoreret indhold

Sponsoreret af Finax

Inviter børnene med i køkkenet til julebag

Jul er familie, hygge, knas og sødt - og derfor er det oplagt at tage børnene med i køkkenet. For alt det magiske ved julen handler jo om at være sammen med familien - og især børnene.

Sprøde julekager

De fleste børn elsker at få lov til at være med i køkkenet - og når julen står for døren, bør man lade dem være en del af julens forberedelser. Og i år bliver det endnu nemmere at skabe bageglæde i køkkenet for store og små med nyheden Kage Hvedemel fra Finax.

Finax Kage Hvedemel er nemlig det perfekte mel til alle slags bagværk, hvor man ikke bruger gær: Smukke kager, luftige lagkagebunde, sprøde kiks, søde snitter, saftige muffins og andre hjemmebagte fristelser - og naturligvis alle julens småkager.

Familietid og bagetid

Julebag skal bestemt ikke være hårdt arbejde, som bare skal overstås. Brug i stedet tiden på at være sammen med dine børn og lad dem bestemme, hvordan julekagerne skal formes og pyntes. Det er måske ikke de klassiske former eller pynt, som de vælger - men smagen vil være en sikker succes hver gang med Kage Hvedemel fra Finax.

Melet har et lavt indhold af gluten, som gør dit bagværk ekstra luftigt og saftigt, og giver dine småkager det helt rigtige knæk. Fordi glutenindholdet er lavt, er melet specifikt beregnet til kager og bagværk, der hæver med bagepulver, natron eller æg, og er derfor perfekt til alle julens småkager - uanset hvordan de er formet eller pyntet.

Opskrift: Julesmåkager med appelsin og kanel

ca. 30 stk.

Udviklet af Ditte Julie

  • 1 tsk. stødt kanel
  • 200 g FINAX Kage Hvedemel
  • 75 g flormelis
  • 100 g blødt smør
  • 2 æggeblommer
  • Skal af 1 økologisk appelsin
  1. Sigt kanel, mel og flormelis ned i en stor skål og ælt smørret ind i melet.
  2. Tilsæt æggeblommer og appelsinskal og ælt dejen til den samler sig.
  3. Kom småkagedejen i en pose og læg den på køl i 30-60 min.
  4. Udrul dejen i lidt mel på køkkenbordet, og udstik småkager med en rund udstikker (6 cm i diameter).
  5. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 200oC (185 oC varmluft) i 8-12 min. Lad dem køle af på en rist.

Glasur

  • 100 g flormelis
  • 15-20 g æggehvider
  • Lidt rød og brun pastafarve

Pisk formelis og æggehvider til en sej og blank glasur. Opdel dejen i 2, og indfarv en rød og den anden brun. Kom glasurren op i hvert sit kornet og tegn små rensdyr på dine småkager.

Find flere hyggelige julebagsopskrifter her.