Sponsoreret indhold

Myten aflivet: Brugte børnesko kan sagtens gå i arv

Myten aflivet: Brugte børnesko kan sagtens gå i arv

Annonce: Sådan kan du og dine børn få meget mere kvalitet for pengene.

Faktaboks

4 tommelfingerregler til hæl og tå

– Sålen inde i skoen må ikke være trådt skæv.

– Sålen set udefra må ikke være slidt skæv.

– Der må ikke være en synlig, fast fold uden på skoen, hvor skoen bøjer for at følge tæerne under gang.

– Skoen må ikke være synligt skæv set udefra.

Kilde: Forbrugerrådet Tænk

”Vinterstøvler, indendørssko, hjemmesko, sandaler, overgangssko, idrætssko, gummistøvler, festsko”. Kært barn har som bekendt mange navne, og når det drejer sig om fodtøjet til de små, så er talemåden bestemt ikke nogen overdrivelse.

Bag hver betegnelse gemmer sig nemlig et helt særligt behov. Alt afhængigt af årstid og funktion skal de små fødder enten holdes tørre, varme eller måske endda begge dele. Og det skal naturligvis alt sammen ske i den rette størrelse og pasform.

De mange hensyn kan tilsammen gøre ungernes fodtøj til en tung udgiftspost på danskernes tøjbudgetter. Ifølge Danmarks Statistik bruger en husstand i snit 1.800 kroner om året på fodtøj til børn. Og det er vel at mærke pr. barn.

Enlige forældre bruger sågar 50 procent mere på sko til deres børn, end de bruger på sko til dem selv. Men det behøver de måske slet ikke.

Hvad enten man er enlig forælder eller ej, så kan der nemlig blive råd til både vinterstøvler og hjemmesko til den lille samt lidt selvforkælelse. I hvert fald hvis man skal tro børnefysioterapeut Trine Winkel fra sundhedsplejersken.dk

Hun mener, at det er en omvandrende myte, at børn ikke må arve fodtøj fra søskende eller bekendte. Så længe man som forælder er opmærksom på et par enkle detaljer, så er der intet i vejen for at få lidt mere ud af familiens tøjbudget, lyder det fra sundhedsplejersken:

– Hvis nogen i din familie eller omgangskreds har et par sko fra deres barn, som kun er slidt på overlæderet, kan du sagtens lade dit barn arve dem. Du skal generelt bare være opmærksom på fire ting: At sålen inden i skoen ikke er trådt skæv. At sålen set udefra ikke er slidt skæv. At der ikke er en synlig, fast fold der, hvor skoen bøjer for at følge tæerne under gang. Og at skoen ikke er synligt skæv set udefra, siger hun.

Tal fra Skandinaviens største modebazar Trendsales indikerer da også, at mange danske forældre allerede har luret, hvor lukrativ en forretning det kan være at købe og sælge børnenes tøj- og fodtøj second hand. Camilla, mor til to, er en af bazarens faste børneskos-shoppere:

– Som småbørnsmor til to har jeg fundet ud af, at der er mange penge at spare på at købe second hand fodtøj til mine børn. Overvældende mange sko og støvler til salg på Trendsales er aldrig brugt og sælges alligevel til halv pris. Jeg føler, at jeg sparer en mindre formue og kan samtidig komme af med de par, som ungerne vokser ud af. Kvalitet går aldrig af mode. Der er derfor for mit vedkommende intet hold i myten om, at mine børns sko ikke kan købes second hand.

Gennem modebazarens 12-årige levetid er der handlet børnesko for mere end 33 millioner kroner, og alene sidste år blev der sat mere end 110.000 par sko til salg. Heraf var mere end 65 procent af dem betegnet som aldrig brugte eller næsten som nye.

Der er altså tusindvis af nye børnesko til salg, udvalget er enormt og der er masser af penge at spare for både børnefamilier og enlige forældre.