ALT for damerne Kvindeløb 2017

Kvindeløbet tiltrækker folk i alle aldre og fra vidt forskellige sportsgrene

Vi har talt med alt fra to 12-årige professionelle ishockey-spillere til et løbeklubsmedlem på 77 år.

Folk i alle aldre og fra vidt forskellige sportsgrene strømmer til ALT for damernes Kvindeløb 2016. Der er ingen tvivl om, at motion er for alle uanset alder og sportsinteresser. I artiklen her kan du møde en håndfuld seje deltagere, hvor det at dyrke sport ikke bare er at motionere, men også er tid sammen med gode venner.

Løbeklubben 

De tre veninder fra Bornholm kender hinanden fra løbeklubben i Rønne. For tredje år i træk deltager Annette på 57, Jette på 67 og Anne-Marie på 77 i ALT for damernes kvindeløb. De har været noget tidligt oppe og med bornholmerfærgen til København.

"Den lange tur har vi ikke noget imod at tage, for vi synes, det er så hyggeligt at deltage ved kvindeløbet", siger Jette og smiler:

"... Og ja, så er der jo ikke noget så hyggeligt som at få et stort knus af Chris MacDonald."

Kvinderne fortæller desuden samstemmigt, at de ligesom sidste år har en forventning om, at dagen bliver fyldt med gode oplevelser. De skal alle løbe 5 kilometersruten, men med en aldersforskel på 20 år mellem den ældste og yngste af veninderne, bliver ruten ikke løbet i samme tempo.

"Selvom vi ikke løber lige stærkt, er der ingen tvivl om, at vi finder hinanden igen, lige så snart alle har passeret mållinjen, så vi kan nyde resten af aftenen sammen", siger Anne-Marie.

Ishockey 

Dewi og Sandy er, som de selv siger, vaske ægte hockey moms. I år skal de løbe kvindeløbet med hver deres seje datter. Aya og Sija er begge 12 år, de træner begge professionelt ishockey 6-7 dage om ugen, så de er vant til bevæge kroppen.

"Vi er faktisk de to eneste piger på vores hisockey-hold", fortæller Aya, der drømmer om at leve af at spille ishockey.

Hende og moderen Dewis skal løber i dag 10-kilometerruten.

"Min datter og jeg løber tit sammen. Det helt specielle ved at løbe med sin datter er, at vi får sludret en helt del på vores løbeture".

Sandy og Sija nupper 5-kilometerturen i dag, det er nemlig første gang, de skal løbe sammen, og de glæder sig til deres kvindeløbsdebut.

Fodbold

Malou og Amalie er begge 23 år. De mødte hinanden for et par uge siden, da de startede på samme fodboldhold. I dag er de tilfældigvis stødt ind i hinanden på ALT for damernes løbsplads på Amager Strandpark.

De to fodboldglade piger skal begge løbe 10 kilometer. Til spørgsmålet, om de regner med at følges ad under løbet, griner de begge og siger:

"Det aner vi faktisk ikke, for vi har ingen idé om, hvilket tempo den anden løber i, så godt kender vi jo heller ikke hinanden".

Svømning 

De tre storsmilende piger er alle fra Gentofte Svømmeklub. I dag deltager de til ALT for damernes Kvindeløb med en masse svømmeveninder. Flere af pigerne har deres mødre med, og de er ikke i tvivl om, at når det kommer til den sidste slutspurt ved dagens løb, kommer de til at give deres mødre baghjul.

LÆS OGSÅ: Se dagens bedste billeder fra kvindeløbet i København d. 6

LÆS OGSÅ: Anne Bech afliver 3 myter om væskeindtag i sommervarmen

LÆS OGSÅ: Tilmeld dig ALT for damernes Kvindeløb 2017 og få en gave med i prisen