Sponsoreret indhold

Bagte søde kartofler med karamelliserede løg og gedeost

Bagte søde kartofler med karamelliserede løg og gedeost

Søde kartofler kan kategoriseres som en superfood: den er faktisk ikke i familie med kartoflen, men er en jordknold (en rod), og er med sit allerhøjeste indhold af beta-karoten i grøntsagsfamilien, god for synet, huden, tarmene, urinvejene og beskytter os mod infektioner.

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 1 pose Uncle Ben's fuldkornsris og quinoa (125 g ukogt)
  • 800 g. søde kartofler (brug nogle mindre, så alle kan få 2-3 halve hver)
  • 1 stort løg
  • 10 g. smør
  • 1 spsk balsamico eddike
  • 1 spsk Sukrin Gold (kan erstattes med brun farin)
  • 1 spsk olivenolie
  • 120 g. gedeost (rulle)
  • 40 g. parmasan
  • 2 tsk creme af balsamico eddike (jeg har købt mit i Super Brugsen)
  • Flagesalt og peber
  • Frisk persille på toppen

  1. Derfor - og fordi den smager vanvittigt godt, bruger jeg den søde kartoffel i rigtigt mange af mine måltider. Her vil jeg dele en af mine favoritter med jer - og husk, at når jeg laver den, betyder det, at den ikke er vanskelig at smække sammen :)
  2. Sammen med Uncle Ben's nye blanding af fuldkornsris og quinoa, som koges i poser, og derfor nærmest er umulige at brænde på (yes!), blander jeg kødet fra de søde kartofler, og tilsætter karamelliserede løg, balsamico, persille, gedeost og lidt parmasan. Det smager som en DRØM, og er desuden et super sundt måltid, som ikke indeholder mere end knap 500 kcal pr mand. Et måltid man godt kan blive rigtig, rigtig afhængig af! 
  3. SE MERE: 6 lækre hverdagsretter med ris & quinoa på under 20 minutter
  4.  1. Tænd ovnen på 200 C.
  5. 2. Start med at vaske de søde kartofler. Lav herefter huller med en gaffel udenpå skrællen. Pensl kartoflerne med olivenolie og stryg derefter flagesalt på. Bag nu kartoflerne midt i ovnen, i en time.
  6. 3. Imens laver du de karamelliserede løg. Hak løget fint, og steg dem gyldne i smør. Tilsæt Sukrin Gold, og eddike. Lad det småsimre i 8-10 minutter.
  7. 4. Kog Uncle Ben's ris og quinia-blanding i 18 minutter. Hæld evt. overskydende vand fra.
  8. 5. Når kartoflerne er færdigbagt, deler du kartoflerne i to, og tager forsigtigt kødet fra, men lad et lag kød sidde i kartoflen, for ikke at skrællen skal falde sammen. Bland kødet med ris og quinoa-blandingen, de karamelliserede løg, gedeosten, som er hakket i mindre stykker, lidt af den friske persille og salt og peber.
  9. 6. Fyld nu "bådene" med fyldet og riv parmasanen over.
  10. 7. Bag dine søde kartofler med fyldet midt i ovnen, på 200 C i ca. 15 minutter, til osten er smeltet og gylden.
  11. 8. Herefter tages kartoflerne ud af ovnen og pyntes med frisk persille.
  12. Voilá!

Om Sydhavnsmor

Jeg er May, en 34-årig pædagogisk antropolog. Dagligt beskæftiger jeg mig med PR, kommunikation og sociale medier.

Jeg er gift, har to små børn og bor i Sydhavnen. Her på Sydhavnsmor skriver jeg om alt fra familieliv og kultur til sund livsstil.