Sponsoreret indhold

Præsenteret af Uncle Ben's - perfekt ris hver gang.

6 nemme og børnevenlige hverdagsretter på under 30 minutter

Sponsoreret:Du kender det garanteret. Nogle dage skal det bare gå ekstra stærkt, når aftensmaden skal på bordet, så børnene kan nå at spise, inden de bliver trætte og skal i seng.

Det er dog ikke altid nemt at komme på idéer til sund mad, der er hurtigt at lave. Dette hverdagsproblem vil Uncle Ben’s® hjælpe dig med at komme til livs med deres lækre kvalitetsris, der er spiseklar på bare 10 minutter! Med Boil-in-bag ris-poserne bliver det endda meget nemmere at koge ris.

Du skal nemlig ikke bekymre dig om risene brænder på, da du ikke behøver måle vand, fordi risposerne simpelthen lægges i rigeligt med kogende vand. Og med Uncle Ben’s kvalitetsris, skal du heller ikke frygte, at det langkornede ris klæber eller koger ud hvis du kommer til at give det et par minutter for meget. Du har således god og børnevenlig hverdagsmad klar på bordet på et øjeblik, så du kan hygge dig med familien i stedet for at tilbringe lang tid i køkkenet. 

Nyhed

Som noget helt nyt har Uncle Ben’s® desuden lanceret to nye ris-blandinger, der er blandet med quinoa for at gøre aftensmaden lidt sundere og give ekstra bid og smag. Du kan enten købe  Uncle Ben’s Ris, Boghvede, Hvede og Quinoa eller Fuldkornsris & Quinoa. De nye varianter giver et frisk pust til dine klassiske risretter. 

Find flere opskrifter fra Uncle Ben’s her.

6 hverdagsretter der kan laves på under 30 minutter og hvor børnene med fordel kan hjælpe

Her får du seks nemme og børnevenlige hverdagsretter, som er klar til servering på under 30 minutter. Til de dage, hvor der er mere luft i programmet, kan du med fordel inddrage børnene i madlavningen og lade dem hjælpe med dele af opskriften. Du kan selvfølgelig selv dosere hvor meget eller lidt krydderi I tilsætter maden.

  1. Skipper Skræks superenkle fisk

Grillet panganius med ris, spinat og feta.

(4 personer – 30 min.)

Ingredienser

2 poser Uncle Ben’s® langkornet ris

1 bundt persille

1 kg frisk spinat

250g græsk feta

1 limeOlivenolie til stegning

Ca. 600g pangasius i et stykke (eller anden fed fisk er lige så god)

Salt og peber

 Tilbehør

3 tomater

1/2 agurk

1 glas udstenede oliven

½ løgolivenolie

1 citron 

Sådan gør du;

1. Kog ris efter anvisningerne på emballagen.

2. Steg spinat blødt i lidt olivenolie på en pande til falder sammen.

3. Skær feta i tern og bland det med den kogte ris og spinat.

4. Gnid fiskestykkerne i olivenolie og steg dem i en stege- eller grillpande. Salt og peber påføres

5. Lav en salat af tomater, agurk, rødløg og drænede oliven. Drys med et gran salt, et strejf af olivenolie og citron.

6. Servér fisken med fetaost og spinat ris. Pynt med persille og server med Tomat salat og en skive lime 

Uncle Ben’s Tips til at inkludere børn i madlavningen

Børnene kan vaske grøntsagerne, plukke persillen af stænglerne og evt. skære grøntsagerne alt efter alder.

2. Piratspyd fra de syv verdenshave

Ris med rosiner og kød på spyd (4 personer – 30 min.)

(4 personer – 30 min.)

Ingredienser

2 poser Uncle Ben’s® Jasminris

1 lille løg

1 håndfuld rosiner

1 pakke (0,5 g), safran eller 1 tsk gurkemeje

500 g lamme entrecot eller svinekød 

Marinade

3 spiseskefulde olivenolie

1 tsk saltpeber

2 teskefulde tørret oregano

½ citron 

Tilbehør

3-4 store tomater

½ citron

olivenolie

yoghurt naturel 

Sådan gør du;

1. Skær kødet til ca. 2 cm store terninger. Hvis du er bruger træspyd, kan de med fordel trække i koldt vand i et stykke tid.

2. Rør olivenolie, citronsaft, oregano, salt og peber i en skål til en marinade og læg kødet i skålen. Lad det ligge i cirka 10 minutter.

3. Forvarm ovnen til 250 grader eller tænd en udendørs grill

4. Hak et lille løg og steg det i en gryde.

5. Tilsæt salt og chili.

6. Tilføj derefter en håndfuld rosiner og en pakke safran eller gurkemeje (så risene bliver gul). Bring vandet i kog og tilsæt ris efter anvisningerne på pakken.

7. Sæt kødstykker på spyd.

8. Anbring spyddene på en bradepande og steg dem i ovnen (pladen anbringes på toppen af ovnen)  eller steg dem på grillen i omkring 20 minutter. Vend kødet efter ca. 10 minutter.

9. Sæt samtidig en gryde med vand i kog. Tilsæt risposerne og safran og lad koge i 10 minutter.

10. Lav tomat salat ved at skære tomaterne i stykker, tilsæt en knivspids salt og peber, tilsæt presset citron og et strejf af olivenolie.

Servér spyddene med orientalske ris, tomat salat og en klat yoghurt naturel.

Uncle Ben’s Tips til at inkludere børn i madlavningen

Børnene kan måle ingredienserne af og blande marinaden. Eller de kan vaske grøntsagerne og evt skære disse alt efter alder.

3. Bøf a la Bedste

Saftige hakkebøffer med ris og tzatziki

(4 personer – 30 min.) 

Ingredienser

2 poser Uncle Ben’s® Fuldkornsris

600 g hakket oksekød

1 æg

0,5 ml fløde

1 løg

1 fed hvidløg (eller hvidløgspulver efter smag)

1 spsk kalvefond

Salt, peber, paprika og lidt chili pulver.

Smør til stegning 

Tzatziki

1 agurk

1 fed hvidløg

2 spsk olie

Lidt presset citron

3 dl græsk yoghurt

Salt og peber 

Tilbehør

250 g gulerødder 

Sådan gør du;

1. Forvarm ovnen til 150 grader.

2. Kog ris ifølge anvisningerne på emballagen.

3. Riv løg.

4. Bland det hakkede kød med æg, løg, fløde, fond og krydderier og ælt kødet til en ensartet masse.

5. Form blandingen til bøffer og steg dem i smør i en stegepande, indtil de har en gylden brun farve.

6. Placer derefter bøfferne i et ovnfast fad og lad dem stege videre i ovnen. Det tager omkring 10-20 minutter afhængigt af hvor store du laver dem. Skær et lille snit i en af dem og se, om de er klar.

7. Riv agurken med den ru side af rivejernet. Læg den revne agurk i en sigte og klem væsken ud af agurken med hånden.

8. Bland yoghurt og olivenolie. Tilsæt derefter hvidløg, salt og peber og et par dråber citron. Smag til og bland med den revne agurk.

Skræl og skær gulerødderne i stave. Arranger ris, bøffer, gulerodssstave og tzatziki på en tallerken og server.

Uncle Ben’s Tips til at inkludere børn i madlavningen

Børnene kan måle ingredienserne af og blande dressingen til tzatzikien. Eller de kan rive agurken alt efter alder.

4. Den Glade Guldlaks

Safran laks med ris

(4 personer – 20 min.)

Ingredienser

2 poser Uncle Ben’s® Jasminris

2 dl creme fraiche

4 portioner laks, ca. 500 g

1 dl vand

1 lidt smør / eller olie

½ løg

1 pk safran (0,5 g) og 1 tsk gurkemeje

1 spiseskefuld tomatpure

Salt og peber

Tilbehør

250 g frosne grønne ærter

1 bundt asparges

Sådan gør du;

1. Kog ris efter anvisningerne på pakken.

2. Hak løget. Steg dem bløde i lidt smør eller olie.

3. Tilsæt creme fraiche, tomatpuré, safran (eller gurkemeje) og 1 dl vand og kog. Krydr med lidt salt og peber.

4. Drys lidt salt på laksebidderne og tilsæt dem i saucen. Læg gerne laksebidderne tæt, så de er dækket med sauce.

5. Sænk varmen på panden og lad det simre forsigtigt under låg i 8-10 minutter.

6. Kom ærter i en gryde, dæk med koldt vand og bring i kog. Når vandet koger, tilsættes 1 dl koldt vand og gryden fjernes fra varmen. Lad dem trække i 5 minutter.

7. Kog asparges til 5-6 min. i saltet vand. Hæld vandet fra og lad afkøle.

8. Når fiskekødet deler sig ved et let tryk med en gaffel, er det færdigt.

Server på tallerkenen sammen med de frisk kogte ris og server med ærter og asparges.

Uncle Ben’s Tips til at inkludere børn i madlavningen

Lad børnene finde ingredienserne frem og hjælpe med at dække bord med fine servietter, mens maden koger.

5. Badet Kylling i karry

Kylling med kokosmælk og rød karry

(4 personer – 25 min.)

Ingredienser

2 poser Uncle Ben’s® Jasminris

4 kyllingefileter

1 spsk olie

2 fed hvidløgs

1/2 porre

2 gulerødder

1 peberfrugt

1 tsk rød karrypasta

1 spsk olivenolie

1 spsk honning

2 limefrugter

2 ml kyllingebouillon

2 tsk soja

4 dl kokosmælk

1 spskmajsstivelse

425 g babymajs

Sådan gør du;

1. Kog ris efter anvisningerne på pakken.

2. Skær porren, peberfrugten og gulerødder i tynde skiver og sauter grøntsagerne over medium varme i en tyk bundet gryde.

3. Skær kyllingen i strimler og svits i lidt olie på en pande. Tilføj grøntsagerne.

4. Pres limen over kyllingen.

5. Pres hvidløg. Tilsæt sesamolie (eller olivenolie), rød karry, soya og lidt honning.

Steg alt i endnu et par minutter, så krydderierne kan “svitse” lidt.

6. Tilsæt kyllingebouillon og kokosmælk. Lad det simre i 6-8 minutter. Saucen jævnes med majsstivelse blandet med vand for at gøre gryderetten mere cremet.

7. Tilføj mini majs.

8. Serveres med ris. Husk, at være ekstra omhyggelig med at vaske kniven og skærebræt, som du brugte til kyllingen.

6. Sur-sød Kylling Hurtigt og enkelt.

(4 personer – 15. min.)

Ingredienser

1 glas med Uncle Ben’s® Sweet & Sour sauce, 450g

2 poser Uncle Ben’s® langkornet ris

400g kylling i tern

2 spsk olivenolie

Sådan gør du;

1. Kog Uncle Ben’s® langkornet ris som anvist på pakken.

2. Varm olien i en gryde og steg kyllingen gyldenbrun i 3-4 minutter.

3. Tilføj Uncle Ben’s ® Sweet & Sour sauce og opvarm forsigtigt saucen og lad det simre i 4-5 minutter. Serveres med ris.

Uncle Ben’s Tips til at inkludere børn i madlavningen

Tilsæt evt. ananas, som børnene først kan skære i tern.

Find mange flere opskrifter på nem aftensmad fra Uncle Ben’s her på ALT.dk/nem-aftensmad.dk