Sponsoreret indhold

MotorikMagi fra bObles

Nyt produkt fra bObles gør det meget sjovere at børste tænder og rydde op

Det bliver ikke bare sjovere at børste tænder. Det er også sundt for dit barns motorik og indlæring.

Bobles og Vores Børn har sammen udviklet et nyt koncept, der gør det nemt og sjovt at få overstået kedelige gøremål som tandbørstning og oprydning, samtidig med, I leger mere motorik ind i din og dit barns hverdag. På den måde får I slået flere fluer med et smæk. MotorikMagi hedder konceptet.

MotorikMagi består af en terning og et sæt inspirationskort, der kan bruges sammen eller hver for sig. Få ungerne til at slå med terningen og lad den bestemme, om de skal kravle ud til tandbørsten på badeværelset som en krokodille. Om de skal stå på et ben, mens mor og far børster tænder på dem. Eller om de måske skal tage en rulletur på gulvet, inden tandbørstningen går i gang.

På inspirationskortene er der kreative idéer til spisesituationen, puttetid, til når junior skal lære at cykle, når der skal geares op, geares ned og til mange andre hverdagssituationer.

Styrker motorikken

Alt imens det gør daglige pligter, dit barn måske ikke altid gider, sjovere, så udvikler det også de motoriske færdigheder.

- Lige netop tandbørstning er sådan en "skal-ting", der er i alle familier morgen og aften. Ved blot at tænke en lille twist ind med noget, I skal i forvejen, har I allerede bygget motorik på. På den ene side får I lavet en lille motorisk handling, og så får I fokus væk fra det, børn ofte ikke er så vilde med: F.eks. at få børstet tænder, siger børnefysioterapeut Louise Hærvig til Vores Børn.

- Du får skabt fokus på noget andet end tandbørstningen, kroppen bliver vækket, kroppen bliver samlet, og så er barnet klar til denne her tandbørstesituation. Og vi får motorikken ind i dagligdagen.

Styrker indlæring

Det er ikke bare motorikken, der har godt af at I indfører små kreative og fysisk udfordrende twists i hverdagen. Det er også vigtigt for dit barns indlæring – den hænger nemlig sammen men motorikken.

- Hvis din kropsbevidsthed er på plads, og hvis din krop er stærk nok og konditionen og koordineringen er på plads, så skal du ikke bruge så meget energi på kroppen, når man skal tage abstrakt læring til dig i skolen, fortæller Louise Hærvig og forklarer videre:

- Det er ikke ensbetydende med, at man bliver bedre til at læse og regne, men det handler om potentialet: Der er mere at bygge på, fordi hjernen er mere parat. De børn, der er motorisk usikre, når de starter i skolen, skal bruge tid på deres krop, før de overhovedet kan begynde at tage læring til sig.

Det behøver ikke at være svært

For nylig kunne vi her på sitet fortælle, at det er et stigende problem, at børn er motorisk bagefter, når de starter i skole.

- Vi ved fra undersøgelser, at dem, der fumler og har det svært motorisk, ikke lærer ligeså godt som andre børn og også oplever at blive holdt udenfor. Det synes jeg er en katastrofal start at få på skolelivet, sagde professor Bjørn Holstein fra Statens Institut for Folkesundhed ved Syddansk Universitet til Vores Børn.

Heldigvis behøver det ikke at være svært at styrke dit barns motorik. Et hop på stedet hver gang, junior har taget et stykke tøj på, gør morgenrutine sjovere. Leg, I er elefanter, der samler op med snablen, mens I rydder op. Eller lad dit barn sidde stille på dit skød, mens du trykker på arme og ben, som var hun eller han blød som en skumfidus, inden der er sengetid. Det kan være nogle af de små tiltag - og det er det, der er hele ideen bag MotorikMagi. Du kan læse mere om MotorikMagi på MotorikMagi.dk, hvor du også kan købe både terningen og inspirationskortene. Der findes en version til de 1- til 3-årig og de 3- til 6-årige og priserne er hhv. 299,- kr. og 199,- kr.